CEV CUP

Φόρεσαν το στέμμα του CEV Cup οι Ζακχαίου, Ανθούλη με την Κιερι!

Φόρεσαν το στέμμα του CEV Cup οι Ζακχαίου, Ανθούλη με την Κιερι!

Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες δυο ακόμη δικά μας κορίτσια!  Η διεθνής της Κύπρου, Κατερίνα Ζακχαίου και της “γαλανολευκης” Μάρθα Άνθούλη, αν και δεν αγωνίστηκε χθες, κατέκτησαν με τα “χρώματα” της ιταλικής Reale Mutua Fenera Chieri ’76 το Cev Cup γυναικών και με 3-1 σετ επί της ελβετικής Viteos Neuchatel πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας τους μέχρι τις… επόμενες.

Ένα πραγματικό αθλητικό θαύμα, δεδομένου ότι η φετινή συμμετοχή ήταν η πρώτη της Κιέρι σε αυτό το τουρνουά και σίγουρα δεν ξεκίνησε ως φαβορί. Παρόλα αυτά με το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετά το περσινό Challenge Cup στην Τιμισοάρα και τρίτο συνολικά, 18 χρόνια μετά το Κύπελλο Top Teams το 2005, η παρέα των Ζακχαίου, Ανθούλη ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη χρυσή σεζόν του ιταλικού βόλεϊ γυναικών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μία ιστορική επιτυχία που τα κορίτσια της Κιέρι «έγραψαν» αήττητες σε δύο χρόνια συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα!

Στο Pala Gianni Asti του Τορίνο οι αθλήτριες του Giulio Bregoli, παρουσία περίπου 5.000 θεατών μετά το 3-0 του α’ τελικού στην Ελβετία, χρειαζόταν μόλις δύο σετ για την κατάκτηση του τίτλου! Το α’ σετ, που κατακτήθηκε 25-9  με μπλοκ της Ζακχαίου στην Σκάμπρι, εξελίχθηκε σε μονόλογο της Κιέρι, ενώ η Κύπρια κεντρική ήταν ξανά αυτή που με δικό της πόντο ζευγάρωσε 25-20 τα κερδισμένα σετ των γηπεδούχων δίνοντας το έναυσμα για την στέψη. Οι εξέδρες πήραν φωτιά από το ντελίριο των οπαδών και το μόνο που έλειπε για να ολοκληρωθεί η βραδιά ήταν η κούπα στα χέρια. Παρά τη μείωση του σκορ από τις φιλοξενούμενες, 25-20 το φινάλε του αγώνα βρήκε τις κοπέλες της ιταλικής ομάδας με 25-13 να πανηγυρίζουν σαν παιδιά την επιτυχία τους, βγάζοντας συγκινημένες αμέτρητες selfies! Συγκινημένη στην τελετή απονομής η αρχηγός Κάτια Γκρομπέλνα που σημείωσε 16 πόντους παρέλαβε το βραβείο της MVP, ενώ 2η σκόρερ ήταν με 11 πόντους η Κατερίνα Ζακχαίου. μαζί με τη Σκίνερ.

Το όνειρο όμως για τις Ζακχαίου και Ανθούλη δεν σταματά με την κατάκτηση του 2ου σε σημασία ευρωπαϊκού τίτλου,  αφού πλέον η Κιέρι στρέφει την προσοχή της στη μάχη της διάκρισης του ιταλικού πρωταθλήματος, όπου ομάδα ξεκινά από την πέμπτη θέση και με την ψυχολογία στα ύψη!

Photos: @andreaamato_ph