ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Φλώρος: «Πολύ ποιοτική φουρνιά»

Φλώρος: «Πολύ ποιοτική φουρνιά»

Το αύριο του γυναικείου βόλεϊ βρίσκεται στο Κιλκίς όπου προετοιμάζεται εντατικά για το Βαλκανικό πρωτάθλημα Παγκορασίδων.

Συνολικά 24 αθλήτριες από τις οποίες θα προκύψουν οι 12 που θα συγκροτήσουν την πρώτη αντίστοιχη ιστορική επίσημη αποστολή της Εθνικής ομάδας προπονούνται υπό τις οδηγίες του Τάκη Φλώρου και του συνεργάτη του Βασίλη Χριστόπουλου.

Μάλιστα την Τετάρτη θα αναχωρήσουν για την Άγκυρα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες με Σερβία, Τουρκία και Μαυροβούνιο.

«Η συγκεκριμένη ομάδα είναι προϊόν μιας μακρόχρονης διαδικασίας κι αυτά τα 24 κορίτσια έχουν επιλεγεί μέσα από τη λειτουργία των προεθνικών ομάδων που υπάρχουν σε όλη την χώρα και στις οποίες έχουμε συνολικά 850 αθλήτριες», εξηγεί ο κ. Φλώρος και συμπληρώνει:

«Η παραγωγική διαδικασία ως προς την ποσότητα λειτουργεί καλά, αλλά η διαφορά είναι ότι αυτή η φουρνιά έχει ποιότητα σε μεγάλο αριθμό. Είναι πολλά τα κορίτσια που βρίσκονται στο ίδιο καλό επίπεδο κι αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που έχουμε εδώ μαζί μας 24 αθλήτριες».

Έχοντας βάλει την σφραγίδα του και στην εξαιρετική πορεία της προηγούμενης φουρνιάς των Κορασίδων ο έμπειρος τεχνικός περιμένει τους αγώνες του Βαλκανικού πρωταθλήματος «για να δω την Σερβία, την Τουρκία και την Βουλγαρία, που είναι παραδοσιακές δυνάμεις του γυναικείου βόλεϊ, για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τη δυναμική της δικής μας ομάδας», ωστόσο εξέφρασε την βεβαιότητα ότι: «αυτή η φουρνιά θα τροφοδοτήσει την Α1 Γυναικών με πάρα πολλές αθλήτριες τα επόμενα χρόνια».

Όσον αφορά την παρουσία μας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ο κ. Φλώρος σημείωσε: «Αυτό το ταξίδι είναι μια ιστορική στιγμή, αφού είναι η πρώτη επίσημη αγωνιστική παρουσία της εθνικής παγκορασίδωv.

Κι είναι πολύ σημαντική η απόφαση της ΕΟΠΕ για την συγκρότηση αυτής της ομάδας γιατί πρέπει να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους διοργανώσεις προκειμένου να μην χάνουμε την επαφή με τις προηγμένες χώρες».