Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Φίφη εσύ… MVP!

Φίφη εσύ… MVP!
Πρότυπο αθλήτριας στην Α1 γυναικών, η αθλήτρια που δεν έχει σταματήσει να απολαμβάνει το βόλεϊ και που αγωνίζεται με το ίδιο πάθος στα 44 της χρόνια! Η Φίφη Σαπαρέσφκα είναι η MVP της 4ης αγωνιστικής αφού διαψεύδοντας τους… αριθμούς της στατιστικής ήταν η πολυτιμότετη παίκτρια στην νίκη του ΟΠΕΡ στα Μεσόγεια.
Στα 22 της φορούσε τη φανέλα της Λέφσκι Σόφιας (στις ακαδημίες της οποίας εντάχθηκε όταν ήταν 11 χρονών), αλλά από το 1992 και μετά έχει ρίξει άγκυρα στην Ελλάδα συμπληρώνοντας φέτος 22 χρόνια καριέρας (ΖΑΟΝ, Άγιος Σώστης, Παναθηναϊκός- δύο φορές, Βριλήσσια, Μαρκόπουλο-δύο φορές και τώρα ΟΠΕΡ). Η Φιντάνκα Σαπαρέφσκα στα 44 της χρόνια απέδειξε ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο αν κάνεις αυτό που αγαπάς κι αναδείχθηκε πολυτιμότερη αθλήτρια της 4ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι προπονητές των ομάδων.

Με 19 πόντους με 17/52 επιθέσεις, 2 άσους και 50% με 44% άριστες υποδοχές σε 36 προσπάθειες, έκανε τα πάντα για τη νίκη της ομάδας του Ρεθύμνου και ας μην λένε πάντα οι αριθμοί την αλήθεια.

«Ποτέ δεν έχω επιδιώξει την προσωπική διάκριση σε ένα παιχνίδι και το μόνο που με νοιάζει είναι να κερδίζει η ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό όπως και το να βοηθάω τα νεαρά κορίτσια που έχουμε φέτος στην ομάδα. Ήταν μια πολύ ωραία έκπληξη για μένα πάντως αυτή η διάκριση αφού έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που είχα βγει MVP», δήλωσε στην επίσημη σελίδα της ΕΟΠΕ η πολύπειρη αθλήτρια η οποία όπως φάνηκε κι από την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα εξακολουθεί να απολαμβάνει την κάθε της στιγμή στο γήπεδο.

«Μα αυτό είναι το ζητούμενο! Το βόλεϊ είναι διασκέδαση πάνω απ’ όλα και φέτος νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί έχουμε πραγματικά υπέροχο κλίμα στην ομάδα και θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα στον έφορο της ομάδας τον κ. Φραγκιαδάκη ο οποίος είναι η ψυχή της ομάδας»

Επιστρέφοντας στα του αγώνα η Φίφη παραδέχθηκε ότι: «… η αλήθεια είναι πως ούτε κι εμείς το περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα αφού είχαμε πολλά προβλήματα. Είπαμε να παίξουμε χωρίς άγχος κι ότι βγει, αλλά όταν είδαμε ότι μπορούμε δεν αφήσαμε την ευκαιρία να πάει χαμένη», ενώ αναφερόμενη στους στόχους της ομάδας της για τη φετινή σεζόν τόνισε: «Εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή και μετά ότι καλύτερο είναι να έρθει ας έρθει. Γυναίκες είμαστε και ξέρεις ότι είμαστε εντελώς απρόβλεπτες!».

Για την ίδια τα πειράγματα για την ηλικία της πλέον έχουν γίνει συνήθεια με την ίδια να απαντά αφοπλιστικά στο από πού πηγάζει αυτή η ενέργεια:
«Κάνω αυτό που μου αρέσει, περνάω καλά, ειδικά φέτος όπου γίνεται μια πολύ ωραία προσπάθεια στο Ρέθυμνο κι αυτό είναι όλο. Το ξέρω ότι ακούγεται απλό αλλά έτσι είναι. Πρέπει να περνάς καλά και να αγαπάς αυτό που κάνεις», είπε αρχικά και συμπλήρωσε με χιουμοριστική διάθεση: «Βέβαια παίζει ρόλο και το κλίμα που υπάρχει στην Κρήτη και το Ρέθυμνο ενώ σίγουρα πρέπει να είναι και το νερό που έχουμε εδώ στην πόλη (γέλια)».

Βέβαια λίγο πριν κλείσουμε τη συνομιλία και εν αναμονή της δικής της επίσκεψης στο ‘Ioannis hair & beauty team’ η Φίφη έδωσε και την είδηση καθώς όπως είπε: «Φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά ως αθλήτρια… Το έχω πάρει απόφαση. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά αλλά αυτά τα 4 χρόνια στο Ρέθυμνο είναι πραγματικά πολύ ωραία αφού οι ρυθμοί εδώ είναι διαφορετικοί. Ας τελειώσει η χρονιά και θα δούμε. Πάντως θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του ΟΠΕΡ οι οποίοι σε δύσκολες εποχές είναι δίπλα μας και μας προσφέρουν τα πάντα προκειμένου να πάει η ομάδα καλά».