ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η ΕΣΑΠ θα τιμά την μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου

Η ΕΣΑΠ θα τιμά την μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου εξέδωσε και η ΈΣΑΠ υπογραμμίζοντας πως το βόλεϊ θα τιμά την μνήμη και την προσφορά του…

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

O πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου για την απώλεια του σπουδαίου ανθρώπου και μεγάλου παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος για δεκαετίες προσφέρε τα μέγιστα στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στο ελληνικό βόλεϊ.

Η ΕΣΑΠ κοινότητα του βόλεϊ θα τιμάει τη μνήμη του και την προσφορά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει.

Ποιος ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος:

Ο Πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 88 ετών, ενώ τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως σαν σήμερα πριν 47 χρόνια εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν Έλληνας φαρμακοβιομήχανος, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της φαρμακευτικής, όπου και υπήρξε ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ μαζί με τα δύο αδέρφια του, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Ασχολήθηκε με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού από το 1972.

Το 1973 εκλέχθηκε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Συναγερμού διεκδικώντας μαζί με άλλα στελέχη την ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Το 1979 τη χρονιά που η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού έγινε επαγγελματική και ανεξαρτοποιήθηκε διοικητικά από τον ερασιτεχνικό σώμα ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν κατάφερε να εισχωρήσει στη διοίκηση της ΠΑΕ καθώς ο Γιώργος Βαρδινογιάννης απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών.

Το 2008 εισχώρησε στο πολυμετοχικό διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από το 1987 έως το 1997 υπήρξε πρόεδρος όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού.

Από το 1992 η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αυτονομήθηκε και αυτή ως επαγγελματική ανέλαβε τη διοίκησή της σε συνεργασία με τον αδερφό του Θανάση Γιαννακόπουλο.

Επί προεδρίας του ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 6 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μπάσκετ.

Το καλοκαίρι του 2012 μεταβίβασε της μετοχές του στον γιο του και νυν πρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Το Σεπτέμβριο του 2015 ελήφθη απόφαση από τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, για μετονομασία του κλειστού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε γήπεδο «Παύλος Γιαννακόπουλος».

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
05/07/2024

To νέο Mini Bus της ΕΟΠΕ

Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου και του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, εξασφαλίστηκε...