LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Α’ Όμιλος: Φαρσοκωμωδία στον Έβρο

Α’ Όμιλος: Φαρσοκωμωδία στον Έβρο

Ανάλυσε το

Με το…. δεξί ξεκίνησε τη φετινή χρονιά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Οι «κυανόλευκοι» νίκησαν εύκολα με 3-0 την αποδεκατισμένη από παίκτες ΑΕΚ στον Α Όμιλο του League Cup που φιλοξενείται στην Ορεστιάδα και μπήκαν σε τροχιά Final 4.

Πιο εύκολη νίκη από ότι και οι ίδιοι περίμεναν ήταν αυτή επί που κατέκτησαν κόντρα στην ΑΕΚ που απλά μπήκε στο γήπεδο με σύνθεση ανάγκης έπειτα από το μπάχαλο και την απαγόρευση χρησιμοποίησης των ξένων που είχε στην διάθεσή της.

 Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παίζοντας πολύ καλό βόλεϊ φρόντισε να εκμεταλλευθεί με το καλύτερο τρόπο την απουσία ξένων της ΑΕΚ, να πάρει μια εύκολη νίκη στην Ορεστιάδα και να δείχνει πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης. 

Οι φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος έχοντας πρωταγωνιστή τον Μιχάλ με 14 πόντους, αλλά και τους Τσούκ, Άντριτς σε καλή μέρα δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ΑΕΚ που έχοντας εκτός και τον Ανδρέα Ανδρεάδη κατέβηκε με σύνθεση ανάγκης.

Το… «κλειδί»

Το γεγονός ότι από την μια πλευρά έπαιζαν άπαντες και από την άλλη ομάδα απουσίαζαν οι ξένοι και ο τραυματίας Ανδρεάδης, ήτα φυσικό να γύρει την πλάστιγγα υπέρ των «κυανόλευκων». Η διαφορά δυναμικότητας όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ήταν μεγάλη και αυτό ακριβώς φάνηκε και στο αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Το… «ταμείο»

Το μπλέξιμο της ΑΕΚ με τις οικονομικές τις υποχρεώσεις προς τις Ομοσπονδίες των ξένων παικτών της και το αν κατατέθηκαν ή όχι τα χρήματα αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό ακόμη και τώρα. Έπειτα από καταγγελία της Κροατικής Ομοσπονδίας προς την CEV έφερε την απαγόρευση χρησιμοποίησής τους και παρά το γεγονός πως η ΑΕΚ υποστηρίζει πως τα χρήματα κατατέθηκαν, οι παίκτες έμειναν εκτός υπο τον φόβο ετήσιου αποκλεισμού…  Όπως και να έχει πάντως το θέμα είναι πως η ΑΕΚ στερήθηκε την συμμετοχή των ξένων παικτών της και για μια ακόμη φορά ο θεσμός του League Cup- αλλά και το ελληνικό βόλεϊ- μετά τις καθυστερήσεις και αναβολές του δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα.

Τάδε έφη…

Σάκης Μουστακίδης (Προπονητής Εθνικού Αλεξ/πολης) : «Δεν είχαμε ιδιαίτερη πίεση από την ΑΕΚ στο παιχνίδι. Έτσι όπως κατέβηκε στο γήπεδο δεν μας έδειξε τη δυναμικότητά της. Δεν έχει καμία σχέση αυτή η ΑΕΚ με την πραγματικότητα, αλλά και εμείς ήμασταν αγχωμένοι. Παίξαμε κατά διαστήματα καλό βόλεϊ, ενώ κάποιες στιγμές κάναμε εύκολα λάθη. Νομίζω ότι πρέπει να τα διορθώσουμε πολύ γρήγορα. Ασφαλώς και μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα ενόψει ενός δύσκολου πρωταθλήματος που ξεκινάει».

Ανδρέας Ανδρεάδης (ΑΕΚ) : «Δυστυχώς κάποια εσωτερικά προβλήματα δεν μας επέτρεψαν να παίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.  Πιστεύω ότι κάναμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση για την ομάδα της ΑΕΚ και τη βαριά φανέλα που φοράει αυτή η ομάδα. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο αυριανό παιχνίδι με την Ορεστιάδα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Κίσιτς 4 (2 άσσοι, 2 μπλοκ), Μιχάλ 14 (5/9 επ, 1 άσσος, 8 μπλοκ), Παπάζογλου 4 (2/5 επ, 2 μπλοκ), Τσουκ 12 (10/25 επ, 2 άσσοι, 35% υπ – 22% άριστες), Αν. Δαλακούρας 7 (5/10 επ, 2 άσσοι, 40% υπ – 40% άριστες), Άντριτς 10 (6/17 επ, 4 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 63% υπ – 25% άριστες), Κοντοστάθης (λ, 67% υπ – 0% άριστες), Κασαμπαλής

ΑΕΚ (Ελγκέτα): Ωρολογάς 7 (6/17 επ, 1 άσσος, 46% υπ – 25% άριστες), Οικονόμου 2 (1/7 επ, 1 μπλοκ), Ίλιτς 5 (4/16 επ, 1 άσσος), Κατσανεβάκης 7 (4/5 επ, 3 μπλοκ), Δημητρούδης 2 (2/4 επ), Πέτρογλου 8 (5/22 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 56% υπ – 44% άριστες) / ζγκούζντα (λ, 20% υπ – 15% άριστες).

UNCATEGORIZED
19/12/2023

Μ.Δ.Ο. της Ε.Σ.Α.Π.: Στον Παναθηναϊκό η νίκη με 3-0 και «καμπάνες» στον Ολυμπιακό για το επεισοδιακό ματς στο Ρέντη

Με μηδενισμό του Ολυμπιακού και την κατακύρωση της νίκης με 3-0 στον Παναθηναϊκό τιμώρησε με απόφασή του το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ τους...