ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ευρωπαϊκό Κ18: Πανέτοιμη για την πρεμιέρα η Εθνική παίδων

Ευρωπαϊκό Κ18: Πανέτοιμη για την πρεμιέρα η Εθνική παίδων

Στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας βρίσκεται  η αποστολή της Εθνικής παίδων (Κ18) και είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της στον Β’ όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η ελληνική ομάδα προπονήθηκε στο «Kolodruma Sport Hall» με τον Γρηγόρη Ρουσάκη να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και να περιμένει από την ομάδα του να είναι πιο… αποτελεσματική και ουσιαστική συγκριτικά με την εικόνα που παρουσίασε πέρσι τέτοια εποχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 (παμπαίδες) όπου έχασε την πρόκριση της στα ημιτελικά στις λεπτομέρειες.

«Δεδομένου ότι συγκριτικά με πέρσι έχουμε κατά 75% την ίδια σύνθεση, αυτό που περιμένω είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την εμπειρία του προηγούμενου Ευρωπαϊκού. Θέλω να είμαστε πιο προσεκτικοί από το πρώτο ματς, να εκμεταλλευτούμε τις δυσκολίες των αντιπάλων που θα προκαλούμε εμείς με το παιχνίδι μας ή γιατί απλά θα έχουν κάποια αδυναμία. Κυρίως όμως θέλω να δικαιώσουμε τους εαυτούς μας και να μην τους αδικήσουμε όπως πέρσι», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γρηγόρης Ρουσάκης και συμπλήρωσε: «Πέρσι η αίσθηση που μας έμεινε ήταν γλυκόπικρη γιατί ναι μεν είχαμε μία ικανοποιητική πορεία αλλά όχι αυτή που μπορούσαμε. Φέτος θέλουμε να κάνουμε μια πορεία αντάξια των δυνατοτήτων μας».

Και εξηγώντας τι εννοεί λέγοντας ‘αντάξια των δυνατοτήτων μας’ τόνισε με νόημα: «Σίγουρα το να είμαστε εντός της 8άδας…».

Ο κ. Ρουσάκης αναφερόμενος στους αντιπάλους και γενικότερα το επίπεδο του Ευρωπαϊκού σημείωσε: «Το επίπεδο σαφέστατα είναι υψηλότερο… Κι οι δύο όμιλοι είναι πολύ δύσκολοι. Πέρσι στο Κ17 είχαμε το Μαυροβούνιο ως διοργανώτρια χώρα που ήταν πολύ αδύναμο. Φέτος δεν υπάρχει τέτοια ομάδα και οι 13 από τις 16 ομάδες που ήταν στο Παμπαίδων βρίσκονται και στην τελική φάση του Κ18… Οι καλύτερες διαχρονικά ομάδες του Ευρωπαϊκού βόλεϊ είναι εδώ και αυτό δημιουργεί μεγαλύτερες δυσκολίες για την επίτευξη του όποιου στόχου έχει τεθεί. Στον όμιλο μας η Ιταλία θεωρώ ότι θα είναι πρώτη κι από κει και πέρα μπορείς να τερματίσεις από «δευτερότριτος» έως όγδοος».

Τέλος αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του τόνισε: «Στο βαθμό που μπορούσαμε κάναμε μία καλή προετοιμασία κι ελπίζω ότι η έλειψη φιλικών αγώνων δεν θα επηρεάσει τον αγωνιστικό ρυθμό που καταφέραμε να έχουμε για τη συγκεκριμένη διοργάνωση».
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
18/07/2024

Ιστορική συμφωνία Καραμπέτσου-Βρούτση: Πολυδύναμο ΟΑΚΑ, Τ4 Μίκρας και μία Ολυμπιακή Εγκατάσταση παραχωρούνται στην ΕΟΠΕ για τις Εθνικές ομάδες

Ιστορική ημέρα η σημερινή για το Ελληνικό βόλεϊ και τις Εθνικές ομάδες βόλεϊ όλων των κατηγοριών καθώς ο υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε...