Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Έτοιμος για νέο άθλο ο… Άθλος Ορεστιάδας

Έτοιμος για νέο άθλο ο… Άθλος Ορεστιάδας

Να αφήσει το στίγμα του στη Volleyleague στοχεύοντας ψηλά θέλει ο Άθλος Ορεστιάδας στη παρθενική του συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία και στο περιθώριο της κλήρωσης του πρωταθλήματος, τόσο το μέλος της διοίκησης, Νίκος Ουζουνίδης, όσο και οι Ατανάς Πετρόφ και Κάϊο Ντε Πρα δεν έκρυψαν ότι οι Ακρίτες ήρθαν για να… μείνουν στη Volleyleague.

Η Ορεστιάδα επέστρεψε στη Volleyleague και ο Άθλος είναι έτοιμος να σηκώσει ξανά την σημαία του Έβρου στην μεγάλη κατηγορία.

Οι “νεοφώτιστοι” έρχονται με όρεξη, πάθος και πλάνο να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία και αυτό το υπογράμμισε εμφαντικά και ο εκπρόσωπος των “βυσσινί” στη χθεσινή κλήρωση, Νίκος Ουζουνίδης.

Ο νεαρός παράγοντας του Άθλου Ορεστιάδας αναφερόμενος στην ιστορική παρουσία της ομάδας στην κατηγορία δήλωσε “Είναι μεγάλη χαρά για τον κόσμο και την ιστορία της πόλης μας, ότι η Ορεστιάδα επιστρέφει στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ, με μία νέα ομάδα, νέα πρόσωπα, νέες προσδοκίες και νέους στόχους. Αυτό που δημιουργούμε κάθε μέρα με τους αθλητές, τον προπονητή, τη διοίκηση και τον κόσμο μας θα είναι σίγουρα δυνατό και δεσμευόμαστε, ότι καμία ομάδα δεν θα τα βρει εύκολα απέναντί μας.

Δεν ήρθαμε για να η να παίξουμε το ρόλο του… κομπάρσου. Θα χτυπήσουμε κάθε παιχνίδι, ειδικά στην έδρα μας, αλλά και στα εκτός έδρας ματς, θα διεκδικήσουμε “στα ίσα” από τους αντιπάλους μας αυτό που μας αξίζει και μας αναλογεί. Ο κόσμος της Ορεστιάδας, αλλά και του βόλεϊ θα πρέπει να ξέρει πως για να κερδίσει τον Άθλο θα πρέπει να “ματώσει”.

Από την επόμενη κιόλας μέρα της επίτευξης του “άθλου” της ανόδου μας, θαρρώ ήταν 4 Μαϊου, η διοίκηση έκανε ένα πρόγραμμα, ώστε μέρα με τη μέρα να προσθέτουμε κάτι καινούριο στην ομάδα, είτε σε επίπεδο τεχνογνωσίας, είτε σε επίπεδο προσώπων. Θεωρώ πως είμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, βαδίζουμε σε στάνταρντς μεγάλων ομάδων, είναι ίσως μια υπέρβαση, αλλά αν δεν θέλαμε να φτάσουμε στην υπέρβαση, δεν θα ήμασταν εδώ! Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη φετινή χρονιά, φυσικά, όλα φαίνονται στο γήπεδο και μένει να αποδειχθούν εκεί. Η διοίκηση και ο κόσμος του Άθλου θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της ομάδας, θα την στηρίξουμε με κάθε τρόπο και ελπίζουμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μία επιτυχημένη πορεία”.

Πετρόφ : Να πάρουμε ότι καλύτερο απο τα πρώτα κιόλας παιχνίδια

Ο Βούλγαρος τεχνικός των Θρακιωτών, Ατανάς Πετρόφ, απο την πλευρά του αναφερόμενος στην κλήρωση του πρωταθλήματος τόνισεΣτις δύο πρώτες αγωνιστικές μας περιμένουν αντίστοιχα παιχνίδια εκτός έδρας. Αυτό δεν είναι τόσο καλό για εμάς, γιατί είναι δύσκολο να παίζεις μακριά από το σπίτι σου, στο οποίο θα επιστρέψεις στην 3η αγωνιστική με ένα ακόμη πιο δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτά τα πρώτα παιχνίδια, γιατί ο στόχος εδώ είναι ποια ομάδα θα εμφανιστεί πιο έτοιμη, στο χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν. Εμείς πάντως θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από τα δυο πρώτα κιόλας εκτός έδρας ματς”.

Όσο για την προετοιμασία της ομάδας του και τα φιλικά ο Πετρόφ δήλωσε “Μπαίνουμε στην 3η εβδομάδα της προετοιμασίας μας και στα τέλη του μήνα θα μεταβούμε στη Βουλγαρία για να δώσουμε κάποια διεθνή φιλικά με αντιπάλους δύο δυνατές ομάδες, όπως η Μπερόε Ζαγόρα και η Νεφτοχίμικ Μπουργκάς. Στη συνέχεια θα φιλοξενήσουμε τη Νεφτοχιμικ στην Ορεστιάδα για μια σειρά φιλικών παιχνιδιών και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποια ακόμα “ματς προετοιμασίας” με ελληνικές ομάδες”.

Καϊο Ντε Πρα : Δουλεύουμε σκληρά για την 5άδα

Ο Καϊο Ντε Πρα επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άθλου Ορεστιάδας και στο περιθώριο της κλήρωσης δεν έκρυψε το… πλάνο 5άδας που έχει στο μυαλό του…

Ο Βραζιλιάνος διαγώνιος υπογράμμισε “Σίγουρα η πρεμιέρα μας στην Volley League μας επιφυλάσσει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο της πρώτης 4άδας, και δύο ταξίδια εκτός έδρας, στα οποία πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Είναι συναρπαστικό πως θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αξίζουν απαιτητική σεζόν και είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να καταλάβουμε την 5η θέση”.

Σχολιάζοντας την μέχρι τώρα προετοιμασία του Βρισκόμαστε ήδη στην 2η εβδομάδα της προετοιμασίας μας και δουλεύουμε πολύ σκληρά για την φυσική μας κατάσταση και το σώμα μας. Στην 3η εβδομάδα θα αρχίζουμε να πιάνουμε μπάλα και νομίζω πως με τη μεθοδική και συστηματική δουλειά που γίνεται, βαδίζουμε σε ένα καλό μονοπάτι ενόψει της σκληρής χρονιάς που μας περιμένει. Μπροστά μας έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια, ταξίδια και θα πρέπει να είμαστε στην καλύτερή μας κατάσταση, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις προκλήσεις”.