Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επτάψυχος ο ΠΑΟΚ στον Έβρο

Επτάψυχος ο ΠΑΟΚ στον Έβρο

U

Ανάλυσε το

Με μία επική ανατροπή ο ΠΑΟΚ ήταν με 3-2 (23-25, 12-25, 25-16, 25-23, 15-10) επί του Εθνικού ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Volleyleague στην  Αλεξανδρούπολη, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης με ανέλπιστο τρόπο μετά το 0-2 υποχρέωσε τους ακρίτες στην πρώτη τους φετινή εντός έδρας ήττα.

Ο Εθνικός “ζεστός” από την θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν από νωρίς οι οπαδοί του, αλλά και τις προπονήσεις του τελευταίου τριημέρου, που διεξήχθησαν υπό τα αναμένα καλοριφέρ του “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, μπήκε πολύ δυναμικά και με κυριαρχία στην επίθεση κατάφερε να προηγηθεί με μία διαφορά τεσσάρων πόντων.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ, με μοναδική απειλή τον Σαφρανοβιτς δεν πίεσε όσο θα ήθελε τους ακρίτες, οι οποίοι με καλό σερβίς χάλασαν την ασπρόμαυρη υποδοχή και με καλοστημένο μπλοκ επέβαλλαν το ρυθμό τους. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε προς στιγμήν, μείωσε σε 22-20, όμως στην φάση που έκρινε το σετ ο Τσουκ παρά το τριπλό μπλοκ απέναντί του ευστόχησε σε μία εξαιρετικά δύσκολη επίθεση, έκανε το 24-21 και παρά τις προσπάθειες των Ευφραιμίδη και Σαφράνοβιτς κατάφερε μετά από τρία σετ μπολ με 25-23 να πάρει κεφάλι με 1-0 σετ.

Ανάλογη εξέλιξη είχε και το β’ σετ, καθώς ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πατώντας γκάζι από την αρχή απέκτησε ένα σταθερό προβάδισμα 3-4 πόντων. Σιγά σιγά όμως όσο πέρναγε ο χρόνος, τα νεύρα πολλαπλασιάζονταν για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, όπως αυτή στο 11-9 που η μπάλα από μπλοκ στον Παντακίδη ήταν γραμμή, αλλά και την επίθεση στη συνέχεια του Σαφράνοβιτς, που στοίχησε με κίτρινη κάρτα τον τεχνικό, Σάκη Μουστακίδη φάνηκε να είναι άουτ.

Η “βραδιά ακριτικού μπλοκ” στην Αλεξανδρούπολη συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώσει επικίνδυνα στο 19-12 και τον Γιάννη Καλμαζίδη, να πετά σε εκείνο το σημείο “λευκή πετσέτα”. Ο έμπειρος τεχνικός, βλέποντας το σετ πλέον να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα, πέρασε τους Σαμπάναι-Αναστασιάδη στη θέση των Κουρνέτα-Γκόμεζ, οι οποίοι είδαν από τον πάγκο τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έξαλλα με 25-12 και την κατάκτηση του β’ σετ.

Με την “πλάτη στον τοίχο” ο ΠΑΟΚ, προσπάθησε να δείξει” σημάδια ζωής” στο τρίτο σετ και σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα σετ, δεν άφησε τους ακρίτες να ξεφύγουν στο σκορ. Με καλό σέρβις πάνω στον Τσουκ, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν προβλήματα στην υποδοχή του Εθνικού και μετά το 0-1 του α’ σετ προηγήθηκε για δεύτερη φορά στο ματς με 6-5 και με πρωταγωνιστή τον Σαφράνοβιτς ξέφυγαν με 13-8.

Τα προβλήματα του Μαυροβούνιου Τσουκ των γηπεδούχων συνεχίστηκαν μέχρι που ο Μουστακίδης αντικατέστησε τον Μαυροβούνιο με τον Κώστα Δαλακούρα, η συμμετοχή όμως του οποίου δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει τη μέιωση των σετ από τον ΠΑΟΚ με 25-16, σε 2-1.

Αμφίρροπα ξεκίνησε και το τέταρτο σετ ,  όπου μετά το 4-4 στο 7-5 ο Σαφράνοβιτς δικαιούται να διαμαρτύρεται για μέσα, όπως φάνηκε τουλάχιστον από το replay του συνδρομητικού καναλιού NOVASPORTS στη φάση που δόθηκε από τον α’ διαιτητή Γιώργο Γεωργουλέα άουτ, παρά την “μέσα” υπόδειξη του επόπτη. Στη συνέχεια αντί να γίνει το 8-5 για τον ΠΑΟΚ έγινε το 8-7 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, όμως ο Σαφράνοβιτς, που έπαιζε και για τον “μουδιασμένο” Γκόμεζ, χάρισε με ένα σερί 3-0 ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του με 10-8. 

Ο Άντριτς υπό το σύνθημα “Λέο, Λέο” της κερκίδας. με τις επιθέσεις και τα σερβίς του έφερε και πάλι μπροστά τους ακρίτες με 13-12. Με τον Τσουκ να μένει προσωρινά εκτός παιχνιδιού, λόγω τραυματισμού, το 19-17 των Θεσσαλονικέων, έγινε 20-17 με την κόκκινη κάρτα του Γεργουλέα στον Παπαζογλου για διαμαρτυρία του Εβρίτη. Στο 23-20 όμως του ΠΑΟΚ ο Τσουκ απάντησε με 3 συνεχόμενους άσους, ισοφαρίζοντας σε 2323, όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 2-2 με 25-23.

Στο 5ο σετ όμως το καλό “ασπρόμαυρο” σερβίς και η ποιότητα των Κουρνέτα, Γκόμεζ έδωσαν,υπό τις έντονες διαμαρτυρίες του Σάκη Μουστακίδη και των παικτών του στον κ. Γεωγρουλέα για τη φάση στο 7-5, προβάδισμα με 8-5 στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι πανηγύρισαν με 15-10 ένα παλικαρίσιο δίποντο και μία επική ανατροπή.

Το… «ταμείο»

Με το μπλοκ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να μοιάζει με Σινικό Τείχος και τον 30αρη και βάλε σε άλλα ματς Γκόμεζ στη χειρότερη βραδιά του στο φετινό πρωτάθλημα, ο φιλόδοξος ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο, καθώς ο μόνος που πάλευε για να δώσει απαντήσεις και σε κάποιες αποδοκιμασίες της κερκίδας ήταν ο Σαφράνοβιτς. Κι όμως το στοχευμένο σερβίς των φιλοξενούμενων πάνω στον Τσουκ και η εμπειρία στα κρίσιμα σημεία των Κουρνέτα, Γκόμεζ έφεραν την ανατροπή και τη σπουδαία νίκη για την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη.

Πάντως στο αποψινό ματς ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, μπορεί να έχασε το αγωνιστικό στοίχημα, όμως κέρδισε αυτό της κερκίδας.  Παρά την δυσκολία της ημέρας και της ώρας διεξαγωγής του αγώνα, οι φίλοι του Έθνικού έδωσε βροντερό παρών στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, κάτι που από την ημέρα ορισμού του τηλεοπτικού ντέρμπι, φοβόταν η διοίκηση του Εθνικού. Για αυτό και ουσιαστικά ανακοίνωσε την ελέυθερη εισοδο όλων των αθλητων εως 18 ετων, που θα έρχονταν στο γήπεδο με τις φόρμες του Εθνικού.

Τάδε έφη…

“Βασίλης Κουρνέτας (ΠΑΟΚ): “Η παρουσία μας στα δύο πρώτα σετ, δεν ήταν καλή, όμως μετά μιλήσαμε και καταφέραμε να χαλάσουμε την υποδοχή και το μέχρι τότε κυριαρχία της Αλεξναδρούπολης στο μπλοκ και να κερδίσουμε”.

Σάκης Μουστακίδης (Προπονητής Εθνικός Αλεξανδρούπολης) “Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, μπράβο στα παιδιά κερδίσαμε σήμερα έναν παίκτη, τον Άντριτς, αλλά “πληρώσαμε” τον τραυματισμό του Τσουκ. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να σταματήσουμε την… κλάψα και τη διαμαρτυρία από τον πρώτο πόντο… Οι διαιτητές πρέπει να δούνε το παιχνίδι. Θα πρέπει κάποια στιγμή οι διαιτητές να παίρνουν τα πράγματα πάνω τους, όπως κάνουν σε άλλες περιπτώσεις.

Μέχρι το δεύτερο σετ παίξαμε πάρα πολύ καλά, μας βγήκε ο τραυματισμός του Τσουκ και ίσως ήταν δικό μου λάθος που δεν τον έβγαλα να τον προστατεύσω. Τελείωσε όμως, η νίκη ήταν κοντά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε, έχει πολύ έμπειρους παίκτες, με διακρίσεις σε πολλά πρωταθλήματα”.

Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς (αθλητής ΠΑΟΚ): “Όταν βρεθήκαμε πίσω με 2-0 στο σκορ η Αλεξανδρούπολη έπαιζε πολύ καλά. Όμως ένα ματς δεν τελειώνει στα τρία σετ και όπως την “πατήσαμε” εμείς στην Πυλαία με τον Ολυμπιακό, έτσι την “πάτησε” σήμερα και ο Εθνικός”.

Γιάννης Καλμαζίδης (Προπονητής ΠΑΟΚ): “Αν δει κανείς τη στατιστική θα διαπιστώσει πως ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια. Το πρώτο όπου δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο, κάναμε λάθη από τα νέυρα μας, ο Εθνικός μας σταμάτησε στο μπλοκ και μετά το δεύτερο σετ όπου ανεβάσαμε την απόδοσή μας, παίξαμε με καρδιά και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη.

Την επιτακτική ανάγκη για το νέο κλειστό της Αλεξανδρούπολης επεσήμανε με δηλώσεις του στην κάμερα της Novasports στο περιθώριο του αγώνα ο πρόεδρος του Εθνικού, Γιάννης Τζήμας. “Ο Εθνικός δικαιούται νέο κλειστό στην Αλεξανδρούπολη… Ο κόσμος αυτός διακιούται νεό κλειστό στην Αλεξανδρούπολη. Όχι μόνο να τα λέμε αυτά προεκλοηγικά και όταν είμαστε μπροστά στις κάμερες. Επιτέλους κάποιοι ας τηρήσουν την υπόσχεσή τους”.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-23, 25-12, 16-25, 23-25, 10-15
Εθνικός (Μουστακίδης): Κίσιτς 4 (1/1 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Μίχαλι 8 (3/8 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Παπάζογλου 6 (3/5 επ., 3 μπλοκ), Τσουκ 16 (13/30 επ., 3 άσοι, 58% υπ. – 39% άριστες), Δαλακούρας Αν. 13 (10/26 επ., 3 μπλοκ, 45%υπ. – 18% άριστες), Άντριτς 21 (14/36 επ., 3 άσοι, 4 μπλοκ), Δαρίδης –λ (47% υπ. – 47% άριστες) / Δαλακούρας Κ., Κασαμπαλής.
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Παντακίδης 2 (0/4 επ., 2 μπλοκ), Κουρνέτας 3 (1/1 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μούρ 5 (2/8 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Γκόμεζ 25 (22/47 επ., 3 άσοι), Εφραιμίδης 14 (10/20 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 62% υπ. – 48% άριστες), Σαφράνοβιτς 25 (25/42 επ., 82% υπ. – 59% άριστες), Γκαράς –λ (72% υπ. – 57% άριστες) / Ντίνας 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Σαμπάνης, Καρασαββίδης, Αναστασιάδης.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24/07/2024

Τα θέλει όλα… ο Παγένκ!

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Αλεν Παγένκ παραμένει στο λιμάνι και το κίνητρο αλλά και η επιθυμία για τρόπαια -ειδικά τη σεζόν...