Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ευρωπαϊκή πρόβα στον Εύοσμο

Ευρωπαϊκή πρόβα στον Εύοσμο

Ανάλυσε το

Μια καλή πρόβα  ενόψει της ευρωπαϊκής πρεμιέρας, την Τετάρτη (14/12)  στο Ρέντη με την C.S.M. Βουκουρεστίου για το Challenge Cup, έκανε στον Εύοσμο ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 3-0 του Αίαντα.

Οι «ερυθρόλευκες» που αγωνίστηκαν χωρίς την Σάσκια Χίππε, πέτυχαν την 9η σερί νίκη σε 10 αγώνες, βρήκαν αντίσταση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης μόνο στο πρώτο σετ. Εκεί οι παίκτριες του Ζωλοσταθιάδη μπόρεσαν να μετατρέψουν το 13-16 σε 16-16. Στη συνέχεια οι νικήτριες που έπαιξαν ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς την Χίππε, πάτησαν γκάζι και με σερί 3-9 πήραν το σετ με 19-25.

Στα δύο επόμενα σετ ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς, επικράτησε εύκολα  με 14-25 και 12-25 και «κλείδωσε» εύκολα το τρίποντο που τον έφερε προσωρινά στην κορυφή. Απο την άλλη πλευρά ο γηπεδούχος Αίαντας Ευόσμου έμεινε στην 7η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Τάδε έφη…

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (προπονητής Αίαντα): «Προσπαθήσαμε για ενάμιση σετ και στη συνέχεια δεν σταθήκαμε όπως θα έπρεπε στο ύψος των περιστάσεων. Παλέψαμε αλλά το πρόβλημα με την Ανδρονικίδου μας επηρέασε αφού δεν έχουμε πολλές επιλογές. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί πιέσαμε για ενάμιση σετ αλλά δεν είμαστε για το υπόλοιπο ενάμιση σετ που δεν καταφέραμε να κοντράρουμε».

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (προπονητής Ολυμπιακού): «Αν και δεν ξεκινήσαμε καλά και κάναμε κάποια λάθη σε υποδοχή και επίθεση, από ένα σημείο και μετά επιβάλλαμε το ρυθμό μας και επικρατήσαμε δίκαια, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την εμφάνιση και τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στον Ευρωπαϊκό αγώνα της επόμενης εβδομάδας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 19-25, 14-25, 12-25

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Βλάχου, Κλίβελαντ, Τζούριτς, Φαλέγκα, Κλέπκου, Κούση Αποστολίδου-λ / Σωτήρογλου λ., Τζιαρλή, Ξανθοπούλου

Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς): Χριστοδούλου, Μαλασάι, Λαζάρεβιτς, Τσίμα, Λαμπρούση, Εμμανουηλίδου, Κονόμι-λ / Κοκκινάκη-λ, Βλαχάκη