ΑΓΩΝΕΣ

Final 4 δια χειρός Γιορντάνοφ

Final 4 δια χειρός Γιορντάνοφ

Ανάλυσε το

Επική ανατροπή πρόκρισης πανηγύρισε στο Ζηρίνειο η Κηφισιά κόντρα στον Παναθηναϊκό καθώς αν και βρέθηκε να χάνει με 1-2 και 12-14 στο ταϊ-μπρεϊκ κατάφερε να φθάσει στο 16-14 και το 3-2 που της χάρισε το εισιτήριο προς το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος. Διαστημική παρουσία από Μπόμπι Γιορντάνοφ με 43 πόντους και 56% στην επίθεση, έντονες διαμαρτυρίες από Παναθηναϊκό για διαιτησία και τον τελευταίο πόντο του αγώνα.

Ο προημιτελικός μεταξύ Κηφισιάς και Παναθηναϊκού στο Ζηρίνειο ήταν άκρως συναρπαστικός αφού όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο γήπεδο των Βορείων προαστίων είδαν ένα παιχνίδι –διαφήμιση του βόλεϊ που είχε τα πάντα.

Θέαμα, ανατροπές, αποβολές και διαμαρτυρίες αλλά και μια εξαιρετική παρουσία από τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ που με 43 πόντους και 56% αποτελεσματικότητα στην επίθεση οδήγησε τους «κυανόλευκους» σε μια επική ανατροπή και πρόκριση.

Μια πρόκριση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες καθώς οι «πράσινοι» βρέθηκαν μια ανάσα από το Final 4 όταν με το 1-2 και το 12-14 στο ταϊ-μπρεϊκ. Η Κηφισιά όμως φρόντισε να γυρίσει τον αγώνα και με το 16-14 να γράψει το 3-2 που έφερε την πρόκριση στους «κυανόλευκους»  αλλά και τις έντονες διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού προς τον Γεωργουλέα τόσο για την φάση του μπλοκ στον Γκονζάλες (που έκανε το 15-14) ζητώντας φιλέ του Μουρούτη, όσο και την επίθεση του Μελγκαρέχο που αντί για μπλοκ άουτ δόθηκε άουτ τελειώνοντας ο αγώνας στο 16-14.

Μίλησε στο τέλος

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το πρώτο σετ του αγώνα… Εκεί όπου η Κηφισιά με τον Γιορντάνοφ και τον Χριστοφιδέλη είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του φθάνοντας μάλιστα στο 22-20, ωστόσο με τους Τσίροβιτς και το μπλοκ οι «πράσινοι» έφθασαν στο 27-29 και το 0-1.

Οι «κυανόλευκοι» του Κώστα Αρσενιάδη με ηγέτη τους τον Μπόμπι Γιορντάνοφ ξεκίνησαν καλύτερα και με αποτελεσματικές επιθέσεις προηγήθηκαν με 8-5 και 11-9, ενώ λίγο αργότερα με το λάθος του Παναθηναϊκού έγινε το 16-13.

Με τα λάθη των «πράσινων» η Κηφισιά έκανε το 17-15, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 17-17 ξεσηκώνοντας τους φίλους του που βρέθηκαν στο Ζηρίνειο.

Οι γηπεδούχοι όμως καταφέραν με του Γιορντάνοφ, Παπαγγελόπουλο να κάνουν το 21-18 και με τον Χριστοφιδέλη το 22-20.

Ο Γκονζάλες όμως με δύο πόντους (ένας άσος) και ο Ρανγκέλ έφεραν τους «πράσινους» στο  22-23 και με το λάθος σερβίς των γηπεδούχων στο 23-24. Πιο ψύχραιμος και με πολύ καλό μπλοκ ο Παναθηναϊκός φρόντισε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε και έπειτα από 5 σετ μπολ με τους Τσίροβιτς και Μελγκαρέχο να φθάσει στο 27-29 και το 0-1.

“Κυανόλευκα” χαμόγελα

Στο δεύτερο σετ η Κηφισιά φρόντισε να παρουσιαστεί καλύτερη και με τον Γιορντάνοφ αλλά και την παρουσία των Λάππα, Χριστοφιδέλη να πάρει από την αρχή διαφορά και να την κρατήσει μέχρι τέλους κάνοντας το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός παρά το ότι προηγήθηκε με 1-3, η Κηφισιά προσπέρασε με 5-4 και με τους Γιορντάντοφ-Λάππα έκανε το 9-6. Έχοντας βρει πλέον ρυθμό οι «κυανόλευκοι» έκαναν το 12-8 και με ένα σερί του  Βούλγαρου διαγώνιου το 15-11.

Ο Τσίροβιτς μείωσε στο 17-15 και ο Ρανγκέλ στο 19-17, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά κάνοντας το 21-19, ενώ το μπλοκ στον Μελγκαρέχο έφερε την Κηφισιά στο 23-20.

 Ο Χαραλαμπίδης μείωσε σε 23-21, ο Χριστοφιδέλης έκανε το 24-21 και παρά το ότι οι «πράσινοι» μείωσαν στο 24-23 ο Μπουρούτης με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 25-23 εν μέσω αποθέωσης που έφερε το 1-1.

Αποβολή, Γκοζνάλες και “πράσινο” προβάδισμα

Μάχη για γερά νεύρα αλλά και μπράντεφερ μεταξύ Γιορντάνοφ και Γκονζάλες ήταν το τρίτο σετ στο οποίο όμως είχαμε και την αποβολή του Κώστα Αρσενιάδη από το 16-15 και μετά.

Η Κηφισιά όπως και στο προηγούμενο σετ μπήκε καλύτερα από τον Παναθηναϊκό προηγούμενη με 8-6 και 10-7 με τον Παπαγγελόπουλο, ενώ η διαφορά πήγε στους +4 με το 14-10.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και με τον Χριστοφιδέλη έφθασαν στο 16-13, ωστόσο ο Παναθηναϊκός με το μπλοκ του  Μαρούλη στον Λάππα έκανε το 16-14 προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των «κυανόλευκων» για μπλοκ άουτ. Διαμαρτυρίες που οδήγησαν τον Γιώργο Γεωργουλέα στο να βγάλει κόκκινη κάρτα στον Αρσενιάδη και να τον αποβάλει παράλληλα για το υπόλοιπο του σετ.

Οι «πράσινοι» εκμεταλλευόμενοι την νευρικότητα της Κηφισιάς με συνεχόμενους πόντους του Γκονζάλες προσπέρασαν με το 16-17 για να ισοφαρίσει σε 17-17 ο Λάππας.

Ο Παναθηναϊκός όμως με τον Γκονζάλες να είναι ασταμάτητος έφθασαν στο 19-21, ωστόσο ο Γιορντάνοφ και το μπλοκ του Μουρούτη στον Ρανγκέλ έκανε το 21-21.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός του Παναθηναϊκού έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «πράσινους» (21-22), όμως το λάθος σερβίς του και ο άσος του εντυπωσιακού Γιορντάνοφ έφερε την Κηφισιά στο 23-22 δίνοντας συνέχεια στο «μπράντεφερ» του Βούλγαρου και του Αργεντίνου.

Με το λάθος σερβίς του Ρανγκέλ η Κηφισιά έφθασε μια ανάσα από το 2-1 ωστόσο το μπλοκ του Πανταλέων, η άστοχη επίθεση του Γιορντάνοφ και ο πόντος του Γκονζάλες έγραψαν το 24-26 και το 1-2 για τον Παναθηναϊκό.

Γιορντάνοφ και ταϊ-μπρεϊκ

Πολύ σκληρή για να… αποκλειστεί  έδειξε στο τέταρτο σετ της αναμέτρησης η Κηφισιά καθώς οι «κυανόλευκοι» με ηγέτη τους τον… διαστημικό Γιορντάνοφ φρόντισαν να κάνουν το 2-2 στέλνοντας την πρόκριση στο ταϊ-μπρεϊκ.

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν το προβάδισμα από την αρχή του σετ κάνοντας το 4-2, όμως οι «πράσινοι» έφθασαν πρώτοι στο πρώτο τεχνικό ταϊμ-αουτ κάνοντας το 7-8. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 12-12, όμως οι «κυανόλευκοι» με ένα μικρό σερί έκαναν το 14-12 και το 16-14. Μια διαφορά που φρόντισαν να την διευρύνουν μετά το 18-16 και με τον Γιορντάνοφ και τον Εφραιμίδη έκαναν το 21-17 για να ισοφαρίσουν με το 25-19.   

Γιορντάνοφ εσύ σουπερ σταρ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε περισσότερο αποφασισμένος στο ταϊ-μπρεϊκ και με το Γκονζάλες προηγήθηκε με 1-4 και 3-6 με τον Αργεντινό διαγώνιο να παρασύρει τους συμπαίκτες του. Η άστοχη επίθεση του Γιορντάνοφ έδωσε στους «πράσινους» διαφορά 4 πόντων (4-7), ενώ ο Τσίροβιτς λίγο αργότερα με πλασέ έκανε το 4-8 στην αλλαγή τερέν.

Έχοντας υπέρ του την διαφορά ο Παναθηναϊκός απλά φρόντισε να την κρατήσει, αφού ο Γκονζάλες ήταν ασταμάτητος κάνοντας το 5-9… Με τον Λάππα και τον Γιορντάνοφ η Κηφισιά πλησίασε στο 8-9, όμως το λάθος σερβίς του Μουρούτη έκανε το 8-10.

Ο Γιορντάνοφ με τον 32ο πόντο του μείωσε στο 9-10 βάζοντας φωτιά στο Ζηρίνειο, ωστόσο ο Λάππας με άστοχη επίθεση έφερε τον Παναθηναϊκό στο 9-11. 

Το λάθος σερβίς του Μαρούλη και η άουτ επίθεση του Τσίροβιτς έφεραν την Κηφισιά στο 11-11 και τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλεί ταϊμ-άουτ. 

Το σερί των γηπεδούχων συνεχίστηκε με το μπλοκ του Γιορντάνοφ στον Τσίροβιτς έκανε το 12-11, ωστόσο κάπου εκεί μίλησε το “πράσινο” μπλοκ των Πανταλέων και Μελγακρέχο έφεραν το 12-13, ενώ το λάθος του Γιορντάνοφ (φιλέ) έφερε τον Παναθηναϊκό στο 12-14. 

Ωστόσο η Κηφισιά φρόντισε να κρατήσει τα καλύτερα για το τέλος καθώς με ένα σερί 6-0 από τους Γιορντάνοφ και τα λάθη των “πράσινων” έκανα το 16-14 και το 3-2 ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή παίρνοντας την πρόκριση για το Final 4. 

Μια ανατροπή που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών του Παναθηναϊκού για τις φάσεις μετά το 14-14 καθώς οι “πράσινοι” φωνάζουν για φιλέ του Μουρούτη στο μπλοκ του Γκονζάλες που έφερε το 15-14, αλλά κυρίως για το μπλοκ άουτ στην επίθεση του Μελγκαρέχο που δόθηκε άουτ τελειώνοντας τον αγώνα στο 16-14.