Ερχεται στον Ολυμπιακό ο «Air Spencer»
25/04/2026 21:07
Έπειτα από δύο παρουσίες στο “Μελίνα Μερκούρη” ως αντίπαλος του Ολυμπιακού ο διεθνής του Πράσινου Ακρωτηρίου και κεντρικός της ισπανικής Λας Πάλμας, Έλντερ Σπένσερ (2.02), θα βρίσκεται από την επόμενη σεζόν στον Πειραιά για να ενισχύσει τη νέα προσπάθεια των ερυθρολεύκων για διάκριση σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Προφητική λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η περσινή φωτογραφία του Έλντερ Ρόνι Μέντες Σπένσερ, όπως είναι το πλήρες όνομα του ξένου άσου, στην Ακρόπολη. Ο δυναμικός κεντρικός της πρωταθλήτριας Ισπανίας ξεχωρίζει για την αποτελεσματικότητά του στο μπλοκ, αλλά κυρίως για το εντυπωσιακό του άλμα, που του έχει χαρίσει το παρατσούκλι “Air Spencer”. Καρφώνει τους αντιπάλους του από τα 3.65μ, 2 πόντους λιγότερους από τον Ιταλοκουβανό σουπερστάρ συμπαίκτη του, Χουαντορένα (3.67μ) και μπλοκάρει στα 3.44μ.
Επιδόσεις που με τη φανέλα της Σεν Ναζέρ του χάρισαν το 2024 τον τίτλο του πρώτου παίκτη από το Πράσινο Ακρωτήρι που κατέκτησε το γαλλικό πρωτάθλημα (φωτό), μετά από μόλις δύο χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Μια ιστορική επιτυχία, αφού ουδείς γαλλικός σύλλογος στο παρελθόν δεν είχε φτάσει σε αυτό το επίτευγμα! Παράλληλα με το “σαμπιονά” ο Σπένσερ για δύο συνεχόμενες σεζόν (2022/23, 2023/24) αναδείχθηκε κορυφαίος κεντρικός και επιθετικός στη “Marmara SpikeLigue”. Νωρίτερα τη σεζόν 2021/22 ήταν και καλύτερος μπλοκέρ στη Γαλλική Λίγκα Β.
Στο Champions League, η Σεν Ναζέρ έφτασε το 2024 στη φάση των 16 , όπου αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ φέτος ο Σπένσερ πήρε ρεβάνς ως παίκτης της ισπανικής Λας Πάλμας, αφήνοντας εκτός ημιτελικών τους “ερυθρόλευκους”. Έχοντας κατακτήσει το Σούπερ Καπ Ισπανίας, το σαββατοκύριακο 25-26 διεκδικεί στον ημιτελικό κόντρα στην κάτοχο του Copa del Rey, Conectabalear CV Manacor την πρόκριση στον τελικό της ισπανικής Superliga.
Πριν από τη Σεν Ναζέρ, ο Σπένσερ αγωνίστηκε στην πορτογαλική Λίγκα με τις Λεϊσόες, Καστέλο ντα Μάια, Εσμορίζ και Φόντε ντο Μπαστάρντο.
Photo: Saint Nazer