Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ευαγγελίου: «Άδικη η διακοπή, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία»

Ευαγγελίου: «Άδικη η διακοπή, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία»

Λίγες ώρες πριν από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ΕΟΠΕ, όπου τα σωματεία της Volley League γυναικών, καλούνται μετά το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού να πάρουν μία γενναία απόφαση, για το αν θα ξεκινήσει ξανά και πως θα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα ο πρόεδρος του ΑΟ Μαρκοπούλου Ευαγγελίου Πάρης μίλησε την Παρασκευή 19 Μαρτίου στο ράδιο Webtv Avena 97,7 και στην εκπομπή Volley Life.

Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΟΠΕ, η οποία ανακοίνωσε την διακοπή του πρωταθλήματος, δήλωσε, ότι θεωρεί “άδικη την διακοπή”. Η ελπίδα ωστόσο όπως είπε “πεθαίνει τελευταία και ελπίζουν όλοι  να συνεχιστεί το πρωτάθλημα”.

Παράλληλα ο κ. Ευαγγελίου πρόσθεσε ότι “είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τη διακοπή του πρωταθλήματος καθώς δεν βγαίνει κανένα νόημα από το να συνεχίσει το ανδρικό και να σταματήσει το γυναικείο” . Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του ΑΟΜ επεσήμανε πως πολλές ομάδες δεν συναινούσαν με την θέση του σωματείου του, αφού η απόφαση για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα δεν ήταν ομόφωνη. Άλλες ομάδες για οικονομικούς λόγους, άλλες γιατί είχαν αποδυναμωθεί αγωνιστικά και δεν ήθελαν να χαλάσουν την βαθμολογική τους εικόνα ενόψει της νέας χρονιάς και άλλες γιατί πιθανόν θεωρούσαν ανώφελο να συνεχίσουν να ξοδεύουν χρήματα σε μία χρονιά τελειωμένη. “Χαμένοι αυτής της υπόθεσης ήταν παράγοντες και ομάδες, που κατά την άποψή μου τιμήσανε το ρόλο τους, στηρίξανε την προσπάθεια των αθλητριών, θέλανε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, προ όφελος όχι μονο των σωματείων τους, αλλά προς όφελος γενικότερα του γυναικείου βόλεϊ και της Εθνικής μας ομάδας” τόνισε ο κ. Ευαγγελίου.

Όσον αφορά για τη φημολογούμενη διοργάνωση τύπου League Cup που θα διεξαχθεί ώστε η φετινή σεζόν να ολοκληρωθεί με θετικό πρόσημο, ο πρόεδρος του ΑΟΜ δήλωσε πως στην ομάδα του “δεν είναι αντίθετοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αντικαταστήσει το πρωτάθλημα. H μεγαλύτερη πρόκληση που συνάντησε φέτος, ήταν η διαχείριση της κατάστασης εξαιτίας της πανδημίας και το γεγονός ότι έπρεπε να πει στις παίκτριες ότι η προσπάθεια τους πήγε στράφι. Στόχος της ομάδας των Μεσογείων είναι να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο και να κάνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τέλος, ανέφερε ότι βλέποντας το άθλημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο Μαρκόπουλο νιώθουν αδικημένοι καθώς το γυναικείο βόλεϊ δεν αναδεικνύεται όπως πρέπει στην Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Ευαγγελίου στο σχετικό video της εκπομπής “Volley Life”