Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

‘Εσπασε το ρόδι ο Φιλαθλητικός

‘Εσπασε το ρόδι ο Φιλαθλητικός

Ανάλυσε το

Την πρώτη νίκη του στην ιστορία της Α1, πέτυχε ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός ο οποίος επικράτησε του Πορφύρα με 3-0 σετ…

 Το πρώτο τρίποντο πανηγυρίστηκε έξαλα από τις παίκτριες της Θεσσαλικής ομάδας που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα αλλά και απέκτησε ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Από την άλλη η επίσης νεοφώτιστη ομάδα του Πειραιά που πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι, γνώρισε την πέμπτη σερί ήττα στην Α1.

Ο Φιλαθλητικός ξεκίνησε καλύτερα κι εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Πορφύρα πήρε μια σημαντική διαφορά στο πρώτο σετ (13-6) και παρόλο που ο Πορφύρας κατάφερε να πλησιάσει σε 22-20 έκανε το 1-0 ενώ το δεύτερο κύλησε πιο εύκολα για την Θεσσαλική ομάδα που φάνηκε να καθαρίζει το ματς στο 13-8 του γ’ σετ.

Εκεί όμως ο Πορφύρας έτρεξε ένα σερί 1-8 και προσπέρασε με 14-16 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς, το οποίο όμως κράτησε μέχρι το 18-20, καθώς εκεί με ένα δικό τους σερί 7-0 0 Φιλαθλητικός πήρε το σετ με 25-20 και το πολύτιμο τρίποντο.

Τάδε έφη…

Λάμπρος Πράππας (Προπονητής Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού) :«Είναι μια ιστορική μέρα καθώς πανηγυρίσαμε την πρώτη μας νίκη στην Α1 όπου παίζουμε για πρώτη φορά. Είμαστε χαρούμενοι γιατί αυτή η νίκη ήρθε σε ένα ματς που ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο βαθμολογικά και υπήρχε μεγάλο άγχος και στις δύο ομάδες. Θεωρώ όμως ότι παίξαμε καλά δίνοντας συνέχεια στην καλή εμφάνιση στο προηγούμενο παιχνίδι με το Μαρκόπουλο».

Βασίλης Πανδής (Προπονητής Πορφύρα) :  «Σήμερα εμείς δεν παίξαμε καλά κι αντιθέτως ο Φιλαθλητικός έκανε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση, ορμώμενος κι από την ψυχολογία που του δώσαμε με τα αρκετά λάθη που κάναμε ιδίως στην αρχή του αγώνα. Κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί κι αυτό, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-21, 25-18, 25-20
Φιλαθλητικός (Πράππας) Τσοπούλου, Τουσιούδη, Γεροβασιλείου, Ντόνα, Δίρβα, Τζούριτς, Αναγνωστοπούλου -λ / Υφαντή
Πορφύρας (Πανδής) Χαλβατζή, Ράπτη, Χρήστου, Καράκου, Θεοχάρη, Γκολφινοπούλου, Σκυθιώτη -λ / Θαλασσινού, Μπούρμπη, Σιδεράτου.
Τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα θα είναι διαθέσιμα την Δευτέρα.