Α1 ΑΝΔΡΩΝ

ΕΣΑΠ: Αίτημα Παναθηναϊκού για ερωτήματα σε ΓΓΑ-ΕΟΠΕ ως προς τη νομιμότητα διακοπής του πρωταθλήματος!

ΕΣΑΠ: Αίτημα Παναθηναϊκού για ερωτήματα σε ΓΓΑ-ΕΟΠΕ ως προς τη νομιμότητα διακοπής του πρωταθλήματος!

Ο Παναθηναϊκός απέστειλε επιστολή στην ΕΣΑΠ στην οποία αιτείται σχετικής υποβολής ερωτημάτων σε Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ως προς τη νομιμότητα διακοπής του πρωταθλήματος σε περίπτωση που ο τίτλος κατοχυρωθεί και βαθμολογικά στον πρωτοπόρο και έναρξης άλλου θεσμού (συγκεκριμένα του Λιγκ Καπ) ενώ θέτει σειρά αποριών ως προς τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Κύκλοι του Παναθηναϊκού αναφέρουν ότι τα ερωτήματα αυτά έχουν να κάνουν ως προς την αδιαπραγμάτευτη στάση της νομιμότητας και της ηθικής που έχει ο σύλλογος, καθώς μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο για το αν επιτρέπεται να αλλαχθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» πέραν αυτών στην επιστολή θέτουν ερωτήσεις για το τι θα συμβεί αν ο πρωταθλητής δεν βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ και επιλέξει μια εκ των υποδεέστερων διοργανώσεων της CEV (σ.σ λόγω της μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης). Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο από τους κανονισμούς της CEV ότι οι ομάδες κατάταξης  λαμβάνουν κανονικά τη θέση που τους αναλογεί βάσει της κατάταξής τους (CEV Cup, Challenge Cup). Σε περίπτωση κενής θέσης δηλαδή άρνησης κάποιας ομάδας να βγει Ευρώπη, τότε το κενό μπορεί να καλυφθεί από τον πρωταθλητή εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Επιπλέον, υπάρχει το πιο λογικό σενάριο της wild card στον Πρωταθλητή -ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές για τα ευρωπαϊκά κύπελλα όπου έχει μειωθεί η συμμετοχή των ομάδων- για να αγωνιστεί σε κάποια κατώτερη διοργάνωση.

Τέλος, στην επιστολή σχολιάζεται ως η παγκόσμια πρωτοτυπία η διακοπή της Β΄ Φάσης του πρωταθλήματος επειδή αναδείχτηκε μαθηματικά ο πρωταθλητής (σ.σ ακόμα και η Κύπρος όπου ο πρωτοπόρος είχε ανακυρηχθεί νωρίτερα, ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα) αλλά και η υποβάθμιση του προϊόντος, καθώς και η λογική της ΕΣΑΠ ότι δεν θα πρέπει να γίνονται όσοι αγώνες δεν έχουν βαθμολογικό όφελος ή κίνητρα σε όλους τους θεσμούς!

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...