Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία στο Ζηρίνειο

«Ερυθρόλευκη»  κυριαρχία στο Ζηρίνειο

Ανάλυσε το

Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα του Ολυμπιακού από τα Βόρεια προάστια και το Ζηρίνειο καθώς οι Πειραιώτες με εξαιρετικό ποσοστό στην επίθεση επικράτησαν 3-0 (25-20, 25-14, 25-19) της Κηφισιάς στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής διατηρώντας το αήττητο σερί τους…

Με…75% ποσοστό στην επίθεση, καλό μπλοκ και την Κηφισιά να έχει σε χαμηλή πτήση τον Γιορντάνοφ, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να χάσει ποτέ στο Ζηρίνειο.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν σοβαροί και πειθαρχημένοι απέναντι στην Κηφισιά και με κορυφαίους τους Τσούπκοβιτς, Αγκάμεζ και πολύ καλούς τους Άθος – Νταφ πήραν εύκολα το τρίποντο που τους κρατά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Αντίθετα η Κηφισιά με πολλά λάθη και χαμηλά ποσοστά στην επίθεση Έδειξε έντονα σημάδια κούρασης. Λάππας, Χριστοφιδέλης δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν και οι φιλότιμες προσπάθειες του Γιορντάνοφ δεν αρκούσαν προκειμένου να πάρουν κάτι από τον αγώνα.   

Προβάδισμα με σερβίς και μπλοκ

Στο πρώτο σετ του ντέρμπι η Κηφισιά μπήκε με ενθουσιασμό και με αποτελεσματικές επιθέσεις από Γιορντάνοφ έδειξε πως θα έβαζε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους». Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν με 6-4 και 7-5 και με πόντο του Βούλγαρου διαγώνιου τους και λάθος του Τσούπκοβιτς έφθασαν στο 11-8.

Οι Πειραιώτες όμως με ένα σερί 1-5 έκαναν το 12-13 με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το 15-15.

Ο Άθος και το μπλοκ του Αγκάμεζ στον Λάππα έφεραν  τον Ολυμπιακό στο 15-17, ενώ ο Βραζιλιάνος κεντρικός των φιλοξενούμενων με δύο συνεχόμενους πόντους του (ένας εκ των οποίων άσος) ανέβασε την διαφορά στο +3 (17-20).

Η Κηφισιά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους «ερυθρόλευκους» που με τον άσσο του Αγκάμεζ έκαναν το 18-22 και στο τέλος με επίθεση του Τσούπκοβις έγινε το 20-25 και το 0-1.

Βάσεις νίκης με… μπλοκ

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο καλό ρυθμό από τέλος του πρώτου με αποτέλεσμα να προηγηθεί 1-4 αναγκάζοντας τον Κώστα Αρσενιάδη να ζητήσει ταϊμ-άουτ.

Αυτό δεν είχε αποτέλεσμα καθώς οι «ερυθρόλευκοι» με πολύ καλό μπλοκ και τον Τσούπκοβιτς έκαναν το 3-8, ενώ το νέο μπλοκ στον Λάππα έφερε το 3-9.

Ο Αρσενιάδης προσπάθησε να αλλάξει την ροή του σετ βάζοντας τον Πούκο στην θέση του Λάππα, όμως ο Ολυμπιακός έκανε το 5-11 και λίγο αργότερα ο Αγκάμεζ εκμεταλλευόμενος την κακή υποδοχή των γηπεδούχων από σερβίς του Κοκκινάκη έκανε το 6-13. 

Η  λάθος επίθεση του Μουρούτη έκανε το 8-15  και ο τεχνικός των γηπεδούχων πέρασε τον Καρατζά στην θέση του Μουρούτη, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι αφού ο Νταφ έκανε το 10-17. 

Με την διαφορά να παραμένει πλέον στα ίδια επίπεδα ο Αρσενιάδης απέσυρε και τον Χριστοφιδέλη βάζοντας τον Εφραιμίδη δίπλα στον Πούκο (9-11), ο Ολυμπιακός συνέχισε κάνοντας το 12-22 με τον Κοκκινάκη και στο τέλος ο Τσούπκοβιτς με μπλοκ άουτ έγραψε το 14-25 και το 0-2.

Τυπική διαδικασία

Με την Κηφισιά να μην μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση και τον Ολυμπιακό να συνεχίζει τα εξαιρετικά ποσοστά του στον φιλέ το τρίτο σετ αποτέλεσε τυπική διαδικασία για τους Πειραιώτες που απλά ολοκλήρωσαν την πολύ καλή παρουσία τους στον αγώνα. 

Με τον Κοκκινάκη και την άστοχη επίθεση του Γιορντάνοφ ο Ολυμπιακός έκανε το 3-8 και με την ίδια σειρά το σκορ πήγε στο 7-11 και λίγο αργότερα στο 11-15. 

Ο Τσούπκοβιτς με επίθεση από την πίσω ζώνη έκανε το 12-16, ο Κοκκινάκης το 14-19, ενώ το μπλοκ στον Γιορντάνοφ έφερε τον Ολυμπιακός στο 18-23 και το +5. 

Ο άσος του Ντάφ έγραψε το 18-24 και στο τέλος ο εξαιρετικός Τσούπκοβιτς το 19-25 που χάρισε τη νίκη και το τρίποντο στους «ερυθρόλευκους»…

Τάδε έφη…

Σλόμπονταν Μπόσκαν (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας μου στο μπλοκ και στην άμυνα και θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα τον  Φιλίποφ ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι όπως επίσης και στον Τζαστιν Νταφ. Ήρθαμε στον αγώνα απόλυτα διαβασμένοι για το επιθετικό παιχνίδι της Κηφισιάς και ιδιαίτερα του Γιορντάνοφ. Καταφέραμε να τον περιορίσουμε και αυτό προκάλεσε πρόβλημα στο παιχνίδι των αντιπάλων μας.  Είμαι ικανοποιημένος από την 8η νίκη της ομάδας μου σε 8 αγώνες αλλά για εμένα το σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι στους επόμενους αγώνες που έρχονται».

Κώστας Αρσενιάδης (Προπονητής Κηφισιάς) : «Ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι του. Δεν ήμασταν καλοί στην υποδοχή και δυσκολευτήκαμε παραπάνω στην πίεση του Ολυμπιακού. Δεν ανησυχώ για τον Γιορντάνοφ. Μέχρι τώρα έχει κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα και όλη την εβδομάδα είχε γαστρεντερίτιδα. Για το μόνο που δεν αγχώνομαι είναι ο Γιορντάνοφ».

Νίκος Παπαγγελόπουλος (Κηφισιά) : «Σίγουρα δεν περιμέναμε τέτοια εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ καλός σήμερα αλλά εμείς δεν κάναμε το παιχνίδι μας. Ήμασταν βιαστικοί και έτσι δεν μπορείς να έχεις ελπίδες απέναντι σε μία τέτοια ομάδα. Θεωρώ ότι σήμερα ήταν η χειρότερη μας εμφάνιση και αυτό προσωπικά με στεναχωρεί. Ελπίζω να έρθουν καλύτερες ημέρες».

Κοσταντίν Τσούπκοβιτς (Ολυμπιακός) :  «Σίγουρα δεν περιμέναμε να νικήσουμε με αυτόν τον τρόπο. Η Κηφισιά είναι πολύ δύσκολη ομάδα αλλά ήμασταν έτοιμοι. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια πρέπει να είσαι ακόμα πιο επαγγελματίας και σήμερα αυτό κάναμε. Τα δύσκολα παιχνίδια έρχονται τώρα και θα είναι όλα δύσκολα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαστε ένα πολύ όμορφο γκρουπ παικτών, εγώ προσωπικά δεν έπαιξα καλά σε κάποια παιχνίδια και είδαμε τον Φράγκο να μπαίνει και να παίζει πολύ καλά. Έχουμε 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες που μπορούν να παίξουν ανα πάσα στιγμή»

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης, Χριστοφιδέλης 2 (2/7 επ. 56% υπ – 56% άριστες), Μουρούτης 2 (2/4 επ), Παπαγγελόπουλος 8 (6/6 επ, 2 μπλοκ), Γιορντάνοφ 11 (11/31 επ), Λάππας 2 (2/5 επ, 69% υπ – 38% άριστες) / Ταμπουρατζής (λ, 48% υπ – 32% άριστες), Κάπελλας, Καρατζάς 3 (2/2 επ, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος, Πούλκο 6 (6/6 επ), Εφραιμίδης 5 (4/4 επ, 1 άσσος, 71% υπ – 57% άριστες), Γιωτάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Νταφ 8 (2/5 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Φιλίποφ 2 (2 μπλοκ), Κοκκινάκης 7 (5/6 επ, 2 άσσοι, 68% υπ – 64% άριστες), Άθος Κόστα 8 (6/6 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Αγκάμεζ 14 (12/17 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τσούπκοβιτς 16 (15/18 επ, 1 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 73% υπ – 67% άριστες)