ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έσπασε κάθε.. ρεκόρ το 3ο σεμινάριο του Πηγάσου (fot)

seminario 1

Τα… έσπασε το 3ο και τελευταίο αυτής της σειράς Διαδικτυακό Σεμιναρίωο, που διοργάνωσε η Ομάδα Βόλεϊ του Α.Π.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με βασική ομιλήτρια και πάλι την αθλητική ψυχολόγο και πρώην πρωταθλήτρια στίβου, Φρόσω Πατσού και κεντρικό θέμα την ψυχική ανθεκτικότητα, το μυστικό επιτυχίας των αθλητών, καθώς η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος, αφού συνεχάρη την Ομάδα Βόλεϊ του Πήγασου για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας παράλληλα την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου σεμιναρίου, μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται από μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. “Εμείς, σαν Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιδιώκουμε με κάθε τρόπο να είμαστε κοντά στην αθλητική νεολαία της χώρας, προτείνοντας λύσεις σε όσα προβλήματα είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν”.

seminario_andreopoulos

Από την πλευρά του ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, κ. Πύρρος Δήμας, μίλησε για τις εμπειρίες του, μέσα από την μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία του στο χώρο του Αθλητισμού. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “ο Αθλητισμός με βοήθησε προσωπικά να είμαι υγιής. Μου έμαθε να αγωνίζομαι, να έχω υπομονή, επιμονή, σωματική και ψυχική αυτοπεποίθηση, να έχω δύναμη”. Κλείνοντας, ο Πύρρος έδωσε συμβουλές στους αθλητές της χώρας μας “να φροντίζουν τον εαυτό τους, να έχουν υπομονή για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή”.

Το Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κα. Ελένη Καζάκου, αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκομίζουμε από τον αθλητισμό και στη σημασία της συμβουλευτικής ψυχολογίας. “Όλοι γνωρίζουμε τις θετικές επιδράσεις του αθλητισμού τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική υγεία. Αυτό που ίσως δε γνωρίζουμε είναι ότι ο αθλητισμός είναι ο δίαυλος για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας. Η συμβουλευτική ψυχολογία είναι το όπλο μας σε αυτήν τη φάση” τόνισε το μέλος της επιτροπής beach volley της ΕΟΠΕ.

seminrio_raptis

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής και Καθηγητής των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής, κ. Ανέστης Γιαννακόπουλος, εστιίασε στις αναπτυξιακές ηλικίες αναφορικά με το άθλημα του βόλεϊ. Ανέλυσε την συμμετοχή ενός παιδιού στο άθλημα και τις ανάγκες που έχει το παιδί να εκφραστεί μέσα από αυτό, παρουσιάζοντας, παράλληλα, ορισμένα μορφολογικά, φυσιολογικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. “Οι κοινωνικές επιρροές που έχουμε κατά την ανάπτυξη των αθλητών προέρχονται από τους γονείς, τους προπονητές,τους φίλους και συναθλητές”.

Η Αθλητική ρεπόρτερ της “Καθημερινής”, κα. Σπυριδούλα Σπανέα, εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τους αθλητές αυτήν τη δύσκολη περίοδο. “Ανάλογη με την αγωνία των αθλητών είναι και εκείνη των αθλητικών συντακτών, διότι εάν δεν υπάρχει αθλητισμός, δεν υπάρχουν αθλητές, δεν έχουμε κι εμείς οι αθλητικοί συντάκτες λόγο ύπαρξης”. Στη συνέχεια διαχώρισε τους αθλητές σε τρεις κατηγορίες. Τους αθλητές πρώτης γραμμής, οι οποίοι εκφράζουν τις αγωνίες τους, με τη μεγαλύτερη να αποτελεί το αν διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τους νέους αθλητές ηλικίας 15-16 ετών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις προπονήσεις τους. Τέλος τα μικρά παιδιά, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και ξαφνικά τα “κλειδώνουν” στο σπίτι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Για τις προσωπικές τους εμπειρίες μίλησαν και τρεις αθλητές των Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης.
Ο διεθνής του Κυπελλούχου Παναθηναϊκού, κ. Αλέξανδρος Ράπτης, ανέφερε ότι “μέσω του αθλητισμού έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα, όπως να παλεύω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για το καλύτερο”. Συμβουλεύοντας τους νεότερους να έχουν πίστη και εμπιστοσύνη τον εαυτό τους.

Ο συμπαίκτης του στο “τριφύλλι”, κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, ξεχώρισε δύο σημεία που του έχει προσφέρει ο αθλητισμός, τις στιγμές που έχει ζήσει και τις φιλίες που έχει αποκομίσεις. Τονίζοντας πως “σε μία ομάδα μεταξύ των αθλητών δημιουργούνται αρκετά ισχυροί δεσμοί”. Η δική του συμβουλή προς τους μικρότερους είναι να δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα και να ακούν τον προπονητή τους, εάν θέλουν να πετύχουν πραγματικά.

Τέλος η διεθνής κεντρική της γαλλικής Μιλούζ, , κα. Τζίνα Λαμπρούση,  τόνισε ότι “το βόλεϊ είναι πάνω απ’ όλα ένα παιχνίδι, που πρέπει να χαιρόμαστε όταν παίζουμε. Προσθέτοντας πως “είναι ωραίο να κάνεις όνειρα, να βάζεις στόχους και να τους κατακτάς. Παρ’ όλ’ αυτά, για να κατακτήσεις τους στόχους σου και τα όνειρά σου πρέπει να δουλεύεις πολύ σκληρά, καθημερινά”.

seminrio_lamprousi

Αναφερόμενη σε αυτή την πολύ αξιόλογη προσπάθεια που ξεκίνησε ο σύλλογος της συντονίστριας του σεμιναρίου, εμπνευστή αυτής της σημαντκής πρωτοβουλίας και Υπεύθυνης του Πήγασος Πετοσφαίριση, Γιούλης Παρασκάκης υπογράμμισε συμπερασματικά σε σχετκό δελτίο τύπου τα εξής:

“Σε αυτόν τον πρώτο κύκλο φιλοξενήσαμε πολλούς και εκλεκτούς καλεσμένους, οι οποίοι συνδέονται άμεσα με τον αθλητισμό, καθένας ξεχωριστά με το δικό του τρόπο. Κοντά μας ήταν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος, ο γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κ. Γιώργος Καραμπέτσος, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, κ. Πύρρος Δήμας, o Χρυσός Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και Πρωταθλητής Ευρώπης, κ. Λευτέρης Πετρούνιας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, κ. Παντελής Ταρνατώρος, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης, κ. Κώστας Χαριτωνίδης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών και αθλητής της Εθνικής Ανδρών και του Παναθηναϊκού, κ. Παναγιώτης Πελεκούδας, ο Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης, κ. Γιώργος Σαμαράς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Κρήτης κ. Γιάννης Καρπουζάς, το Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κα. Ελένη Καζάκου, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής και Καθηγητής των Τ.Ε.Φ.Α.Α., κ. Ανέστης Γιαννακόπουλος, η Αθλητική Δημοσιογράφος, κα. Σπυριδούλα Σπανέα, η αθλήτρια της Εθνικής Γυναικών, κα. Όλγα Στράντζαλη, η αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Πετοσφαίρισης, κα. Μαριαλένα Αρτακιανού, ο Αθλητής της Εθνικής Ανδρών Πετοσφαίρισης, κ. Αλέξανδρος Ράπτης, ο Αθλητής της Εθνικής Ανδρών Πετοσφαίρισης και της Ομάδας Βόλεϊ του Παναθηναϊκού, κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος και η Αθλήτρια της Εθνικής Γυναικών, κα. Τζίνα Λαμπρούση.
Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή και την στήριξή τους.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, κατόπιν παράκλησης πολλών που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, θα τα αναμεταδώσουμε τις επόμενες μέρες. Επίσης, θα θέλαμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην Υπεύθυνη και Προπονήτρια του Τμήματος Βόλεϊ, αφενός για την πρωτότυπη ιδέα να διοργανώσει αυτά τα σεμινάρια και αφετέρου για την εξαιρετική παρουσίαση και οργάνωση αυτών.

Χαιρόμαστε και είμαστε τυχεροί που έχουμε στην ομάδα μας, μία πρώην Διεθνή Αθλήτρια με πολλές αθλητικές περγαμηνές και επιτυχίες στο Βόλεϊ και το Μπιτς Βόλεϊ και, πλέον, μία εξαιρετική προπονήτρια που διαπρέπει σε οτιδήποτε και αν ασχοληθεί. Πάντα για το καλό των αθλητριών της και του Αθλητισμού γενικότερα.
Σας ευχαριστούμε!”