Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Φίλιππος Βέροιας: Πήρε Αμπράο, «βλέπει» Γκλάστοουν, ανανέωσε με coach Τζιουμάκα

Φίλιππος Βέροιας: Πήρε Αμπράο, «βλέπει» Γκλάστοουν, ανανέωσε με coach Τζιουμάκα

Σε γνώριμες και δοκιμασμένες λύσεις, τους Βραζιλιάνους Αμπράο και Γκλαντστόουν ποντάρει για το στοίχημα της νέας σεζόν ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας, που με την παραμονή του Ημαθιώτη προπονητή, Σωκράτη Τζιουμάκα για 3η χρονιά στον πάγκο του, άρχισε ήδη το σχεδιασμό της νέας χρονιάς, για την οποία “ο πήχης έχει ανέβει”.

Η ομάδα της Βέροιας, που ήδη ξεκίνησε το σχεδιασμό βάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, θα συνεχίσει να χορεύει σε ρυθμούς “σάμπας”, αφού μετά παρουσία του Στουτζίνσκι στη φετινή σεζόν, τις αποσκευές του για την πρωτεύουσα της Ημαθίας, ετοιμάζει ο Βραζιλιάνος πρώην ακραίος των Παμβοχαϊκού και ΠΑΟΚ, Ροντρίγκο Ρουίζ Αμπράο.

Παράλληλα με την απόκτηση όμως του 25χρονου της Ανάπολις, Αμπράο η διοίκηση της φιναλίστ ομάδας του 10ου Λιγκ Καπ “Ν. Σαμαράς” θέλει να ντύσει στα “ερυθρόλευκα της Βέροιας” και τον θηριώδη (2.07μ) συμπατριώτη του κεντρικό, Γκλαντστόουν Τζούνιορ.

Ο 24χρονος φετινός “δίδυμος πύργος” με το διεθνή μπλοκέρ μας, Γιώργο Πετρέα στη γαλλική Πουατιέ, είναι όπως και ο Αμπράου γνώριμος στο ελληνικό κοινό από την παλιότερη θητεία του (2017-2018) στον Παμβοχαϊκό.

Οι δύο Βραζιλιάνοι άσοι, είναι επιλογές του 55χρονου Ημαθιώτη τεχνικού Σωκράτη Τζιουμάκα, που όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων της Βέροιας, Δημήτρης Πιτούλιας, ως καλεσμένος πριν από λίγες μέρες, μαζί με το γενικό αρχηγό, Λεωνίδα Ξανθοπουλο στην εκπομπή “Volley Life” του ράδιο web-tv της Κεντρικής Μακεδονίας ΑVENA 97,7FM, θα βρίσκεται θα βρίσκεται στον πάγκο του Φίλίππου Βέροιας για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Mιλώντας για την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον 55χρονο προπονητή, από την Φυτεία Ημαθίας, τα μέλη της διοίκησης του Φιλίππου Βέροιας, όπως είπαν, το άξιζε και τον θεωρούν οικογένεια, γιατί δύο συνεχόμενες χρονιές έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας.

Από την πλευρά του ο coach δήλωσε ότι “ο σχεδιασμός της ομάδας έχει ξεκινήσει και ο πήχης έχει ανέβει”. Μιλώντας για την σεζόν της Volley League που ολοκληρώθηκε έστω και μετ’ εμποδίων o κ. Τζιουμάκας χαρακτήρισε τη χρονιά ως την “πιο δύσκολη χρονιά, αλλά το τέλος της δικαίωσε όλη την ομάδα, καθώς κατάφερε να κάνει μια σπουδαία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και να κοιτάξει στα μάτια τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ στον τελικό. Ήταν δικαίωση για όλους και η ομάδα από το ξεκίνημά της επένδυσε στην καλή προετοιμασία και στα φιλικά. Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων για το αποτέλεσμα, αλλά και για τη συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με τη διοίκηση, τους παίκτες και τους συνεργάτες μου”.