Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Έρχεται το «alter ego» του Μπίσετ

Έρχεται το «alter ego» του Μπίσετ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σήμερα ο 27χρονος διεθνής άσος της Αγίας Λουκίας, , Τζόζεφ Κλέρσεντ, ο οποιος αποτελεί το νέο φετινό απόκτημα της ΜENT, προκειμένου να τεθεί υπό τις προπονητικές οδηγίες του Σπύρου Γκολίτση.

Μπορεί όπως έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμό ο  Τζόζεφ Κλέρσεντ, που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα από το www.volleyplanet.gr  να περίμενε να συναντήσει τον Άγιο Βασίλη στην Βενεζουέλα και να πιεί τσάι καρύδας διπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, όμως η μοίρα ήθελε τελικά τον αρχηγό της Σάντα Λουτσία, να κάνει Χριστούγεννα με την ομάδα της ΜΕΝΤ στη Θεσσαλονίκη.

Για τον Κλέρσεντ, η μεταγραφή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκη, όπως και για τον εδώ και λίγα 24ωρα συμπαίκτητου Μπίσετ σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο (Εθνική σάλας-μπιτς βόλεϊ Αγίας Λουκίας), αποτελεί ένα όνειρο ζωής, ενώ η είδηση της μετραφής του στη ΜΕΝΤ αποτελεί πρώτο θέμα του αθλητικού τύπου της χώρας, που πρόσφατα μάλιστα κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πρωταθλήματος Ανατολικής Καραϊβικής.

“Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να αγωνιστώ στη ΜΕΝΤ και θα χαρώ πολύ να βρεθώ ξανά με το συμπαίκτη μου στην άμμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που υποστήριξαν και βοήθησαν στο να γίνει το όνειρό μου πραγματικότητα” έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο νεός παίκτης του Σπύρου Γκολίτση, που ελπίζει να βγάλει ένα ακόμη… λαβράκι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ακραίος της Αγίας Λουκίας,  Κλέρσεντ,  στο πρόσφατο τουρνουά που κατέκτησε αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά MVP του τουρνουά, ενώ κέρδισε και τρεις ακόμη τιμητικές διακρίσεις, ως καλύτερος υποδοχέας, κορυφαίος ακραίος και τοπ σκόρερ. Μάλιστα το προφίλ του Saint Lucia Volleyball Association στο Facebook οι συμπατριώτες του “Joe”, όπως είναι γνωστός ο διεθνής άσος στους συμπατριώτες του, καλεί τους πολίτες της Αγίας Λουκίας να γράψουν ένα σχόλιο για τη σπουδαία αυτή εξέλιξη της καριέρας του Κλέρσεντ.

Ωστόσο, λόγω της ταξιδιωτικής του Οδυσσειας, λόγω των πολλών πτήσεων και ανταποκρίσεων που τον περιμένουν, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να προλάβει στο κλειστό της Τούμπας το αποψινό ματς της νεοφώτιστης ομάδας με την ΑΕΚ.