ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

FΙVB: Μήνυμα Γκράσα για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας (vid)

FΙVB: Μήνυμα Γκράσα για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας (vid)

Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ, Δρ Άρι Γκράσα έστειλε, μέσω βίντεο, στην παγκόσμια οικογένεια βόλεϊ το δικό του μήνυμα, όπου μεταξύ άλλων δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του βόλεϊ στην Ιαπωνία στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2021.

Η Ολυμπιακή Ημέρα, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου, τιμά τη γέννηση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1894 και την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Πιέρ Ντε Κουμπερτέν.

GRACA-BACH-2016

Ο Πρόεδρος της FIVB εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η Ιαπωνία το 2021 θα φιλοξενήσει μία απίστευτη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και πώς θα είναι μια όμορφη γιορτή της ανθρωπότητας, που θα ενώσει όλο τον κόσμο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

OLYMPIC DAY

Επιπλέον, μίλησε την προοπτική της επιστροφής του βόλεϊ στην Ιαπωνία, όπου το άθλημα έκανε το ολυμπιακό ντεμπούτο του το 1964. Στους Αγώνες του Τόκιο του 1964, η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών της Ιαπωνίας κέρδισε το πρώτο ολυμπαιακό χρυσό μετάλλιο και με το μαχητικό της πνεύμα ενέπνευσε ένα ολόκληρο έθνος να αγαπήσει το άθλημα.