Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ερνάντες Φερνάντο Ράμος VS Σαλβαντόρ Ιντάλγκο Ολίβα

Ερνάντες Φερνάντο Ράμος VS Σαλβαντόρ Ιντάλγκο Ολίβα

Kατά τη διάρκεια της κλήρωσης της Volley League ανδρών, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε στον Αλμπέρτο Τζουλιάνι “εσύ έχεις τον Ιντάλγκο και εγώ τον Ερνάντες, θα δούμε δυνατές μονομαχίες” και επιβεβαιώθηκε, αφού οι δυο Κουβανοί είναι από τις ατραξιόν του πρωταθλήματος, θα συγκρουστούν το βράδυ του Σαββάτου (9.30 μμ) στο Μαρούσι και πολύ πιθανόν και στους ημιτελικούς του Τσάλεντζ Καπ.

Ερνάντες Φερνάντο Ράμος

Aς δούμε τους δύο μονομάχους ξεκινώντας από τον γηπεδούχο Ερνάντες Φερνάντο Ράμος που γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1989 στην Αβάνα, όπου έπαιξε ως το 2013 για να ακολουθήσουν σύλλογοι στην Ιαπωνία, την Ιταλία και την Τουρκία (δύο διαφορετικές χρονιές στην Χαλκμπανκ). Στις περισσότερες διοργανώσεις έπαιρνε τίτλο καλύτερου σέρβερ, επιθετικού, ή σκόρερ.

Αριστερόχειρας

Ημερομηνία Γέννησης:11 Σεπτεμβρίου1989

Ύψος: 1.96

Βάρος: 93 κιλά

Χτύπημα στην επίθεση: 3.58

‘Υψος στο μπλοκ: 3.39

Σαλβαντόρ Ιντάλγκο Ολίβα

Ο Σαλβαντόρ Ιντάλγκο Ολίβα γεννήθηκε στο Λένινγκραντ της Σοβιετικής Ένωσης και έχει την κουβανική και τη γερμανική υπηκοότητα, αφού μεγάλωσε στην Γερμανία και πρωτοέπαιξε στην Κόνινγκ Βουστεχάοτσεν την περίοδο 2007-08. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Κίνα, Ρωσία, Λίβανο, Πολωνία και είχε τις ίδιες διακρίσεις με τον Ερνάντες, σε σέρβις, επίθεση και σκόρερ.

Δεξιόχειρας

Ημερομηνία Γέννησης: 27 Δεκεμβρίου 1985

Ύψος: 1.95

Βάρος: 98 κιλά

Χτύπημα στην επίθεση: 3.55

Ύψος στο μπλοκ: 3.32

Ας δούμε τις επιδόσεις τους στο πρωτάθλημα της Volley League ανδρών

Σκόρερς

1. Ερνάντες (Παναθηναϊκός): 102 (5.1 ανά σετ)

3. Ιντάλγκο(Ολυμπιακός): 72(5.14 ανά σετ)

Άσοι

1. Ιντάλγκο(Ολυμπιακός): 18 (1.29 ανά σετ)

13. Ερνάντες(Παναθηναϊκός): 6 (0.3 ανά σετ)

Επίθεση

1. Ιντάλγκο (Ολυμπιακός): 66%(51/77)

13. Ερνάντες (Παναθηναϊκός): 50%(87/174)

Μπλοκ

9. Ερναντες (Παναθηναϊκός): 9

43. Ιντάλγκο (Ολυμπιακός)

Θα τους δούμε το βράδυ του Σαββάτου, κι αν όλα πάνε καλά και στον ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ, με τον νικητή να συναντά στο τελικό τον ΠΑΟΚ, αν βέβαια οι ελληνικές ομάδες δεν βρουν ανυπέρβλητα εμπόδια στο δρόμο τους.

Ο Ολυμπιακος παίζει με τη βουλγαρική Μπουργκάς και στη συνέχεια με τον νικητή του ζευγαριού Χαποέλ/Στεάουα Βουκουρεστίου

Ο ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στη συνέχεια με τον νικητή του ζευγαριού Ομόνοια/’Αλστ Βελγίου.

Ο Παναθηναϊκός με την νορβηγική Βίκινγκ Μπέργκεν και στη συνέχεια με τον νικητή του ζευγαριού Όριον Ολλανδίας-Μπακού Αζερμπαϊτζάν.

Οι αντίπαλοι είναι στα μέτρα τους και στους ημιτελικούς θα συναντηθούν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει πιθανότατα με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.