Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αισιόδοξος ο Ταρνατόρος για τη νέα σεζόν

Αισιόδοξος ο Ταρνατόρος για τη νέα σεζόν

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ και αντιπρόεδρος του ΤΑΑ Ολυμπιακός Παντελής Ταρνατόρος, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1» και τους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο για το πρωτάθλημα που ξεκινάει το προσεχές Σάββατο (25/10), το Λιγκ Καπ αλλά και για τους στόχους του Ολυμπιακού.

«Ελπίζουμε στην αφετηρία να μην υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα»

Η «τρικυμία» της συμφωνίας του Ο.Π.Α.Π. με 10 τελικά ομάδες, η διαιτησία, τα οικονομικά πάσης φύσεως, οι αδειοδοτήσεις ομάδων έκαναν την καλοκαιρινή περίοδο «καυτή» για τη Λίγκα αφού τα μέτωπα ακόμα… κλείνουν, όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Ένωσης:  «Ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι, καθώς υπήρξαν πολλά προβλήματα με τα οικονομικά των ομάδων. Γενικότερα έγιναν πολλά πράγματα. Υπήρξαν κάποιες συμφωνίες με τους αθλητές πολύ σπουδαίες, υπήρξε το θέμα με τον τέταρτο ξένο, που πιστεύω θα βοηθήσει το πρωτάθλημα, υπήρξαν θέματα με τη διαιτησία, υπήρξαν θέματα με τον ΟΠΑΠ, αλλά η ουσία είναι ότι όσο πλησιάζουμε στην έναρξη του πρωταθλήματος, τα προβλήματα λύνονται το ένα μετά το άλλο και ελπίζουμε στην αφετηρία να μην υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως πέρυσι. Είμαι βέβαιος πως θα καταφέρουμε να έχουμε υψηλό επίπεδο, να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί ο βασικός φίλαθλος του βόλεϊ είναι οι οικογένειες και αυτό μας ενδιαφέρει. Επίσης θέλουμε να μην υπάρξει κανένα φαινόμενο βίας και σίγουρα μας ενδιαφέρει το αθλητικό αποτέλεσμα. Θέλουμε όπως και πέρυσι ένα ανταγωνιστικό και υγιές πρωτάθλημα με γεμάτα παιχνίδια και γεμάτα σετ μέχρι την τελευταία στιγμή, για να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι. Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί, το γεγονός ότι προστέθηκε και τέταρτος ξένος θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο κάποια σωματεία και ελπίζω να πάνε όλα καλά».

«Προτείναμε ο κάτοχος του Λιγκ Καπ να παίρνει ένα εισιτήριο για την Ευρώπη»

Παρότι η φετινή διοργάνωση του Λιγκ Καπ έγινε εν μέσω προβλημάτων και μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε με τη μη συμμετοχή των ξένων της ΑΕΚ λόγω ημιτελούς διαδικασίας των πενταπλούν τους, η διοργανώτρια αρχή θέλει στο μέλλον να κάνει επίσημο το θεσμό, όπως παραδέχτηκε ο Παντελής Ταρνατώρος: «Είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει πολύ. Φέτος κάναμε μια πρόταση στην Ομοσπονδία, η οποία δυστυχώς απορρίφθηκε και θα μπει υπό συζήτηση για του χρόνου. Προτείναμε με γνώμονα την αναβάθμιση της διοργάνωσης, ο κάτοχος του θεσμού να παίρνει ένα εισιτήριο για την Ευρώπη. Δεν έγινε αποδεκτό, αλλά θα το ξαναδούμε του χρόνου. Υπάρχουν βεβαίως και οικονομικά κίνητρα, ο πρώτος και ο δεύτερος να παίρνουν ένα ποσό και από εκεί και πέρα προσπαθούμε να πάμε τη διοργάνωση στην Περιφέρεια, σε πόλεις που δεν έχουν πολύ δυνατό βόλεϊ, ή σε πόλεις που διψούν για το άθλημα, αλλά δεν έχουν ομάδες στην Α1 και φυσικά μιλάμε και για το ανδρικό και για το γυναικείο βόλεϊ. Γιατί εμείς οι άνθρωποι του βόλεϊ, δεν το διαχωρίζουμε και παλεύουμε από κοινού και για το ανδρικό και για το γυναικείο. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα στον τομέα του να προσελκύσουμε νέα παιδιά στο άθλημα και κυρίως αγόρια, γιατί η αλήθεια είναι ότι τα κορίτσια το προτιμάνε περισσότερο. Είναι μακράν το νούμερο ένα άθλημα για τις γυναίκες. Έχουμε να ανταγωνιστούμε το μπάσκετ, γιατί κατά βάση ζητάμε ψηλά παιδιά και παλεύουμε για να βοηθήσουμε τη βιτρίνα του αθλήματος που είναι η Εθνική Ομάδα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε μεγάλες διακρίσεις και προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ομοσπονδία να στελεχώσει τις Εθνικές ομάδες, γιατί θεωρώ πως μια επιτυχία σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας θα εκτινάξει το άθλημα και θα προσελκύσει νέα παιδιά».

«Το παράδειγμα του καλύτερου είναι ο Ολυμπιακός»

Τέλος, με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου του Ολυμπιακού έβγαλε το καπέλο στην ηγεσία του Ερασιτέχνη ενώ τόνισε ότι ο Πειραϊκός Σύλλογος είναι παράδειγμα προς μίμηση:«Ο Ολυμπιακός στο οργανωτικό κομμάτι, αλλά και σε κάθε επίπεδο είναι σε παρά πολύ καλή κατάσταση και πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Βεβαίως αυτό οφείλεται στη διοίκηση του συλλόγου. Μη γελιόμαστε. Πριν από μερικά χρόνια ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, όμως ο κ. Κουντούρης με όσους συνεργάζονται μαζί του, κατόρθωσε σε ελάχιστο χρόνο να καλύψει πάρα πολλά χρέη. Ένα τεράστιο κατόρθωμα, στο οποίο για να είμαστε απόλυτα ειλικρινής, δίπλα μας ήταν πάντα και ο κύριος Μαρινάκης. Δηλαδή, αν δεν ήταν ο πρόεδρος συνεχώς μαζί μας και κοντά μας, σε ότι ζητήσουμε, θα ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρουμε. Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια, χωρίς καμία αντιπαλότητα και έριδα όπως συμβαίνει αλλού και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας, που οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να το καταφέρουν. Εμείς προσπαθούμε και δουλεύουμε σαν μια γροθιά και βοηθά ο ένας τον άλλον. Γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει και οι άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ολυμπιακού και στο οργανωτικό κομμάτι και στο λειτουργικό και στην «Κάρτα φιλάθλου» και «Κάρτα Μέλους» και σε όλα όσα γίνονται και πάνε μπροστά τον σύλλογο σε όλα τα τμήματα. Η ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι είναι πάρα πολύ καλή. Έχουμε εντάξει στο ρόστερ μας ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και εμπιστευτήκαμε περισσότερο τους Έλληνες αθλητές και γι’ αυτό δεν εξαντλήσαμε τον αριθμό των τεσσάρων ξένων.

Ο προπονητής μας ο κ. Καζάζης με το επιτελείο του κάνουν πολύ καλή δουλειά και φυσικά στοχεύουμε στο να διατηρήσουμε τα κεκτημένα στην Ελλάδα, συν το Λιγκ Καπ, αλλά και να κάνουμε μια πορεία καλύτερη στο Τσάμπιονς Λίγκ. Είμαι βέβαιος ότι αν συνεχίσουμε σε αυτά τα πρότυπα, σύντομα θα δούμε ξανά τον Ολυμπιακό των ένδοξων εποχών, που σχεδόν κάθε χρόνο ήταν στο φάιναλ φορ. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι κάτι ξεχωριστό για το χώρο του βόλεϊ και μακάρι και οι άλλες ομάδες να ακολουθήσουν τους ρυθμούς του. Αυτό είναι που λέω εγώ συνεχώς και στη Λίγκα με τις άλλες ομάδες, όπου υπάρχει πολύ καλό κλίμα και η αντιπαλότητα μας είναι μόνο μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμα του καλύτερου και αυτή τη στιγμή αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Θέλουμε όλες τις ομάδες δυνατές και προσωπικά πιστεύω ότι οι ομάδες των αστικών κέντρων, σε συνδυασμό με τις επίσης πολλές δυνατές ομάδες από την περιφέρεια είναι ο καλύτερος συνδυασμός για ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Υπάρχουν πόλεις όπου το βόλεϊ είναι το νούμερο ένα άθλημα, όπως η Αλεξανδρούπολη, η Λαμία, το Βραχάτι, η Σύρος και τα πάνε περίφημα».