Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ερωτηματικά με τρελά 7άρια

Ερωτηματικά με τρελά 7άρια

Τεράστια ερωτηματικά δημιουργούνται από τις τελευταίες κινήσεις της στοιχηματικής εταιρίας 7epta7 (βασικός χορηγός του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και χορηγός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Ευρώπη) η οποία αρχικά ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή λειτουργία της, ωστόσο έπειτα από λίγες ώρες επανήλθε on air και έτοιμη για.… πονταρίσματα.

Ήλθε, είδε και… περιμένουμε να δούμε τι γίνεται. Ο λόγος για την στοιχηματική εταιρία 7epta7 η οποία πριν προλάβει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην χώρα μας, φρόντισε να… μπερδέψει τους πάντες και να δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά και ανασφάλεια σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας που φιλοξενήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ανέστειλε προσωρινά την λειτουργία της αφού όπως υπογράμμιζε δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες συνθήκες για νόμιμη λειτουργία της.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της υπογράμμισε χαρακτηριστικά «Σταματάμε προσωρινά την δραστηριότητά μας στην Ελλάδα και έως ότου δημιουργηθούν ξανά οι προυποθέσεις για νόμιμη λειτουργία στην Ελλάδα».

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα η ανακοίνωση της αναστολής της εταιρίας εξαφανίστηκε και η ιστοσελίδα της λειτουργούσε κανονικά βγάζοντας στοιχηματικές αποδόσεις …

Μια τακτική που προβληματίζει και δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και ανησυχία τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στο Εθνικό ο οποίος πραγματοποίησε επική πρόκριση επί της Σόνενβερτ στην Αλεξανδρούπολη παρουσία των…. κοριτσιών της 7epta7.

Απάντηση στα ερωτηματικά για την στάση της εταιρία ίσως μπορούν να δοθούν στην προ διμήνου απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων να ζητήσει από τις 24 αδειοδοτημένες εταιρίες να καταθέσουν σε διάστημα 30 ημερών συγκεκριμένα έγγραφα έχοντας στόχο να αυστηροποιηθούν οι κανόνες λειτουργίας τους…

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Παιγνίων είχε ζητήσει από τις 24 εταιρείες να υποβάλουν σχέδιο εμπορικής επικοινωνίας, το οποίο έπρεπε να διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες προβολής τους προς τον κόσμο, όπου δεν μπορούσαν να ισχυριστούν ότι διαφέρουν ριζικά η μία από την άλλη και δεν μπορούσαν να υποσχεθούν γρήγορο πλουτισμό στους παίκτες-πελάτες.

Επιπλέον, η ΕΕΕΠ ακολούθησε, εντός του μηνός Οκτώβρη, μια ξεχωριστή διαδικασία τεσσάρων πυλώνων για να ξεδιαλύνει το τοπίο.

Με αφορμή την υποβολή του σχεδίου εμπορικής επικοινωνίας, η ΕΕΕΠ ζήτησε από τις εταιρείες να τις αποστείλουν την προσωρινή άδεια που διαθέτουν από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως και την άδεια λειτουργίας τυχερών παιγνίων από οποιαδήποτε αρμόδια και επίσημη ρυθμιστική Αρχή ανά τον πλανήτη την έχουν εκδώσει (Μάλτα, Κουρασάο, Κόστα Ρίκα, Νήσος του Μαν, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Γερμανία, Εσθονία ή οπουδήποτε αλλού). Χρειάζονται ακόμη πλήρη στοιχεία, διεύθυνση στην Ελλάδα και υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου.

Για τη διαδικασία αυτή δόθηκε χρονική περίοδος 30 ημερών εντός της οποίας πρέπει να κατατεθούν τα χαρτιά στην Επιτροπή, διαφορετικά, όπως αναφέρεται σε μία προς μία της εταιρείες που έλαβαν τη συστημένη εγκύκλιο, θα θεωρηθεί ότι η εκάστοτε εταιρεία “εμπίπτει στις περιπτώσεις μη αδειοτημένης παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου”, δηλαδή η Επιτροπή θα υποθέσει ότι η εταιρεία δεν έχει τις άδειες που υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της.

Το βέβαιο είναι πως όσο θολό και εύθραυστο παραμένει το τοπίο με τις στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα, άλλο τόσο θα μεγαλώνουν τα ερωτηματικά και τα… ρίσκα για τις ομάδες που θέλουν να έχουν χορηγική συνεργασία…