ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Αισιοδοξία για Τζούριτς-Στεφάνου

Αισιοδοξία για Τζούριτς-Στεφάνου

Ευχάριστες ειδήσεις είχε η πρώτη προπόνηση της Εθνικής ανδρών μετά την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη, με τους Δημήτρη Τζούριτς και Γιώργος Στεφάνου να προπονούνται κανονικά δείχνοντας ότι έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους και αυξάνοντας τις πιθανότητες συμμετοχής τους στο 2ο τουρνουά του World League που θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Ιουνίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης.

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, καθώς ο Δημήτρης Τζούριτς και ο Γιώργος Στεφάνου ακολούθησαν το πρόγραμμα της προπόνησης δείχνοντας ότι έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν.

Ο συνεργάτης του Σωτήρη Δρίκου στο τεχνικό επιτελείο, Κώστας Δεληκώστας, τόνισε ότι τα παιχνίδια της Θεσσαλονίκης δεν θα μοιάζουν μ’ εκείνα του Τέπικ: «Σε σχέση με τα παιχνίδια της περασμένης εβδομάδας, θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Η πρώτη και σημαντικότερη έχει να κάνει με την παρουσία του Τζούριτς, που διαφοροποιεί την ομάδα μας και φέρνει αλυσιδωτές αλλαγές. Επιπλέον, θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες στο γήπεδο. Στο Μεξικό παίξαμε σε μεγάλο υψόμετρο και αυτό επηρέασε ένα από τα όπλα της Εθνικής, που είναι το σερβίς. Χάσαμε πολλά σερβίς, όπως βέβαια και οι άλλες ομάδες, αλλά εδώ τα πράγματα θα είναι αλλιώς».

Σ’ ένα τουρνουά στο οποίο μετρούν οι νίκες ανεξαρτήτως σκορ (τα σετ υπολογίζονται μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας), η Εθνική ομάδα θα κυνηγήσει το «3 στα 3», προερχόμενη από συνολικά 15 σετ στο Τέπικ. Ωστόσο, ο κ. Δεληκώστας δεν θεωρεί ότι η κόπωση θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο: «Ασφαλώς υπάρχει κούραση, σε εμάς αλλά και σε όλες τις ομάδες. Είμαστε όμως επαγγελματίες και ξέρουμε τον τρόπο να τη διαχειριστούμε».

Όσο για το ποιος θα προκριθεί στο φάιναλ φορ; Η απάντησή του σ’ αυτή την ερώτηση, ήταν λιτή και αυθόρμητη: «Φυσικά εμείς…»!

Την Πέμπτη 18/6, και ώρα 14:00, θα δοθεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου των αγώνων, στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, παρουσία των προπονητών της Ελλάδας, της Κίνας, της Σλοβακίας και του Μεξικού.
Αμέσως μετά, οι τέσσερις ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν διαδοχικά στον αγωνιστικό χώρο του Αλεξανδρείου Μελάθρου.