ΔΙΕΘΝΗ

Ευρώπη για… λίγους

Ευρώπη για… λίγους

Για μια ακόμη χρονιά η εκπροσώπηση της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είναι φτωχή καθώς μόνο ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου στους άνδρες και Ολυμπιακός στις γυναίκες δήλωσαν συμμετοχή…

Τα τεράστια οικονομικά αλλά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες ανδρών και γυναικών για μια ακόμη φορά άναψαν απαγορευτικό στην Ευρωπαϊκή τους προοπτική και την συμμετοχή τους στις διοργανώσεις που κέρδισαν μέσω πρωταθλήματος.

Έτσι το βάρος της ευρωπαϊκής εκπροσώπηση της χώρας μας τη νέα χρονιά θα πέσει σε ΠΑΟΚ, Φοίνικα Σύρου και Ολυμπιακό (άνδρες –γυναίκες) με το κύρος του ελληνικού βόλεϊ να δέχεται ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Champions League καθώς θα συμμετάσχει απ ευθείας στους Ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης φιλοδοξώντας μάλιστα να κάνει κάτι καλό.

Ο Ολυμπιακός αν και είχε δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League αρνήθηκε να συμμετάσχει εκεί δηλώνοντας στο Challenge Cup όπου θα προσπαθήσει για κάτι καλό την φετινή χρονιά και στους άνδρες.

Συμμετοχή στην ίδια διοργάνωση έστω και την τελευταία στιγμή και έπειτα από τις αρνήσεις Παμβοχαϊκού και Κηφισιάς θα έχει και ο Φοίνικας Σύρου που είναι και η μοναδική ομάδα από την περιφέρεια.

Στις γυναίκες ο Ολυμπιακός μετά την εντυπωσιακή του περσινή πορεία μέχρι τον τελικό του Challenge Cup θα συμμετάσχει και τη νέα σεζόν ευελπιστώντας με μεγαλύτερη πλέον εμπειρία να διεκδικήσει εκ νέου την κούπα.

Μένουμε Ελλάδα Club

Τα οικονομικά αλλά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός σε άνδρες και γυναίκες, οδήγησαν εκτός Ευρώπης τους «πράσινους» προκαλώντας θλίψη και προβληματισμό σε όλους τους φίλους τους που πριν λίγα χρόνια έβλεπαν τις ομάδες τους να διεκδικούν Ευρωπαϊκά τρόπαια.

Η Κηφισιά συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών έμεινε εκτός προκειμένου να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της.

Από κοντά και ο Παμοβοχαϊκός ο οποίος αποτέλεσε την έκπληξη της φετινής χρονιά, αλλά δεν θα βγει Ευρώπη για οικονομικούς λόγους.

Μένουμε Ελλάδα ψήφισαν και οι ομάδες των Κυκλάδων αφού Σαντορίνη και Πανναξιακός θα περιορισθούν στα εντελώς απαραίτητα με τους «κυανοκίτρινους» της Νάξου να έχουν τιμωρία από την Cev εξ αιτίας της περσινής τους άρνησης να ταξιδέψουν στην Ρωσία και το Κράσνογιαρσκ στον πρώτο γύρο του Challenge Cup.

Αρνητικός στην Ευρωπαϊκή προοπτική ήταν και ο Άρης ο οποίος κλήθηκε να καλύψει την χαμένη θέση της χώρας μας.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...