ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Έβαλαν σορτσάκια, έγιναν ξανά παιδιά (fotos)!

Έβαλαν σορτσάκια, έγιναν ξανά παιδιά (fotos)!

Μνήμες δοξασμένων στιγμών του ελληνικού βόλεϊ «ξύπνησε» χθες στην Πετρούπολη η φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, μεταξύ της θρυλικής Εθνικής ομάδας της Γάνδης με μέλη της νυν Εθνικής ομάδας, αλλά και των υιών των «χάλκινων» πρωταθλητών Ευρώπης 1986-1987, που έγραψε το καλύτερο φινάλε στο θεσμό «Αθλητική Άνοιξη 2016» του τοπικού Δήμου.

ethniki_gandi_

Σε αυτή την κόντρα… γενεών που διοργάνωσε ο Δήμος Πετρούπολης και ο θρυλικός άσος της Γάνδης, Σωτήρης Αμαριανάκης, σε μία σημαντική προσπάθεια στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, αρκετός κόσμος, υπό το βλέμμα του Δημάρχου, Βαγγέλη Σίμου και άλλων επισήμων, χειροκρότησε τις συγκινητικές προσπάθειες των δύο ομάδων στο πανέμορφο κλειστό «Ν. Παξιμαδάς», όπου οι παλαίμαχοι αθλητές του Θανάση Μαργαρίτη απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι η ήττα δεν είναι καταγεγραμμένη στο… DNA τους, ούτε απέναντι στο ίδιο τους το… αίμα!

Κράτησαν το… αήττητο!

Για την ιστορία, παρά τις απουσίες αρκετών πρωταγωνιστών της εποποιίας του 1987, η παρέα των Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, Γιάννη Φάκα, Δημήτρη Καζάζη, Γιώργου Ντράγκοβιτς, Δημήτρη Ανδρεόπουλου και του «γέννημα θρέμμα» Πετροπουλιώτη, νυν λίμπερο του Ολυμπιακού, Γιώργου Στεφάνου, 4 μήνες μετά την νίκη κόντρα στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής διατήρησε το αήττητο. Απέναντι στην ομάδα των διεθνών του ομοσπονδιακού τεχνικού, Σωτήρη Δρίκου, Κοκκινάκη, Στιβαχτή, Πρωτοψάλτη, Αν. Δαλακούρα, Παπαλεξίου και τους 4 γιούς με «βαρύ όνομα», Γιώργο Αμαριανάκη, Ανέστη Δημητριάδη, Γιάννη Γόντικα και του εξ Αμερικής ορμώμενου, Σταύρου Τριανταφυλλίδη που είχε και την… προσωπική του κερκίδα Made in ΗΠΑ, οι παλαίμαχοι διεθνείς αν και προηγήθηκαν με 1-0 σετ, παραχώρησαν τελικά ισοπαλία 1-1!

ethniki_GANDH

Στο πλαίσιο λοιπόν του εορταστικού χαρακτήρα του χθεσινού “All Star Volleyball Game” στην Πετρούπολη, όπου μεταξύ άλλων επισήμων, παρεβρέθηκαν ως εκπρόσωποι της ΕΟΠΕ, οι Περικλής Μπακοδήμος και Νεκτάριος Χαλβατζής, πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας, Θανάσης Μπελιγράτης, Γιώργος Μελισσουργός και ο πρώην διεθνής διαιτητής και υπό προυποθέσεις υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Καραμπέτσος, δεν θα’ ταν υπερβολή να πούμε πως… τα είδαμε όλα!

Σημεία και… τέρατα!

Απολαυστικές έως… σπαρταριστές οδηγίες -συστήματα  (28, 49, 64, σύστημα στο οποίο αποδείχθηκε «εξπέρ» ο Τριανταφυλλίδης, ως γεννηθείς εκείνη την χρονιά) του τεχνικού διδύμου  Θανάση Μαργαρίτη, Κυριάκου Παντελιά, που ενίοτε τους… καπέλωνε ο team manager, Ανδρέας Θεοδωρίδης, τον ομοσπονδιακό Σωτήρη Δρίκο, καθισμένο ξανά έπειτα από αρκετό καιρό στον πάγκο να το απολαμβάνει χαλαρός το… καφεδάκι του, τον νέο team manager του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Μάριο Γκιούρδα, να αποθεώνεται από το κοινό, μπαίνοντας στο ματς όταν βαρέθηκε να παίζει με το κινητό, για ένα σερβίς και φυσικά τους παλαίμαχους άσους να παίζουν ως… έφηβοι!

Ethniki_gandi 3

Αυτή όμως που “έκλεψε” την παράσταση με τα… όργιά της ήταν η διαιτησία! Σε ένα παιχνίδι που οι κατά τα άλλα καταξιωμένοι ρέφερι Βαρθαλίτης, Γεωργόπουλος, Μαυρικίδης, Πέρρος και Ράπτης, θα θέλουν σίγουρα το συντομότερο να διαγράψουν από τη μνήμη τους,  οι “άρχοντες του αγώνα”, όχι μόνο έπαιξαν έδρα, αλλά έπαιξαν… ηλικία! Με rotation στη… σκάλα ανά 10 πόντους, αν και ο  Γεωργόπουλος κατέβηκε… με τα χίλια ζόρια, είδαμε άσος του Φάκα να χρεώνεται στη γραμματεία ως δίποντο, με τον “χειρουργό”  διαιτητή μάλιστα να γυρίζει και να κοιτάζει με νόημα τον Μπελιγράτη.

Ακόμη και ο Ντράγκοβιτς, με τα πολλά εξοφθαλμα «φαλτσοσφυρίγματα», ζήτησε από τη σκάλα «να μην το κάνουμε τόσο….», ενώ ο εδώ και  χρόνια κάτοικος Πετρούπολης και τεχνικός του Παναθηναϊκού,  Ανδρεόπουλος έλεγε πως «σήμερα η διαιτησία πήγε τρένο, είχαμε πραγματικό… ρεσιτάλ»!

ethniki_gandi 2

Παρόλα αυτά το ισόπαλο αποτέλεσμα του ματς βρήκε τις δύο ομάδες αγκαλιασμένες να  αλληλοσυγχαίρονται. Οι μπαμπάδες της Γάνδης, εμφανώς συγκινημένοι, αγκαλιά με τα καμάρια τους και οι διεθνείς μας να πολιορκούνται από δεκάδες μικρούς θαυμαστές και θαυμάστριες για αυτόγραφα και φωτογραφίες. Όπως κι αυτοί με τη σειρά τους φωτογραφήθηκαν δίπλα στα «ιερά τέρατα» της ιστορίας του ελληνικού βόλεϊ. Αθλητές  που μέχρι χθες γνώριζαν από… αφηγήσεις ή από κάποια video στο Yοutube και ασφαλώς, πλην κάποιων εξαιρέσεων, δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα έπαιζαν ποτέ απέναντί τους.

triantafyllidis_stavros ethniki_amarianakis 

Ακολούθησε η τελετή απονομής αναμνηστικών στους αθλητές των δύο ομάδων, ενώ Σωτήρης Αμαριανάκης, τιμήθηκε επιπλέον από τους συναδέλφους του εργαζόμενους στο Δήμο Πετρούπολης με ένα… δάφνινο στεφάνι, μοιάζοντας ως σύγχρονος… Ιούλιος Καίσαρας, στο πιο… ψηλό του όμως!

«Το ευχαριστηθήκαμε και αυτό είναι το θέμα…» δήλωσε συγκινημένος στην κάμερα των καναλιών Novasports η «ψυχή» της χθεσινής εκδήλωσης Σωτήρης Αμαριανάκης, και αφού ευχαρίστησε το Δήμο Πετρούπολης για την υπέροχη χθεσινή βραδιά συμπλήρωσε: «Μου είχε πει πριν πολλά χρόνια κάποιος πρόεδρος πως όταν βάλεις σορτσάκι,  γίνεσαι ξανά παιδί. Έτσι αισθανθήκαμε και εμείς πάλι….»

ethniki_gandi_aponomi

Δίπλα του ο γιός του Γιώργος, γεμάτος καμάρι, έπλεξε το εγκώμιο των αντιπάλων του. «Είναι κάτι μοναδικό να παίζουμε με τόσο μεγάλα ονόματα, γατί όλοι τους όπως τότε αλλά και σήμερα, είναι ένας κι ένας! Βέβαια όπως είδαμε κρατιούνται ακόμη καλά, αλλά είμασταν και εμείς… απροπόνητοι».

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

stefanou_teza_konomi

Λίγο νωρίτερα στο φιλικό γυναικών ΓΣ Πετρούπολης – ΑΕ Αμπελοκήπων που έληξε και αυτό ισόπλαο 1-1 σετ, οι νταμπλούχες… Αρετές του Ολυμπιακού, Τέζα και Κονόμι, κέρδισαν ως… home stars το συγκινητικό χειροκρότημα της κερκίδας, αγωνιζόμενες με τη φανέλα της Πετρούπολης, ομάδας, όπου αμφότερες ξεκίνησαν την καριέρα τους. Ξεχωριστή τιμή όμως και για την διαιτητή της αναμέτρησης, Μαίρη  Μαίρη Καλιγέρη, που μετέπειτα εκτέλεσε χρέη γραμματείας στους ήρωες της Γάνδης, κάτι που σίγουρα θα θυμάται μέχρι τα… βαθιά της γεράματα.

Ο Παράδεισος των… Πρωταθλητών!

paradeisos

Το φινάλε της βραδιά για την παρέα των παλαίμαχων διεθνών, τους γιούς αλλά και πολλούς εκ των επισήμων, γράφτηκε με επινίκιο γλέντι και επικά… κοψίδια σε αγαπημένο στέκι της Πετρούπολης. Στην ταβέρνα «Παράδεισος» ο ιδιοκτήτης, Κώστας Μπακοστέργος συνηθισμένος πλέον στις… κούπες και στα “τραπεζόματα” παλιότερων πρωταθλητών του Ολυμπιακού, φρόντισε με την ζεστή φιλοξενία του και τα εκλεκτά εδέσματα για το ιδανικό πέσιμο της αυλαίας μιας ακόμη ιστορικής συνεύρεσης των «παιδιών» της Εθνικής του 1987.

xristofidelis_paradeios paradeisos 4

Αν και με τη φόρα που έχουν πάρει τα «νιάτα» του Θανάση Μαργαρίτη, έπειτα απ’ το δεύτερο παιχνίδι μέσα σε 4 μήνες, θεωρούμε πολύ πιθανό να τους ξαναδούμε σε μία ακόμη… παράσταση. Αρκεί, μόνο να μην είναι πολύ σύντομα, ώστε την επόμενη φορά μην αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη φιαλών… οξυγόνου στον “θρυλικό” πάγκο!