PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Εθνικός Αλεξ/πολης: Επιτροπή σωτηρίας ζητά την παραίτηση της διοίκησης (vid)

Εθνικός Αλεξ/πολης: Επιτροπή σωτηρίας ζητά την παραίτηση της διοίκησης (vid)

Αντιμέτωπος με μια ακόμη κρίση στην ιστορία του και ενδεχομένως τη σημαντικότερη, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα που πλήττουν το σύλλογο, η διοίκηση ανακοίνωσε στους αθλητές το απόγευμα της Πέμπτης την οριστική απόφασή της να μην λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα, παρά την πανάξια κατάκτηση της ανόδου στα γήπεδο.

Ακολούθησε μπαράζ ανακοινώσεων, μεταξύ της διοίκησης και των αθλητών, οι οποίοι έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις στους ισχυρισμούς του Δ.Σ μιλώντας μεταξύ άλλων για «ταφόπλακα, όχι μόνο στο τμήμα βόλεϊ του συλλόγου, αλλά και στην προσπάθεια, τα όνειρα, τις θυσίες, την υπομονή και τις επιτυχίες» που έκαναν τα τελευταία χρόνια.

Το μέλλον του ιστορικότερου αθλητικού σωματείου της Θράκης εκ των αρχαιότερων στην Ελλάδα, «κρέμεται σε μια κλωστή». Ήδη το επίσημο έγγραφο της απόσυρσης της ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που θα βγάλει από το… χάρτη του ελληνικού βόλεϊ, μπορεί να βρίσκεται κιόλας στα γραφεία της ΕΟΠΕ.

Ωστόσο αυτές τις κρίσιμες ώρες, κάποιοι δίνουν την ύστατη μάχη για να αποτρέψουν το «κύκνειο άσμα» του Μουσικού Γυμναστικού Συλλόγου Εθνικού Αλεξανδρούπολης! Θρυλικές μορφές, βγαλμένες από τα σπλάχνα του συλλόγου, αθλητές αλλά και απλός φίλαθλος κόσμος κόσμος ενώθηκαν, παρά τις όποιες διαφορές τους, με στόχο την παρατήρηση του νυν προέδρου, Αυγερινού Μεσινέζη.

Με μπροστάρη τον κορυφαίο πασαδόρο στην ιστορία του συλλόγου, Άκη Σιδηρόπουλο παλαίμαχοι της ομάδας της Αλεξανδρούπολης μεταξύ των οποίων μεγάλες μορφές όπως οι Μάκης Δημητριάδης, Γιώργος Τεκτονίδης, Πέτρος Κωνσταντινίδης, Κούλης Μαρίνος και πολλοί ακόμη θρύλοι του βόλεϊ του Εθνικού, πραγματοποίησαν  συγκέντρωση σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Σε συνέντευξη Τύπου μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Sports Addict»εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους στους νυν βόλεϊμπολίστες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, πολλοί από τους οποίους ήταν επίσης παρόντες. Τόνισαν δε, ότι αρνούνται να δεχτούν «ότι ο Εθνικός θα παίζει στο τοπικό, ενώ διά στόματος Σιδηρόπουλου ζητήθηκε από την διοίκηση του Ερασιτέχνη να παραιτηθεί, επειδή όπως ειπώθηκε είναι εχθρική προς το βόλεϊ.

Οι άνθρωποι που έχουν «γράψει της δική τους ιστορία» στο σύλλογο επεσήμαναν στο πνεύμα της ομόνοιας, πως διαγράφουν ό,τι προηγούμενο έχουν μεταξύ τους για ένα μόνο σκοπό: να παίξει ο Εθνικός στην Pre League έστω και τώρα, δύο εβδομάδες πριν το πρώτο σερβίς.  Παράλληλα ο Άκης Σιδηρόπουλος τόνισε πως υπάρχει διάδοχο σχήμα για να αναλάβει την διοίκηση αν παραιτηθεί η παρούσα.

Από την πλευρά του ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης της Γάνδης, Μάκης Δημητριάδης σημείωσε ότι «ο Σύλλογος οφείλει πολλά στο βόλεϊ», ενώ ο προπονητής των στιγμών δόξας της Ορεστιάδας του ’90 και των εθνικών μας ομάδων, Γιώργος Τεκτονίδης εξέφρασε τη θλίψη του για όσα λαμβάνουν χώρα. Τέλος ο Πέτρος Κωνσταντινίδη τόνισε ότι «με αυτή την ενέργεια η διοίκηση καταδικάζει τους παίκτες».

Δείτε τη συνέντευξη τύπου