ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Εθνική γυναικών: Μοριακοί έλεγχοι και αναχώρηση για Λάρισα

Εθνική γυναικών: Μοριακοί έλεγχοι και αναχώρηση για Λάρισα

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας γυναικών εν όψει της συμμετοχής της στον προκριματικό όμιλο του Ευρωβόλεϊ 2021 ξεκίνησε με… μοριακά τεστ για το πρώτο γκρουπ αθλητριών και προπονητικού τιμ στο Ερρίκος Ντυνάν.

Από την Δευτέρα 19 Απριλίου το βράδυ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρίσκεται στη Λάρισα, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και θα διεξαχθεί το πρώτο τουρνουά του ομίλου (7 έως 9 Μαΐου).

Με την διασφάλιση της υγείας να αποτελεί το πρώτο μέλημα, το πρωί της Κυριακής το πρώτο γκρουπ των αθλητριών και του προπονητικού σταφ βρέθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και υπό την επίβλεψη του χειρουργού-ορθοπεδικού κ. Νικόλαου Σούρα πέρασαν τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο πριν αναχωρήσουν για την Λάρισα.

«Πέρασε μεγάλο διάστημα από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε, αλλά υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός γιατί θα βρεθούμε πάλι όλες μαζί», παραδέχθηκε η αρχηγός Στέλλα Χριστοδούλου η οποία χαρακτήρισε βατό τον όμιλο της Εθνικής, για να συμφωνήσει η συμπαίκτριά της στην τουρκική Αϊντίν Ανθή Βασιλαντωνάκη: «Τα προηγούμενα καλοκαίρια μπορεί να γκρινιάζαμε που είχαμε προετοιμασίες, αγώνες, αλλά ειλικρινά ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην πετυχημένη πορεία που ξεκινήσαμε στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Ένα από τα νέα πρόσωπα που κλήθηκαν από τον Γκιγιέρμο Ναράνχο είναι κι η Ασημίνα Νικολογιάνη η οποία δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της. «Χάρηκα πάρα πολύ που είμαι στις επιλογές της Εθνικής ομάδας και θα έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω στην προετοιμασία. Είναι πολύ τιμητικό για μία αθλήτρια να δέχεται την κλήση από την Εθνική ομάδα, ειδικότερα στις μικρότερες ηλικίες. Το βλέπω σαν μία προετοιμασία με έμπειρες αθλήτριες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Μακάρι να κυλήσουν όλα ομαλά και να πάρουμε την πρόκριση».
Μετά από δύο χρόνια, τη φανέλα της γαλανόλευκης θα φορέσει και πάλι η Εύα Χαντάβα, η οποία δεν έκρυψε το μεγάλο κίνητρο που έχει για διάκριση με την Εθνική ομάδα. «Είναι τιμή μου να φοράω τη φανέλα της Εθνικής και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι πίσω. Είναι μία ομάδα με την οποία μεγάλωσα. Το να παίζεις με την Εθνική στη χώρα σου είναι σπουδαίο και μπορούμε να προκριθούμε από τον όμιλό μας. Έχω πολύ μεγάλο κίνητρο για διάκριση».
Έκδηλο ήταν και το χαμόγελο της διεθνής ακραίας Κωνσταντίνας Βλαχάκη, η οποία έχοντας την εμπειρία από το Ευρωπαϊκό του 2019, δήλωσε την ανυπομονησία της για την έναρξη της προετοιμασίας για να διεκδικήσει μαζί με τις συμπαίκτριές της εκ νέου την πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ 2021.
«Είμαι πραγματικά χαρούμενη που συμμετέχω και πάλι στην Εθνική ομάδα. Όλα τα κορίτσια το περίμεναν πως και πως να ξεκινήσουμε πάλι. Το ρόστερ αποτελείται από αθλήτριες που μπορούν να αντεπεξέλθουν, έχουμε βατό όμιλο και θα δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση».
 

Το πρόγραμμα του πρώτου τουρνουά του Γ’ προκριματικού ομίλου (Ελλάδα – Λάρισα):

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

17.00: Ισπανία – Αυστρία
20.00: Ελλάδα – Νορβηγία

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

17.00: Αυστρία – Νορβηγία
20.00: Ισπανία – Ελλάδα

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

17.00: Νορβηγία – Ισπανία
20.00: Αυστρία – Ελλάδα