ΔΙΕΘΝΗ

«Φοιτητής» στα Τίρανα ο Σούτσο

«Φοιτητής» στα Τίρανα ο Σούτσο

Στην γενέτειρά του, την Αλβανία, επιστρέφει ξανά έπειτα από περίπου 20 χρόνια ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και των ΗΠΑ, Ντόναλντ Σούτσο, προκειμένου να αγωνιστεί στην πρωταθλήτρια Στουντέντι Τιράνων, μοναδική ομάδα της χώρας, που αγωνίζεται στα φετινά ευρωπαϊκά Κύπελλα.
Ο 38χρονος πασαδόρος το 2011 παντρεύτηκε στην Ουκρανία την πρώην άσο του ελληνικού πρωταθλήματος, Ελένης Γκόρτσανιουκ και στη συνέχεια, όταν αγωνίζονταν ακόμη στην Αργεντινή, γεννήθηκε ο γιός τους, Σέιν. Φέτος αγωνίστηκε στην ιταλική Τρεντίνο, αλλά μετά από κάποια προβλήματα που αντιμετωπισε η ιταλική ομάδα και οδήγησε στην αποχώρηση πολλών αστεριών της, αποφάσισε κι αυτός να επιστρέψει στις ρίζες του.

Γεννημένος στην Κορυτσά το 1976, όπου άρχισε να παίζει βόλεϊ υπό την καθόδηγηση του πατέρα του Πέτρου, ο νυν γαμπρός του άσου της Μέντ, Ζένια Γκόρτσανιουκ έφυγε για τις ΗΠΑ το 1997, όπου ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα ως μέλος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες. Πραγματικος γυρολόγος των γηπέδων, όταν αποφοίτησε αγωνίστηκε σε Πολωνία, Ελλάδα, Τουρκία Ιταλία, Ρωσία και Αργεντίνη.

“Δεν πίστευα ότι μπορούσε ποτέ να συμβεί, αλλά πάντα ήθελα να επιστρέψω για να μοιραστώ  την εμπειρία μου, να βοηθήσει τη χώρα μου, και τα νέα παιδιά εδώ” υποστήριξε το νέο απόκτημα των “φοιτητών” των Τιράνων, που είχε αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Αλβανίας από το 1991 έως το 1996, ενώ από από το 2001 αποτελεί μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των ΗΠΑ.