ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αίτημα ΕΣΑΠ για έναρξη προπονήσεων στη Volleyleague

Αίτημα ΕΣΑΠ για έναρξη προπονήσεων στη Volleyleague

Αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, την Επιτροπή Λοιμοξιωλόγων του ΕΟΔΥ, αλλά και την ΓΓΑ για την έναρξη προπονήσεων των ομάδων της Volleyleague μέχρι την επανέναρξη της αγωνιστικής περιόδου αποφάσισε να καταθέσει η ΕΣΑΠ έπειτα από διευρυμένη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη.

Στην τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των 8 ομάδων της Volleyleague, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτας, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Παναγιώτης Πελεκούδας και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ηλίας Λάππας, ο καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμένων του Υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Τσαγκρής, αλλά και ο ορθοπεδικός και μέλος της Υγεινομικής Επιτροπής της ΓΓΑ Οδυσσέας Παξινός.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν όλα τα θέματα επί τάπητος αναλύοντας τις καταστροφικές συνέπειες που έχει το συνεχιζόμενο lockdown στα πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών.

Η ΕΣΑΠ αποφάσισε να στείλει αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, αλλά και την Επιτροπή Λοιμοξιωλόγων του ΕΟΔΥ προκειμένου να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στην Volleyleague ανδρών και να είναι έτοιμες οι ομάδες όταν επιτέλους τελειώσει η καραντίνα των πρωταθλημάτων.

Μια απόφαση που βρήκε “σύμμαχο” και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, αλλά και τους καθηγητές Αθανάσιο Τσαγκρή και Οδυσσέα Παξινό που τόνισαν ότι θα στηρίξουν την πρόταση της ΕΣΑΠ.

Πρόταση που θα κατατεθεί επίσημα αύριο Τετάρτη (09-12-2020), ενώ αντίστοιχη πρόταση θα κατατεθεί και από πλευράς ΕΟΠΕ για τις ομάδες της Volleyleague γυναικών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατώρος, αναφερόμενος στην κίνηση που έκανε τόνισε «Αντιλαμβανόμαστε την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που περνάει η χώρα, αλλά θέλουμε να πείσουμε τους πάντες και ειδικά την επιστημονική κοινότητα πως το άνοιγμα των προπονήσεων μέσα σε αποστειρωμένο και ασφαλές περιβάλλον θα είναι απολύτως ασφαλές εγχείρημα που θα κρατήσει ζωντανό ένα ολόκληρο άθλημα.

Έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τις λίγκες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, όμως, αντί να είμαστε στο γήπεδο με όλα τα πρωτόκολλα και όλους τους περιορισμούς είμαστε κλεισμένοι σπίτι μας χωρίς να έχουμε λόγο ύπαρξης και να οδηγούμαστε στην καταστροφή. Η άδεια για προπονήσεις με όλα τα πρωτόκολλα θα δώσει ελπίδα σε ένα ολόκληρο άθλημα αλλά και σφυγμό προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει μέσα στις δύσκολες ώρες της πανδημίας».

Να σημειώσουμε πως μετά από αρκετούς μήνες η σημερινή τηλεδιάσκεψη ήταν και η ουσιαστικότερη που πραγματοποίησε η ΕΣΑΠ καθώς σε αυτή συμμετείχε τόσο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, όσο και καθηγητές Επιτροπών του Υπουργείου Υγείας και της ΓΓΑ.