ΔΙΕΘΝΗ

«Έβγαλε μάτια» η Λαμπρινίδου

«Έβγαλε μάτια» η Λαμπρινίδου

Με την Μαρία Λαμπρινίδου να… κόβει και την Γκιάντα Μαρκιορόν να… δέ(ρ)νει, η Τρεντίνο επιβλήθηκε στο Sanbpapolis με 3-2 (19-25, 25-23, 25-10, 26-28, 15-13) της Club Italia στον αγώνα που έριξε χθες την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Serie A2 Γυναικών της Ιταλίας.

Η Ελληνίδα μπλοκέρ, σε ένα ακόμη ματς με την ιταλική ομάδα «έβγαλε μάτια» με την απόδοσή της, καθώς με 13 πόντους, έχοντας 8/14 (57% αποτελεσματικότητα), 1 άσο και 4 μπλοκ ήταν η δεύτερη σκόρερ της ομάδας της. Καθοριστική η συμβολή της τόσο στο 4ο σετ, όπου με δυο μπλοκ και έναν άσο από 9-11 που ήταν το σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων, το έκανε 12-11 υπέρ της Τρεντίνο, αλλά και στο 5ο σετ που δυο ακόμη “stop” της Μυτιλινιάς κεντρικού , έδωσαν διαφορά 4 πόντων στην “οικοδέσποινα”, ξεφεύγοντας με 8-4 στο σκορ.

Τοπ σκόρερ του αγώνα ωστόσο, ήταν η συμπαίκτριά της Λαμπρινίδου και αρχηγός, Μαρκιορόν, που με 34 πόντους αποδείχθηκε πραγματικό «πολυβόλο». Από τις φιλοξενούμενες 28 πόντους είχε η Εγκόνου, 16π η Ντανέζι και 15π η Γκουέρα.

Με τη νίκη αυτή η Τρεντίνο παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας έχοντας 21πόντους, ενώ στην κορυφή με 30 βαθμούς είναι η Μπολζάνο.

Club Italia: Το “αύριο” του ιταλικού βόλεϊ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η χθεσινή αντίπαλος της Τρεντίνο, δεν είναι μία οποιαδήποτε ομάδα αλλά η αφρόκρεμα του ιταλικού βόλεϊ του αύριο. Εδώ και 16 χρόνια η ομοσπονδία της χώρας ακολουθεί ένα οργανωμένο πλάνο ανάπτυξης στις μικρές ηλικίες. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα της ομάδας “Club Italia” περιλαμβάνονται οι επίλεκτες αθλήτριες της «σκουάντρα ατζούρα» που όλες μαζί εδώ και περίπου δυο χρόνια ζούνε, σπουδάζουν και προπονούνται και υπό τις οδηγίες του Μάρκο Μενκαρέλι στις άρτιες εγκαταστάσεις της FIPAV, στο Μιλάνο.

CLUB_ITALIA_MALINOV

Με “όνομα βαρύ” σαν ιστορία η Μαλίνοφ

Θυμίζουμε πως κάποιες από τις χθεσινές αντίπαλες της Λαμπρινίδου, όπως την πασαδόρο, Οφιλία Μαλίνοφ (1.82μ, Volley Bassano), κόρη του Βούλγαρου πρώην βολεϊμπολίστα και νυν προπονητή, που στην προπονητική του καριέρα του κατέκτησε πολλούς τίτλους με την Μπέργκαμο, μεταξύ των οποίων και το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1997, τις ακραίες Αναστάζια Γκουέρα (1.85μ Volley Bassano), Σοφία Ντ’ Οντόρικο (1.87μ, Volley Roma), και τις κεντρικές Άνα Ντανέζι (1.96μ, Villa Cortese), Μπεατρίς Μπέρτι (1.91μ, Club Italia), ο υπογράφων είχε την ευκαιρία να τις θαυμάσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κορασίδων του 2013 στο Μπαρ του Μαυροβουνίου.

Εκεί, όπου ως πολυνίκης ομάδα του θεσμού με 7 μετάλλια στις τελευταίες μέχρι τότε 9 διοργανώσεις, οι Ιταλίδες κατέλαβαν την 2η θέση, παίζοντας βόλεϊ υψηλότερου επιπέδου από την ηλικία τους, ενώ οι διεθνείς του Τάκη Φλώρου κατέλαβαν την ιστορική 5η θέση.

Photo: Luciano Tamanini