LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Έτοιμοι στην Πάτρα

Έτοιμοι στην Πάτρα

Με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μediterranne της Πάτρας άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των αγώνων του προκριματικού ομίλου του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Οι αγώνες θα γίνουν από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου μέχρι και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στο κλειστό «Δ. Τόφαλος».

Πρώτος πήρε το λόγο ο Τάκης Πετρόπουλος, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Πατρών, και είπε: «Πρώτα από όλα εύχομαι καλή σεζόν σε όλα τα σωματεία 100-150 της πόλης καλό ταξίδι με την ευκαιρία της έναρξης της χρονιάς. Και ειδικά στην Παναχαϊκή να έχει επιτυχία και σε όλους υγεία και δύναμη. Το βόλεϊ είναι πολύ ξεχωριστό άθλημα και απαιτεί ξεχωριστές ικανότητες. Μπορεί να μπει μπροστά στην καταστολή αθλητικής βίας μέσα σε αγωνιστικό χώρο, αφού δεν υπάρχει σωματική επαφή. Εκ μέρους και δημοτικής αρχής εκφράζω στην Παναχαϊκή τα συγχαρητήριά μας που θα τιμήσει μια προσωπικότητα που ήταν άτυχος, τον Νίκο Σαμαρά τον οποίο έχουν χαρακτηρίσει και γκάλη του ελληνικού βόλεϊ. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να τιμήσουμε τη μνήμη του και η πολιτική του Δήμου είναι να βοηθάμε και να προωθούμε τέτοιες εκδηλώσεις».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Σάββας Ιορδανίδης, εκ μέρους της αγωνόδικου επιτροπή, και ανέφερε: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία αγωνιστική και οργανωτική στο τουρνουά. Οι ομάδες να παρουσιάσουν καλό θέαμα και ο καλύτερος να πάρει την πρόκριση.

Ακολούθως τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ, Κώστας Παπασταθόπουλος ο οποίος τόνισε: «Είμαστε ένα νέο Σωματείο Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013. Προερχόμαστε από Παναχαϊκή και ο νουρέγιεφ του βόλεϊ της Πάτρας ο Νίκος Ρουμελιώτης μπήκε μπροστάρης για να γίνει ένα αμιγώς βολεικο σωματείο.

Καταφέραμε να πάρουμε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου και θέλουμε να αναδείξουμε το βόλεϊ μέσω από αυτό. Σε αυτή την προσπάθεια βρήκαμε μεγάλο αρωγό το δήμο της Πάτρας και ευχαριστούμε για τη βοήθεια όπως και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είναι συνδιοργανωτής.

Το Τόφαλος είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας, τις τελευταίες μέρες κάναμε έργα βελτίωσης που θα τα βρει μπροστά του το Πατραϊκό βόλεϊ. Ευχαριστούμε την διοίκηση του ΠΕΑΚ για την στήριξη και προσδοκούμε να γίνουν παιχνίδια υψηλού επιπέδου».

Εκ μέρους της Δ.Ε. του ΠΕΑΚ, ο αντιπρόεδρος Κώστας Κόντης, υπογράμμισε: «Αυτές οι διοργανώσεις ανεβάζουν πόλη και δίνουν άλλο πρεστίζ στην ομάδα που της διοργανώνει. Εμείς σαν ΠΕΑΚ θα ενισχύουμε όπου και όπως μπορούμε τέτοιες προσπάθειες και εύχομαι να γίνουν σπουδαίοι αγώνες.

Από την πλευρά των αθλητών, μίλησε ο Μιχάλης Σαρικείσογλου ο οποίος είπε: «Από την πλευρά μας οι αθλητές είναι καλύτερα να μιλάμε στο γήπεδο. Σίγουρα η διοργάνωση του Λιγκ Καπ δίνει μια καλή ευκαιρία στον κόσμο να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού επιπέδου. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να έρθει στο γήπεδο και να γεμίσει το Τόφαλος. Από την πλευρά μας εμείς θα δώσουμε καλύτερό μας εαυτό».

Ο αρχηγός της Παναχαικης, Νίκος Ρουμελιώτης σημείωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί η Πάτρα μας άνοιξε τις πόρτες. Ο Δήμος, η Περιφέρεια και οι χορηγοί δείχνουν αγάπη στο άθλημα. Είναι όλοι κοντά μας Ερασιτεχνική, Τόφαλος και το ποδόσφαιρο Παναχαϊκής και από αυτή την πλευρά η Παναχαϊκή έχει πετύχει. Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι θα έχουμε και άλλο παιχνίδι, καλούμε τον κόσμο θα έρθει να παρακολουθήσει υπέροχο θέαμα. Την Τετάρτη ενημερωθήκαμε ότι δεν θα έρθει η Κηφισιά, κάναμε προσπάθεια να έρθει άλλη ομάδα όμως η Λίγκα αρνήθηκε. Έχουμε προπωλήσει εισιτήρια και πλέον δεν προλαβαίνουμε να τα αλλάξουμε. Σίγουρα έγινε ζημιά στο τουρνουά όμως δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο με τα προβλήματα των άλλων ομάδων. Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι είναι υπεύθυνη η Κηφισιά και έχουμε άψογη συνεργασία με Λίγκα. Θεωρώ ότι η Λίγκα θα επέμβει και νομίζω ότι θα υπάρξουν κυρώσεις όμως έστω και μια ομάδα λιγότερη, πιστεύω ότι θα γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου και καλώ τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο».

Oι βραβεύσεις στους πατρινούς

Η διοίκηση της Παναχαϊκής κάνει γνωστό ότι πριν από την έναρξη του Κυριακάτικου αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Παναχαϊκή, θα γίνουν βραβεύσεις σε παλαίμαχους Πατρινούς αθλητές που έχουν προσφέρει στο άθλημα.

Οι αθλητές που θα βραβευτούν είναι οι εξής: Ανδρέας Ηλιόπουλος, Γιώργος Μητρόπουλος, Γιάννης Πετρόπουλος, Μανώλης Συνοδινός, Γιώργος Μαυρομάτης, Μάκης Λαμπρόπουλος, Νίκος Σκούτας και Δημήτρης Σωτηρίου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
To πρόγραμμα των αγώνων έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015
20.30: Παναχαϊκη-Φοίνικας Σύρου
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015
18.00: Φοίνικας Σύρου-Ολυμπιακός
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015
19.00: Παναχαϊκη-Ολυμπιακός