Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Έσπασαν» την παράδοση στη Λαμία

«Έσπασαν» την παράδοση στη Λαμία

Ανάλυσε το

Αήττητος συνεχίζει την φετινή του πορεία στη Volleyleague ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης καθώς μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Ηρακλή, η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη έφυγε χωρίς βαθμολογική απώλεια και από το “Χαλκιοπούλειο”, “σπάζοντας” με το νικηφόρο 3-1 σετ (18-25, 25-19, 25-15, 25-18) μία αρνητική παράδοση ετών κόντρα στον  ΓΣ Λαμίας, που για πρώτη φορά φέτος αγωνίστηκε μπροστά στον κόσμο του.

Το ματς της 3ης αγωνιστικής στο “Χαλκιοπούλειο” ξεκίνησε με μία μικρή καθυστέρηση και μετά το προβάδισμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1 , η οικοδέσποινα ομάδα  πήρε βραχεία κεφαλή στο σκορ με 8-7.

Οι Ρουμελιώτες, που σε 10 αγώνες στο “σπίτι” τους με τον Εθνικό μετράνε εννιά νίκες και μια ήττα,  άνοιξαν τη διαφορά στους πέντε πόντους 18-3 και εκμεταλλευόμενοι την εκνευριστικά άστοχη επίθεση των φιλοξενούμενων, που πέταγαν όλες τις μπάλες άουτ ή στο φιλέ έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου φετινού σετ στη Volleyleague με 25-18.

Στο β’ σετ οι ακρίτες αντέδρασαν και βελτιώνοντας τα ποσοστά τους στην επίθεση  έφτασαν για πρώτη φορά στο ματς προηγούμενοι σε τεχνικό ταίμ άουτ με 8-5. Οι φιλοξενούμενοι με σταθερά καλή απόδοση ξέφυγαν ακόμη περισσότερο με 16-9 και καισε 27 λεπτά ισοφάρισαν τελικά με 25-19  σε 1-1 σετ.

Το κερδισμένο σετ ανέβασε ψυχολογικά τους ακρίτες στη συνέχεια που μετά το αρχικό προβάδισμα της Λαμίας με 8-7, οι παίκτες του Σάκη Μουστακίδη πήραν και πάλι “κεφάλι” στο σκορ με 16-13 και με τους Δαλακούρα, Σούλαγιτς να “φορτώνουν” πόντους τους Ρουμελιώτες με ένα σερί 9-2 ζευγάρωσαν με 25-15 τα κερδισμένα της σετ, 2-1 σε 23 λεπτά.

Με την Λαμία να προσπαθεί να αντιδράσει και να ξαναμπεί στο ματς ο Εθνικός, παίζοντας όσο χρειάζοταν και χωρίς να κάνει λάθη, επέβαλλε με 8-6 και 16-11 πλήρως το ρυθμό του και διατηρώντας αυτή τη διαφορά ασφαλείας πανηγύρισε τελικά με 25-18 και 3-1 σετ το “2 στα 2”, υποχρεώνοντας τον ΓΣ Λαμίας στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του. 

Πρώτος σκόρερ της ομάδας της Αλεξανδρούπολης, αλλά και του παιχνιδιού ο Λούκα Σούλαγιτς που σημείωσε 21 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί πως 13 πόντοι για τον Εθνικό ήρθαν από μπλοκ, με τον Κιόση να είναι αλάνθαστος. 

Απώλεια για την Λαμία η απουσία του βραζιλιάνου Αραούγιο ο οποίος έπαθε ελαφρύ διάστρεμμα στην προπόνηση της Παρασκευής και τη θέση του πήρε ο Καπίρης που ήταν ο κορυφαίος της Λαμίας. 

Τάδε έφη…

Θανάσης Κατσίγιαννης (Προπονητής ΓΣ Λαμίας): «Παίξαμε καλά για ένα σετ. Είχαμε καλή τακτική στο σέρβις, στήσαμε σωστά το μπλοκ και τελειώναμε τις επιθέσεις. Από το 2ο σετ και μετά χάσαμε το ρυθμό μας και κάναμε πολλά λάθη και αυτό μας οδήγησε στην ήττα. Μας λείπουν οι δυνατοί αγώνες που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε ρυθμό».

Σάκης Μουστακίδης (προπονητής Εθνικού Αλεξανδρούπολης): «Ξεκινήσαμε άσχημα τον αγώνα με κακή υποδοχή. Μετά βελτιώθηκε η υποδοχή και σηκωθηκε όλη η ομάδα. Σπάσαμε μία αρνητική παράδοση και συνεχίζουμε. Δεν σημαίνει και τίποτα αυτή η νίκη. Έρχεται ένα καυτό δεκαπενθήμερο με δύο ευρωπαϊκούς αγώνες και Ολυμπιακό, Άρη στο πρωτάθλημα οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για δύσκολη περίοδο».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΓΣ Λαμίας – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-3 (25-18, 19-25, 15-25, 18-25)

ΓΣ Λαμίας (Κατσιγιαννης): Αγγελόπουλος 1, Μαδούρας 4, Λέσκι 7, Χέντσι 11, Καπίρης, 19, Χάκγουορθ 13, λίμπερο ο Τσιράκης (63% υπ, 43% αρ.), Παπαθωμόπουλος, Καραγάτσος, Δ. Δημητριάδης, Καρβούνης

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Μουστακίδης): Κασαμπαλής 9 (4/5 επ., 2 άσ. 3 μπλοκ), Τουράνιανιν 4, Κιόσσης 12 (5 μπλοκ), Κ. Δαλακούρας 7, Α. Δαλακούρας 14, Σούλιαγιτς 21 (3 μπλοκ), λίμπερο ο Δαλακούρας (47% υπ, 27% αρ.),  Θ.Δημητριάδης, Βλαχόπουλος