ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Φοίνικας Σύρου: Στο έβδομο final-4 για τον δεύτερο φετινό του τίτλο

Φοίνικας Σύρου: Στο έβδομο final-4 για τον δεύτερο φετινό του τίτλο

Στο έβδομο final-4 κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στην ιστορία του προκρίθηκε ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ, ο οποίος στοχεύει στη κατάκτηση του δεύτερου φετινού τροπαίου.

Οι συριανοί από τα τέλη Δεκεμβρίου που κατέκτησαν το Σούπερ Καπ στη Ρόδο έχουν μόνο ανοδική πορεία, την οποία θέλουν και να συνεχίσουν στο κλειστό της Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας».

Ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ μαζί με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ διεκδικεί στα ίσια και το πρωτάθλημα Ελλάδας, το όποιο όμως αφήνει στην… άκρη προς στιγμήν για να παλέψει για την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στο κύπελλο Ελλάδας.

Αντίπαλός του Φοίνικα στον ημιτελικό ο Πήγασος Πολίχνης, με τις δύο ομάδες να τις χωρίζει μία κατηγορία, ωστόσο άπαντες στο στρατόπεδο των συριανών γνωρίζουν την δυσκολία του αγώνα.

Γιόσκο Μιλένκοσκι: «Υπάρχει πίεση γιατί είμαστε φαβορί»
 

 
 

Όπως ξέρετε Θα παίξουμε απέναντι στον Πήγασο Πολίχνης, ξέρουμε ότι είμαστε το φαβορί, αλλά δεν θα είναι εύκολος αγώνας. Επειδή είμαστε το φαβορί, υπάρχει πίεση και θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Στον τελικό περιμένουμε τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό και για μας το σημαντικότερο είναι να βρεθούμε στον τελικό.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος: «Δεν θα είναι εύκολο»
 

 

Αρχικά συγχαρητήρια στην ομάδα της Πολίχνης που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία. Υπάρχει ένα θετικό και ένα αρνητικό σε αυτήν την κλήρωση. Το θετικό είναι, ότι ο Πήγασος θα παίξει εντελώς ελεύθερα απέναντι σε μία πιο δυνατή ομάδα και προφανώς θα είμαστε το φαβορί αλλά απεναντίας ο Πήγασος έχει ανεβεί ήδη κατηγορία και ίσως στην καθημερινότητα τα παιδιά αρχίζουν και χαλαρώνουν οπότε εάν εμείς είμαστε σοβαροί και απλά καλοί νομίζω ότι θα πετύχουμε το σκορ ώστε να περάσουμε στον τελικό και δεν θεωρώ ότι θα είναι καθόλου εύκολο διότι ξέρουμε ότι το ένα παιχνίδι προκαλεί πάντα εκπλήξεις και πρέπει να είσαι σοβαρός και το ίδιο καλός σαν να παίζεις με μια ομάδα που πρωταγωνιστεί εξίσου σαν και σένα.

Για το ενδεχόμενο που ο Φοίνικας Σύρου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο είπε, πως ο αγώνας της τέταρτης αγωνιστικής της Β’ φάσης ήταν ένα crush test και πλέον αρχίζουμε να αναλογιζόμαστε ποια ομάδα μας ταιριάζει καλύτερα.

Εμείς το τελευταίο καιρό βρισκόμαστε σε μία καλή αγωνιστική κατάσταση πού προπαντός φέρνει αποτελέσματα. Έτσι, χρησιμοποιώντας την ψυχολογία μας θα μπούμε δυναμικά μετά από μία ευχάριστη ελπίζω εβδομάδα στην προπόνηση για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί.

Αναφορικά με το κύπελλο η κλήρωση είναι γνωστή και η κάθε ομάδα αρχίζει και προετοιμάζεται είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση που θα κρίνει και την πορεία μιας χρονιάς αφού ο κυπελλούχος θα φύγει με ένα πολύ σημαντικό τρόπαιο.

Το πρόγραμμα του final-4

Πέμπτη 31 Μαρτίου

Α’ Ημιτελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 15.15 ΕΡΤ-3: Πήγασος Πολίχνης – ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Β’ Ημιτελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 19.15 ΕΡΤ-3: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Παρασκευή 1 Απριλίου

Τελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 19.15 ΕΡΤ-3: Νικητής Α’ Ημιτελικού – Νικητής Β’ Ημιτελικού