Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Έρχεται από τις ΗΠΑ νέα πασαδόρος στην ΑΕΚ

Έρχεται από τις ΗΠΑ νέα πασαδόρος στην ΑΕΚ

“Κάτι τρέχει”, όχι “με την Μαίρη”, όπως στη γνωστή κινηματογραφική ταινία με την εκρηκτική Κάμερον Ντίαζ, αλλά “με την πάσα” στην “Ένωση”, αφού μία “Χαβανέζα” πασέρ υπέγραψε εδώ και λίγες ώρες συμβόλαιο  με τις “κιτρινόμαυρες”.

Η απόκτηση της 22χρονης Αμερικανίδας αθλήτριας, Νόριν Ιοσία (1.82μ), μία αγωνιστική μετά την πρεμιέρα της Volleyleague γυναικών, φανερώνει πως υπάρχει κάποιος προβληματισμός, στη θέση “κλειδί” της ομάδας και η  απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Χαβάης, έρχεται εσπευσμένα ως “από μηχανής… (Ι)οσία” για να δώσει λύσεις στο πρόβλημα.

Ειδάλλως θα μπορούσε να θεωρηθεί και “πολυτέλεια” μια τρίτη και δη ξένη πασαδόρος, αφού ήδη στην ομάδα υπάρχουν δύο ικανές αθλήτριες, όπως η διεθνής Έλενα Κουντουρά και η πρώην διεθνής της Εθνική Κορασίδων, απόφοιτος του West Virginia University Institute of Technology, Κωνσταντίνα Πατέλη.

Το νέο “εξωτικό” απόκτημα της ΑΕΚ έχει γεννηθεί στο Τόρανς της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ και έχει δύο αδελφές και τρία αδέλφια. Αγωνίστηκε με την ομάδα βόλεϊ του Mizuno Long Beach για 11 χρόνια, ενώ είναι κάτοχος χρυσού μεταλλίου, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αμερικανικής Σαμόα (σ.σ. μια μη ενσωματωμένη περιοχή των Η. Π. Α. που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό νοτιοανατολικά της ανεξάρτητης Σαμόα), στους Αγώνες του Ειρηνικού Ωκεανου 2015, που διεξήχθησαν στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Πάντως, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό ποστάρισμα της αθλήτριας στο Instagram,  ο ενθουσιασμός της Ιοσία, που θα περάσει τον Ατλαντικό προκειμένου να αγωνιστεί για πρώτη φορά ως επαγγελματίας, δεν… κρύβεται εύκολα!

norene_iosia_instagram

Photos: Andrew Lee/Hawai Media – Shane Rodrigues