Α1 ΑΝΔΡΩΝ

ΕΣΑΠ κατά Εθνικών ομάδων!

ΕΣΑΠ κατά Εθνικών ομάδων!

Η Λίγκα με ανακοίνωσή της βάλλει κατά της ΕΟΠΕ και των Ομοσπονδιακών τεχνικών, παίρνοντας θέση για το θέμα που έχει προκύψει με τον διεθνή πασαδόρο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σταύρου Κασαμπαλή. Η ΕΣΑΠ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τα μέλη της αισθάνονται μόνα στην προσπάθειά τους να διατηρηθεί το κύρος του ελληνικού βόλεϊ. Αναμένεται από ώρα σε ώρα και η θέση του ΤΑΑ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΕΣΑΠ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση στις πρώτες ώρες του 2015 να εκφράσει την απογοήτευση της για τη στάση της ΕΟΠΕ και των ομοσπονδιακών προπονητών Σωτήρη Δρίκου, Αρη Αγγελόπουλου στο θέμα που προέκυψε με τον διεθνή πασαδόρο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σταύρο Κασαμπαλή.

Με δεδομένη την αναγκαιότητα της παρουσίας του αθλητή στον τηλεοπτικό αγώνα της ομάδας του για την 11η αγωνιστική με τον Φοίνικα στη Σύρο το Σάββατο 3 Ιανουαρίου ζητήθηκε από την ΕΟΠΕ και τους ομοσπονδιακούς άδεια 24 ωρών. Το αίτημα έγινε από τον Εθνικό αμέσως μετά την κλήση του αθλητή.
Η ΕΟΠΕ με επιστολή της στην ΕΣΑΠ το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς (Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου Ιανουαρίου) αρνήθηκε την άδεια στον αθλητή και επί πλέον ζήτησε από την ΕΣΑΠ την αναβολή του αγώνα Φοίνικας – Εθνικός.
Η ΕΣΑΠ με επιστολή της την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου απάντησε στην ΕΟΠΕ και εξήγησε τους λόγους που δεν είναι δυνατή η αναβολή του αγώνα.
Κατ΄ αρχήν σύμφωνα με την προκήρυξη δεν συνέτρεχαν λόγοι αναβολής του αγώνα τρεις ημέρες πριν τον ορισμό του.
Στην επιστολή της η ΕΣΑΠ αναφέρει πως προγραμματίστηκαν αγώνες στις 28-29 Δεκεμβρίου και 3-4-5 Ιανουαρίου με σκοπό να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα το αργότερο μέχρι 5 Μαΐου όπως έχουν ζητήσει οι ομοσπονδιακοί προπονητές λόγω της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Λιγκ.
Ο προγραμματισμός της ΕΣΑΠ προβλέπει και τη διακοπή λόγω των Βουλευτικών Εκλογών που προγραμματίστηκαν στις 25 Ιανουαρίου.
Η αναμέτρηση είναι τηλεοπτική δεν είναι δυνατή η αναβολή καθώς η NOVA είχε κλείσει και προπληρώσει το δορυφορικό κύκλωμα αλλά και τις αποστολές των τεχνικών στη Σύρο.
Επίσης, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αγωνίζεται στα Κύπελλα Ευρώπης και δεν υπήρχαν διαθέσιμες εμβόλιμες ημερομηνίες.
Κατόπιν τούτου η ΕΣΑΠ περίμενε την κατανόηση της ΕΟΠΕ και των ομοσπονδιακών προπονητών ώστε να δοθεί 24ωρη άδεια στον αθλητή αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο Εθνικός με δεδομένο ότι και ο έτερος πασαδόρος του είναι τραυματίας μένει χωρίς πασαδόρο.
Η ΕΣΑΠ θεωρεί πως η ΕΟΠΕ και οι ομοσπονδιακοί προπονητές δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δεν αξιολόγησαν ως όφειλαν ότι μια ομάδα της Volleyleague με μεγάλη προσφορά στα εθνικά συγκροτήματα θα αγωνιστεί χωρίς πασαδόρο. Η στάση τους δε συνάδει με τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά της ΕΣΑΠ που στέκεται πάντα αρωγός στις ανάγκες των Εθνικών ομάδων.
Η ΕΣΑΠ θεωρεί πως η ΕΟΠΕ και οι ομοσπονδιακοί προπονητές δεν σεβάστηκαν τις θυσίες των αθλητών αλλά και τους κόπους και τα έξοδα των συλλόγων οι οποίοι είναι και οι βασικοί αιμοδότες των Εθνικών ομάδων.
Για άλλη μία φορά η ΕΣΑΠ και τα σωματεία μέλη της αισθάνονται μόνοι στην προσπάθεια για να διατηρηθεί η αξιοπιστία και το κύρος του ελληνικού επαγγελματικού βόλεϊ και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση με οποιοδήποτε κόστος».