ΔΙΕΘΝΗ

Έσπασε το «ρόδι» η Ρουμανία

Έσπασε το «ρόδι» η Ρουμανία

Τις πρώτες νίκες της στον Β Όμιλο του European League πανηγύρισε στην Κραϊόβα η Ρουμανία καθώς επικράτησε δύο φορές της Λευκορωσίας. Συνεχίζει το νικηφόρο σερί η Σλοβενία…

Στην Sala Polivalenta Oltenia της Κραϊόβα η Ρουμανία φρόντισε να πάρει τις νίκες απέναντι στην Λευκορωσία και να σπάσει το ρόδι στην διοργάνωση.

Οι Ρουμάνοι με δύο τρίποντες νίκες (3-0 και 3-1) πήραν τους 6 βαθμούς και ελπίζουν σε ανάλογη συνέχεια και στις υπόλοιπες αγωνιστικές του Β Ομίλου.

Αντίθετα οι Λευκορώσοι προσπάθησαν να κάνουν την έκπληξη όπως και στην Κροατία, προηγήθηκαν με 0-1 των γηπεδούχων, ωστόσο το καλό τους ξεκίνημα δεν είχε ανάλογη συνέχεια αφού οι Βαλκάνιοι του Ντάνουτ Πάσκου με πρωταγωνιστές τους Μπάλα (20 πόντους), Λίκα (16 πόντους) και Γκεοργκίτα (14 πόντους) γύρισαν τον αγώνα στο 3-1.

Η Σλοβενία του Αντρέα Τζιάνι συνεχίζει το αήττητο σερί της στον Όμιλο καθώς επικράτησε με 3-0 της Κροατίας στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια της στο Μάριμπορ και στοχεύει να πάρει και την δεύτερη στο παιχνίδι της Κυριακής.

Με τον Τίνε Ουνάουτ να μένει στον πάγκο η Σλοβενία βρήκε τις λύσεις από τους Γκασπαρίνι, Σκετ και Τσεμπούλ πήρε το «καθαρό» τρίποντο και θα να ξαναδοκιμάσει εκ νέου σε λίγες ώρες για την δεύτερη αναμέτρηση.

Από την Κροατία ξεχώρισε ο μέχρι πρότινος «δικός» μας Ιβάν Ραϊτς με 17 πόντους, ο Μίχαλι είχε 7 πόντους, ενώ ο Άντριτς πέρασε αλλαγή χωρίς πόντο.

Για την 3η αγωνιστική του Α Ομίλου η Εσθονία επικράτησε της Πολωνίας στα δύο παιχνίδια που φιλοξενήθηκαν στο Πάρνου και με το 2×2 έγινε η μόνη αήττητη ομάδα έχοντας όμως κάνει το ρεπό της.

Με επιθετικό πλουραλισμό και κορυφαίο τον Ρόμπερτ Τάτχ οι Εσθονοί έκαναν την έκπληξη απέναντι στους Πολωνούς που είχαν πρώτους σκόρερ τους Μπεντνόρζ με 27 πόντους  και Βλόνταρτσικ με 15.

Από εκεί και μετά την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση πανηγύρισαν τα Σκόπια καθώς επικράτησαν με 3-0 του Ισραήλ στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια στην έδρα τους.

Σιμόφσκι και Γκεοργκίεφ ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Σκοπιανών που δίνουν σήμερα Κυριακή το δεύτερο τους αγώνα.