CHAMPIONS LEAGUE

Έργο Γ. Αθανασόπουλου η ιστορική πρόκριση της Αllianz MTV στην 8άδα (fot-vid)

Έργο Γ. Αθανασόπουλου η ιστορική πρόκριση της Αllianz MTV στην 8άδα (fot-vid)

Ο Έλληνας τεχνικός της γερμανικής Στουτγκάρδης συνεχίζει να γράφει… ιστορία στον πάγκο της Allanz MTV, οδηγώντας τη φιναλίστ Κυπέλλου,  για πρώτη φορά στις 8 καλύτερες ομάδες του Champions League, επικρατώντας στη Φιλιππούπολη με 3-1 επί της βουλγαρικής Μαρίτσα.

Λίγες μέρες μετά την απώλεια ενός τροπαίου στη Γερμανία, ο Γιάννης Αθανασόπουλος, δουλεύοντας για λίγα 24ωρα στην ψυχολογία της ομάδας του κατάφερε να μεταμορφώσει τα κορίτσια που έχασαν στο τελικό Κυπέλλου με 3-0 από τη Σβεριν και να γράψουν όλοι μαζί  την πιο “χρυσή σελίδα” της Στουτγκάρδης στην Ευρώπη, μέχρι την επόμενη.

athanasopoulos

Παρά την ενθουσιώδη υποστήριξη περίπου 2.200 θεατών στο Kolodruma, στο τελευταίο ματς του ομίλου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η γερμανική ομάδα, μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά, ως μία από τις τρεις καλύτερες δεύτερες ομάδες.

Μετά το αγχωτικό νικηφόρο α’ σετ, στο δεύτερο σετ οι Γερμανίδες κυριάρχησαν και ζευγάρωσαν εύκολα τα κερδισμένα τους σετ. Οι γηπεδούχες με την “πλάτη στον τοίχο” , αντέδρασαν και με μετά από δυνατή μάχη, μείσαν σε 2-1 σετ. Στ δ’ σετ με καλή ψυχολογία και τη συμπαράσταση της κερκίδας, οι Βουλγάρες προηγήθηκαν με 8-2 και δείχνοντας πως πάνε “καρφί” για την ισοφάριση.

ryvers

Τα κορίτσια όμως του Αθανασόπουλου δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με το καλό σερβίς της Sarah Wilhite κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, μειώνοντας τη διαφορά στον πόντο, 22-21. Κάπου εκεί όμως μίλησε το μπλοκ των φιλοξενούμενων, που με ένα σερί 4 πόντων, πανηγύρισαν με 3-1 σετ τη νίκη και την ιστορική πρόκριση.

“Είναι πραγματικά μια ιστορική νίκη για το σύλλογό μας. Η Μαρίτσα έπαιξε σπουδαίο βόλεϊ και μας έκανε το παιχνίδι εξαιρετικά δύσκολο. Είχαμε τέσσερις αθλήτριες, άρρωστες με ένονο πόνο στο στομάχι. Αυτό κάνει τη νίκη αυτή ακόμη μεγαλύτερη και την αφιερώνω στην αρχηγό μς, μας Deborah van Daelen, η οποίος δεν ήταν εδώ μαζί μας. Τώρα πρέπει να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή που είμαστε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και όπως πάντα να αγωνιζόμαστε για κάθε πόντο” δήλωσε μετά το ματς ο Γιάννης Αθανασόπουλος, που πλέον όπως τόνισε στο Volleyplanet θα αναγκαστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του να δίνει παιχνίδια, σχεδόν μέρα πάρα μέρα:

“Σίγουρα είμαι περήφανος που “γράψαμε ιστορία” και η δουλειά που κάνουμε από την αρχή της χρονιάς μας έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, αφού όταν ξεκινήσουν οι προημιτελικοί θα παίξουμε 4 ματς σε 7 μέρες…”

stuttgart

Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 29 πόντους και 8 μπλοκ η Krystal Rivers της Στουτγκάρδης, ενώ για τη βουλγαρική ομάδα η Πέτκοβα τελείωσε το ματς με 14 πόντους.