ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Αισιόδοξοι για το καλύτερο

Αισιόδοξοι για το καλύτερο

Να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον 7ο προκριματικό Όμιλο δήλωσαν οι προπονητές της Κίνας, Σλοβακίας, Μεξικού από την Θεσσαλονίκη κατά την επίσημη συνέντευξη τύπου του World League.

Με χαμόγελα, αλλά και χαμηλούς τόνους παρουσιάστηκαν οι προπονητές των ομάδων που συνεχίζουν τις μάχες τους στο World League  και την Θεσσαλονίκη.

Σίε, Γκουλινέλι και Βίλχες έδειξαν έτοιμοι για ακόμη καλύτερα παιχνίδια στον Όμιλο της Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας ο καθένας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του.

Ο προπονητής της Κίνας Γκουότσεν Σίε στην τοποθέτησή του δήλωσε «Καλό απόγευμα. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρισκόμαστε εδώ και να βλέπουμε φίλους. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι από το Μεξικό ως εδώ. Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση κι ελπίζω αυτή την εβδομάδα να παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας».

Ο γνωστός μας από το πέρασμά του στον Ηρακλή και τώρα προπονητής της Σλοβακίας Φλάβιο Γκουλινέλι υπογράμμισε από την πλευρά του «Είναι πάντα χαρά μου να βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη και να συναντώ ξανά παλιούς φίλους. Ερχόμαστε από το Μεξικό όπου δεν κάναμε τα καλύτερα μας παιχνίδια. Είμαστε εδώ να δώσουμε αυτά τα τρία παιχνίδια και να αλλάξουμε τα αποτελέσματα μας πριν το Final 4 στην Μπρατισλάβα. Είμαστε εδώ για να πάρουμε την καλύτερη δυνατόν θέση».

O Κουβανός τεχνικός του Μεξικό, Χουάν Ρομπέρο Βίλτσες επεσήμανε από την πλευρά του «Θέλω να ευχαριστήσω την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα που μας δέχτηκαν όμορφα. Η ομάδα μας δεν έκανε το καλύτερο που μπορούσε στη χώρα μας στο Μεξικό. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα εδώ και να διορθώσουμε τα αποτελέσματα μας».

Η Κίνα το κλειδί του Ομίλου

Σε ερώτηση για το τι διαφορετικό μπορεί να περιμένουμε από το τουρνουά του Μεξικό και ποια ομάδα θεωρούν ότι έχει το προβάδισμα, Βίλτσες και Γκουλινέλι έδωσαν τον τίτλο του φαβορί στην Κίνα.

Ο Χουάν Ρομπέρτο Βίλτσες απάντησε σχετικά  «Στο Μεξικό παίξαμε σε υψηλό επίπεδο. Όλες οι ομάδες έπαιξαν εξαιρετικά, αλλά ήμασταν όλες κουρασμένες. Έχουμε μία νεαρή ομάδα. Η Κίνα ίσως είναι η καλύτερη ομάδα του γκρουπ, αλλά νομίζω πως η μία ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη. Για εμένα η έκπληξη ήταν η Ελλάδα η οποία επέστρεψε δυναμικά και έπαιξε περισσότερα σετ από όλους μας. Περιμένω να δω περισσότερα από όλες τις ομάδες σε αυτό το τουρνουά».

Ο Γκουλινέλι δεν έκρυψε πως περιμένει καλύτερα την ομάδα του υπογραμμίζοντας  «Δεν ξέρω τι διαφορετικό μπορώ να περιμένω από το τουρνουά εδώ σε σχέση με αυτό στο Μεξικό, αλλά ξέρω τι ακριβώς πρέπει να περιμένω από την ομάδα μου. Δεν παίξαμε το καλύτερο μας παιχνίδι στο Μεξικό, ίσως επειδή ήμασταν κουρασμένοι, ίσως επειδή  προσπαθούσαμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε το καλύτερο βόλεϊ που μπορούμε, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι εναντίον της Κίνας που πιθανότατα θα είναι το κλειδί για την πρώτη θέση στον Όμιλο».

Ο Γκουότσεν Σίε απέφυγε να απαντήσει περί φαβορί  τονίζοντας «Όπως και για τις άλλες ομάδες έτσι και για τη δική μας υπάρχουν προβλήματα. Στο Μεξικό δεν υπήρχε σταθερότητα κι έγιναν πολλά λάθος σέρβις. Έχουμε κι εμείς πολλούς νεαρούς στην ομάδα. Μετά το Μεξικό είπαμε στους παίκτες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό κι αυτό περιμένουμε να κάνουν».