BEACH VOLLEY

Έτοιμες για τη μάχη της πρόκρισης

Έτοιμες για τη μάχη της πρόκρισης

Οι πρωταθλήτριές μας Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και δηλώνουν στο Volleyplanet έτοιμες για την μάχη της Ολυμπιακής πρόκρισης, αρχής γενομένης από την Κίνα (21/4).

Τενερίφη – Ρώμη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη…. Αυτοί είναι μερικοί από τους πολλούς σταθμούς που περιλαμβάνει το ταξίδι των διεθνών μας πρωταθλητριών του μπιτς βόλεϊ,  Βίκυς Αρβανίτη και Μαρίας Τσιαρτσιάνη με τελικό προορισμό το κοσμοπολίτικο Ρίο Ντε Τζανέιρο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Τα “χρυσά κορίτσια” του ελληνικού μπιτς βόλεϊ μετά την σκληρή προετοιμασία τους σε 4 πόλεις της Ευρώπης δηλώνουν πανέτοιμες για την δύσκολη μάχη αυτής της προολυμπιακής σεζόν, που περιλαμβάνει, 8 τουρνουά Opens FIVB (2 σε Κίνα, Τσεχία, Ρωσία, Μεξικό, Νότια Αφρική, Ελβετία, Τουρκία) 5 Grand Slams FIVB  (Ρωσία, Ιαπωνία, 2 σε Αμερική, Πολωνία), μία σειρά 3 FIVB Major Series (Σερβία, Νορβηγία, Ελβετία), το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ολλανδίας και κλείνει με το ξεχωριστό φινάλε του FIVB World Tour Finals στο Φορτ Λοτερντέιλ των ΗΠΑ, που όμως δεν περιλαμβάνεται στα προολυμπιακά τουρνουά. Τα έπαθλα των παραπάνω τουρνουά της FIVB μάλιστα θα φτάσουν τα 9, 2 εκατομμύρια δολλάρια!

Η πρεμιέρα λοιπόν της ολυμπιακής πρόκρισης για Βίκυ και Μαρία και το σαφάρι πολύτιμων βαθμών ανοίγει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κίνα και συγκεκριμένα στο κυρίως ταμπλό του Όπεν του Φουζού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Φουτιζάν, μιας χώρας όπου τα κορίτσια μας στο πάρελθόν πανηγύρισαν σημαντικές διακρίσεις, με πιο πρόσφατη την 4η θέση στο περσινό Όπεν του Ξιαμέν.

“Η προετοιμασία μας έχει πάει πολύ καλά και νιώθουμε ότι είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο” δήλωσε στο Volleyplanet η Βίκυ Αρβανίτη, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας στις εγκαταστάσεις του Avant Garde Sports Club στη Θεσσαλονίκη, υπό τις οδηγίες του προπονητή, Κωνσταντίνου Ποθητάκη και συμπλήρωσε: “Μας βοήθησαν πολύ και τα καμπ σε Τενεριφη Ρώμη και Αθήνα που είχαμε ξένες ομαδες. Ήταν ένα πολύ καλό τεστ για εμας και είμαστε έτοιμες να μπούμε στη μάχη της προκρισης. Κάθε αγώνας είναι σημαντικός φετος. Το θετικό είναι ότι ξεκινάμε με πρώτο τουρνουά στο κυρίως ταμπλό στην Κίνα…” υποστήριξε η Βίκυ Αρβανίτη, που μάλλον μετά το Πάσχαδεν ενδέχεται να επιστρέψει με τη συμπαίκτριά της στη Θεσσαλονίκη για κάποιες τελευταίες προπονήσεις, πριν το μακρινό ταξίδι στην Ασία.