Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Φοράει τα… καλά της η Σαντορίνη (fotos)!

Φοράει τα… καλά της η Σαντορίνη (fotos)!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Μία ακόμη γιορτή φιλοξενεί το νησί της Σαντορίνης, όπου το διήμερο 3-4 Οκτωβρίου η καρδιά του γυναικείου βόλεϊ θα χτυπά στο σημαντικό τουρνουά του Α.Ο Θήρας ” Νομίκεια 2015″.

Ανήμερα λοιπόν του 5ου Red Bull «Art of Motion» στην Καλντέρα (3/4, 16:00 Novasports 1, Novasports 1 HD), Α.Ο Θήρας, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΟΠΕ Ρεθύμνου θα ριχθούν στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου στο σημαντικό τουρνουά του νησιού «Νομίκεια 2015»!

Οι πρώτες φιλοξενούμενες ομάδες που “πάτησαν” στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ ήταν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που προπονήθηκαν κανονικά, ενώ αύριο αναμένεται και η άφιξη της αποστολής του ΟΠΕ Ρεθύμνου.

panathinaikos_omadiki

Οι «πράσινες», που όπως φάνηκε και από τη χθεσινή ομιλία του τεχνικού, Γιώργου Ρούση στις αθλήτριες, δίνουν μεγάλη σημαία στο τουρνουά και θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Μοναδική απουσία για τον Παναθηναϊκό η νεοαποκτηθείσα κεντρική, Έλενα Κωνσταντινίδου.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι ξανά σε αυτό το πανέμορφο νησί και απολαμβάνουμε μία όμορφη φιλοξενία. Θέλουμε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας συμμετέχοντας σε ένα δυνατό τουρνουά με 3 ομάδες που θα τις αντιμετωπίσουμε και στο πρωτάθλημα και είναι για μας μία καλή ευκαιρία να δώσουμε περισσότερα δυνατά ματς στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας» δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Ρούσης.

Συνεπής στο ραντεβού της στη διοργάνωση ήταν και η “Ένωση”, που θα τιμήσει τη διοργάνωση παρά τα προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζει ο τεχνικός, Μανώλης Ρουμελιώτης. Συγκεκιρμένα στην Αθήνα έμειναν οι διεθνείς Κοσμά, Ιβάνοβα, ενώ αύριο, εκτός εξαιρετικού απρόοπτου, θα ενσωματωθεί στην «κιτρινόμαυρη» αποστολή η έτερη διεθνής, Μαρία Λαμπρινίδου.

aek_omadiki

«Ήρθαμε να αγωνιστούμε στη Σαντορίνη με πολλές απώλειες, αλλά οφείλουμε να τιμήσουμε τη συμφωνία που είχαμε κάνει για τη συμμετοχή μας στο τουρνουά. Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις, σε σχέση βέβαια με το δυναμικό που έχουμε φέρει. Μας ενδιαφέρει όμως περισσότερο το πρωτάθλημα και γι’ αυτό προτιμήσαμε να αφήσουμε πίσω κάποιες αθλήτριες, προκειμένου να επιστρέψουν υγιή και να μας βοηθήσουν φετινούς μας στους στόχους» υποστήριξε ο προπονητής της ΑΕΚ,  Μανώλης Ρουμελιώτης.

“Πάνοπλος” σε αντίθεση με τους αντιπάλους του ετοιμάζεται να παραταχθεί στα φετινά «αποκαλυπτήρια» ο Α.Ο Θήρας. Στο πρώτο της φετινό φιλικό αγώνα μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της, η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και φιλοδοξεί ότι η τρίτη της απόπειρα κατάκτησης του τίτλου στα «Νομίκεια 2015» να είναι και… φαρμακερή!

«Για εμάς είναι το πρώτο τα σοβαρά τεστ για να δούμε τις δυνατότητες αυτής της ομάδας, μας καινούριας ομάδας. Είμαι ευχαριστημένος που θα γίνουν αυτά τα δύο δυνατά ματς για να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα και να δούμε παράλληλα και τις αδυναμίες μας, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να τις δουλέψουμε μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, Ο κόσμος που θα γεμίσει το κλειστό, το υψηλό επίπεδο των ομάδων και ο άρτιος οργανωτικά θεσμός συνθέτουν αναμφίβολα μία ακόμη γιορτή στο φιλόξενο νησί της Σαντορίνης» δήλωσε ο τεχνικός των γηπεδούχων, Απόστολος Οικονόμου.

oikonomou_koutouxidou_

Στο περιθώριο των προπονήσεων ο τεχνικός του Α.Ο Θήρας, Απόστολος Οικονόμου ως άψογος «οικοδεσπότης» καλωσόρισε τις δύο αποστολές και είχε πολλά φιλικά τετ α τετ και κουβεντούλα με τους ομόλογους τεχνικούς και τις αθλήτριες των δύο ομάδων, αφού με πολλές εξ αυτών γνωρίζεται πολύ καλά από την παλιότερη θητεία του στην ΑΕΚ, αλλά και στην Εθνική ομάδα.

Αύριο στις 15.30 αναμένεται στη Σαντορίνη και η ομάδα της Κρήτης, όπου θα δώσει το παρών και στην συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ.

nomikeia-2015

Το πρόγραμμα του τουρνουά
Σάββατο 3 Οκτωβρίου
17.00 ΑΕΚ- Παναθηναϊκός, 20.00 ΑΟ Θήρας – ΟΠΕ Ρεθύμνου
Κυριακή 4 Οκτωβρίου
17.00 Μικρός Τελικός, 20.00 Τελικός