Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Έτοιμοι για τα….δύσκολα

Έτοιμοι για τα….δύσκολα

Την κατάκτηση του «ερυθρόλευκου» νταμπλ έθεσε  στόχο για τον  Ολυμπιακό η Στέλλα Χριστοδούλου κατά την καθιερωμένη  συνέντευξη  τύπου που  πραγματοποιήθηκε στην ΕΟΠΕ την ίδια ώρα που η αρχηγός του Παναθηναϊκού  υπογράμμισε πως όλες στο «πράσινο» στρατόπεδο θα παλέψουν μέχρι τέλους…

Η αντίστροφη μέτρηση για τους δύο αιώνιους του ελληνικού βόλεϊ ξεκίνησε και οι αρχηγοί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού φρόντισαν να δώσουν το στίγμα τους πριν το πρώτο σερβίς.

Στέλλα Χριστοδούλου και Ευγενία Τσίμα μίλησαν για την σειρά των  τελικών που ξεκινά αύριο με την πρώτη να δηλώνει ξεκάθαρα πως στόχος είναι ο τίτλος…

Η αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε «Εύχομαι να γίνει  μια καλή σειρά αγώνων με καλά παιχνίδια και όλες οι αθλήτριες να έχουνε υγεία. Σαφέστατα στόχος του Ολυμπιακού είναι να διατηρήσει και φέτος τα κεκτημένα και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο με καλές εμφανίσεις  Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι τελικός. Ξέρουμε πως έχουν απέναντί μας έναν δυνατό αντίπαλο  και ήμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε τους τελικούς».

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού άπαντες θα επιδιώξουν να κοντράρουν μέχρι τέλους τις Πειραιώτισσες και να διεκδικήσουν τον  τίτλο πιστεύοντας  στις δυνατότητές τους.

«Εύχομαι πάνω από όλα να έχουμε υγεία όλες οι αθλήτριες, να γίνουν όμορφα δυνατά και εντυπωσιακά παιχνίδια. Σίγουρα έχουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο απέναντι μας, μια καλή ομάδα. Από εκεί και πέρα το  έχουμε δείξει και πιστεύουμε  στις δυνατότητές μας. Θα το  παλέψουμε πάρα πολύ και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ήμαστε στο τέλος που είναι όλο το ζουμί και θα τα δώσουμε όλα» τόνισε η Τσίμα

Η έδρα σε κάθε τελικούς έχει δημιουργήσει την δική της παράδοση, ωστόσο όλοι τόνισαν όπως το σημαντικότερο είναι η  συγκέντρωση και τα λάθη που θα κάνει κάθε ομάδα.

Η «πράσινη» Τσίμα δήλωσε «Σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο αλλά νομίζω σημαντικότερο ρόλο παίζει τι  συγκέντρωση έχεις, τα λάθη. Αυτό δηλαδή έχουν δείξει οι δύο ομάδες μέχρι σήμερα. Ίσως να μην παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η έδρα, αλλά θα δείξει», ενώ η Χριστοδούλου συμπλήρωσε «Δεν έχει ρόλο το πώς πήγε το πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Οι τελικοί είναι ένα πολύ ξεχωριστό κομμάτι του πρωταθλήματος. Είναι καινούργια παιχνίδια από την αρχή. Τα προηγούμενα χρόνια δείξαμε πως μπορούμε να σπάσουμε έδρες. Πρέπει να δούμε κάθε παιχνίδια ξεχωριστά, να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό για  να πάρεις ότι σου αξίζει».

Η πρόσφατη αναμέτρηση του Κυπέλλου μπορεί να έδωσε ψυχολογικό αβαντάζ στον Ολυμπιακό ωστόσο αυτός μοιάζει πολύ  μακρινός πλέον αφού όλοι βλέπουν μπροστά τους τους τελικούς…

«Το Κύπελλο ήταν κάτι διαφορετικό ένα αβαντάζ ψυχολογικό. Ένας τελείως διαφορετικός θεσμός, το έχουμε αφήσει ήδη πίσω μας και κοιτάμε τον επόμενο στόχο μας που είναι το πρωτάθλημα» σχολίασε η Στέλλα Χριστοδούλου.

Από την πλευρά της η ακραία  του Παναθηναϊκού υπογράμμισε πως όλοι συγκεντρώνονται στους τελικούς και κυρίως για τα πρώτα παιχνίδια ποντάροντας στηνβοήθεια του κόσμου τους.

Η Τσίμα τόνισε χαρακτηριστικά «Το Κύπελλο ήταν σε μια ουδέτερη έδρα, ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Και εμείς το ξεχνάμε. Τώρα έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδι μπροστά μας. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε.  Θα παλέψουμε σίγουρα  ιδίως το πρώτο παιχνίδι και στην έδρα μας που θα έχουμε και την βοήθεια του κόσμου μας αφού πάντα είναι γεμάτο το γήπεδο».