Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Φουλ του ντέρμπι η τελευταία αγωνιστική της regular season

Φουλ του ντέρμπι η τελευταία αγωνιστική της regular season
Με το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Ολυμπιακού και του Μίλωνα που θα κρίνει την 3η θέση στην κανονική περίοδο θα ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στο πρωτάθλημα Volley League (γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, 18η αγωνιστική, 2/3, 17:00, EΡΤ – Flix Sports, Διαιτητές: Αγγελίδης, Πρέντζας).

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Ο Ολυμπιακός μετά την απώλεια του ντέρμπι των «αιωνίων» απώλεσε τις ελπίδες για να κατακτήσει την πρώτη θέση οπότε θεωρητικά είναι αδιάφορος βαθμολογικά. Αυτό δε σημαίνει πως είναι και αδιάφορος για τον αγώνα και άλλωστε ο προπονητής της ομάδας Ντανιέλ Καστελάνι έδωσε τον τόνο για ολική ανασύνταξη και αντεπίθεση μέχρι την κατάκτηση του νταμπλ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός έχει 39 βαθμούς, έναντι 44 του Παναθηναϊκού, 33 του Μίλωνα στην 3η θέση και τουν ΠΑΟΚ με 30 στην 4η θέση.

Ο Ντανιέλ Καστελάνι είπε: «Φτάνοντας στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, θα ήθελα να κάνω τον απολογισμό μας έως τώρα. Μετά την περσινή τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη, με την κατάκτηση του Challenge Cup, αγωνιστήκαμε στο Champions League, στο κορυφαίο επίπεδο, με πολύ καλό πρόσωπο. Τα πήγαμε πολύ καλά στην Ευρώπη, μπορούσαμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Παλέψαμε με μεγάλες ομάδες και μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει και κάτι καλύτερο, να είχαμε πάει ακόμη πιο μακριά. Θέλαμε να φτάσουμε σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό, αλλά ταυτόχρονα διεκδικούσαμε και το πλεονέκτημα της έδρας στο πρωτάθλημα. Μπροστά μας, αύριο, έχουμε την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, πριν από τα πλέι οφ. Το αυριανό ματς με τον Μίλωνα είναι το μοναδικό αδιάφορο βαθμολογικά φέτος για εμάς, ενώ ακολουθούν τα πλέι οφ και το νοκ άουτ ματς του Κυπέλλου. Αύριο, θα δώσουμε χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν το χρόνο συμμετοχής που έπρεπε, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος και των δύσκολο και πολλών απαιτητικών αγώνων. Ισως έχω αδικήσει κάποιους παίκτες, όμως αύριο θα τους χρησιμοποιήσω, για να δω και τον βαθμό ετοιμότητάς τους, ενόψει της δύσκολη συνέχειας που ακολουθεί στη σεζόν. Μπροστά μας έχουμε τους στόχους του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου».

Ο Μίλων έχει μεγάλο κίνητρο να πάρει μία ακόμα νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά κυρίως ένα βαθμό που θα του εξασφαλίσει την 3η θέση που θα είναι και η καλύτερη όλων των εποχών στην κατηγορία ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις στην αρχή της σεζόν.

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας είπε: «Αφού νικήσαμε με 3-0 στον Α γύρο γιατί να μην ελπίζουμε πως μπορούμε να επαναλάβουμε την επιτυχία μας; Δεν κοιτάμε τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν ακούμε τα σενάρια για το ποιον θέλει αντίπαλο ο Ολυμπιακός στους ημιτελικούς και όλα αυτά. Δε μας άγγιξαν ποτέ και όποιος μπει σε αυτή τη διαδικασία θα είναι σίγουρα χαμένος σε πολλά επίπεδα. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μου. Εχω πει πολλές φορές και θα το τονίσω μία ακόμα. Για μένα νίκη είναι να παίζουμε καλό βόλεϊ, να έχουμε ρυθμό, ο ένας αθλητής να συμπληρώνει τον άλλον και οι νέοι αθλητές να συμπληρώνουν τους έμπειρους και το αντίθετο. Αυτό είναι νίκη για το Μίλωνα. Ναι, θέλουμε την 3η θέση και δεν το κρύβουμε. Εχουμε δείξει πως μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε με την τακτική μας, την επιμονή μας και την σωστή προετοιμασία μας. Ο Μίλων κερδίζει πολλά από αυτούς τους αγώνες. Θα θέλαμε πολύ να βάλουμε το όνομα του Μίλωνα στην 3η θέση της κανονικής περιόδου που θα είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ και που γενιές και γενιές σε αυτή την ομάδα την ονειρεύονταν αυτή την επιτυχία».

Α.Ο. Φοίνικας Σύρου – Π.Α.Ο.Κ.

Στη Σύρο ο Φοίνικας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς στο φινάλε της κανονικής περιόδου με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς προσανατολισμούς. (γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας, Σύρος, 18η αγωνιστική, 2/3, 17:00, Live Streaming ESAP You Tube, Διαιτητές: Κουτσούλας, Γεωργιάδης Στ.).

Ο Φοίνικας έχει 10 βαθμούς και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Στο καλό σενάριο ο Φοίνικας εάν νικήσει με τρίποντο τον ΠΑΟΚ μπορεί να πιάσει ακόμα και τον Πήγασο στην 6η θέση της βαθμολογίας (εφόσον ηττηθεί και ο Άθλος) και μάλιστα να ξεπεράσει τον Πήγασο καθώς έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία διότι νίκησε 3-1 με πόντους 99-87 και έχασε 3-1 με πόντους 102-105.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Άθλο ο Φοίνικας έχει μειονέκτημα όπως και στην απίθανη μεν αλλά υπαρκτή δε περίπτωση που έχουμε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Άθλου, Φοίνικα και Πηγάσου. Σε αυτή την περίπτωση ο Άθλος θα είναι 6ος, ο Φοίνικας 7ος και ο Πήγασος 8ος. Αυτό είναι και το μοναδικό σενάριο που ο Πήγασος πέφτει στα πλέι άουτ.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Σε περίπτωση ήττας του Φοίνικα από τον ΠΑΟΚ και νίκη του Α.Ο.Καλαμάτα 80 ο Φοίνικας θα βρεθεί στην τελευταία θέση και με μειονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ και άρα με ην πλάτη στον τοίχο σχετικά με την παραμονή του στην κατηγορία. Να σημειωθεί πως σε περίπτωση ισοβαθμίας του Φοίνικα με την Καλαμάτα 80 οι συριανοί έχουν πλεονέκτημα στους συνολικούς πόντους των δύο μεταξύ τους αγώνων. Στον αγώνα του Α γύρου η Καλαμάτα είχε νικήσει 3-2 αλλά με πόντους 104-111 για τον Φοίνικα και στο Β γύρο ο Φοίνικας είχε νικήσει 3-2 με πόντους 110-106.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του στοχεύει μόνο στο τρίποντο για να έχει ελπίδες για την 3η θέση. Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να νικήσει τον Φοίνικα 3-0 ή 3-1 σετ και να χάσει με το ίδιο σκορ ο Μίλων από τον Ολυμπιακό στου Ρέντη. Στην περίπτωση ισοβαθμίας με τον Μίλωνα, ο ΠΑΟΚ έχει πλεονέκτημα.

Ο Σέρβος κεντρικός του Φοίνικα Μπέντζαμιν Ντάκα είπε: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι στην κανονική περίοδο σε μια πραγματικά περίεργη και δύσκολη χρονιά. Συνεχίζουμε να παλεύουμε, έχουμε κίνητρα μέχρι το τελευταίο πόντο, επειδή παίζουμε στην έδρα μας μπροστά στον κόσμο μας και επειδή παίζουμε ενάντια σε μια καλή ομάδα και αυτό είναι πάντα ένα κίνητρο για καλό παιχνίδι. Περιμένω από την ομάδα μου να παλέψει από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι στη ζωή μας και νομίζω ότι αν παίξουμε έτσι μπορούμε να δώσουμε στους οπαδούς μας μια ακόμη νίκη για το τέλος της κανονικής περιόδου και να τερματίσουμε σε καλύτερη θέση στην κατάταξη».

Για τον αγώνα κόντρα στον Φοίνικα Σύρου, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, acpaok.gr: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας. Θα παίξουμε αρκετά παιχνίδια και θα ταξιδέψουμε την επόμενη περίοδο, ξεκινώντας από το αυριανό παιχνίδι. Το επίπεδο του παιχνιδιού θα πρέπει να ανέβει και ένα καλό αποτέλεσμα πρέπει να επιτευχθεί. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την δοκιμασία. Προερχόμαστε από μία πρόκριση σε ακόμα έναν τελικό διοργάνωσης. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι στην Σύρο με πολύ σοβαρότητα. Ασχέτως από το ποια θα είναι η τελική μας κατάταξη σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε ιδιαίτερα σοβαρά, καθώς κάθε παιχνίδι είναι ένα τεστ για τα πλέι-οφ. Σεβόμαστε την ομάδα του Φοίνικα, και περιμένουμε ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον παιχνίδι».

Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας

Ένα από τα μεγάλα ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής και τελευταίας της κανονικής περιόδου θα γίνει στο Ζηρίνειο μεταξύ της Κηφισιάς και του Άθλου Ορεστιάδας που διεκδικούν την 5η θέση (γυμναστήριο Ζηρίνειο, 18η αγωνιστική, 2/3, 17:00, Live Streaming ESAP You Tube, Διαιτητές: Φραγκάκης, Κυριοπούλου).

H Kηφισιά έχει 14 βαθμούς και ο Άθλος 12, επομένως η ομάδα των βορείων προαστίων κρατάει την κατάσταση στα χέρια της καθώς με νίκη με οποιοδήποτε σκορ θα εξασφαλίσει την 5η θέση στην κανονική περίοδο. Υπό προϋποθέσεις η Κηφισιά μπορεί να πάρει την 5η θέση και με ήττα 3-2 σετ αρκεί ο Πήγασος Πολίχνης (που έχει 13 βαθμούς) να μη νικήσει με τρίποντο την Καλαμάτα 80 στη Μεσσηνία. Η Κηφισιά έχει πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με τον Πήγασο.

Ο Άθλος από την πλευρά του στοχεύει ξεκάθαρα σε ένα τρίποντο για να προσπεράσει πάνω στο νήμα μόνο τον Α.Ο.Π. Κηφισιάς αλλά για να πάρει την 5η θέση θα πρέοει να μη νικήσει ο Πήγασος την Καλαμάτα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας του Άθλου με τον Πήγασο όλα θα κριθούν στα συνολικά σετ όλου του πρωταθλήματος καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια υπάρχει απόλυτη ισορροπία βαθμών, σετ αλλά και πόντων γεγονός που είναι εξαιρετικά σπάνιο αλλά έχει συμβεί.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το σύστημα των πλέι οφ οι ομάδες που θα πάρουν την 5η, την 6η και την 7η θέση θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα και οι ομάδες που θα πέσουν στην 8η και 9η θέση θα παίξουν μεταξύ τους για την επιβίωση.

Ο φορμαρισμένος άσσος της Κηφισιάς Ρέγκο Ρικάρντο δήλωσε: «Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου έχουμε ακόμα μία μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσουμε. Ο Άθλος το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει τον τρόπο του παιχνιδιού του κάτι που απαιτεί προσοχή. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα για έναν δύσκολο αγώνα. Η ομάδα μας προέρχεται από μία δυνατή σειρά αγώνων και πιστεύω ότι μέσα από αυτά γίναμε καλύτεροι και  πιο ισχυροί. Θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη μέσα στο Ζηρίνειο,  ώστε να πάρουμε το πλεονέκτημα για την 5η θέση στα  play off που ακολουθούν».

O προπονητής του Άθλου Κριστιάν Τσιντιγκόι δήλωσε: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου και ένας σημαντικός αγώνας. Κανονικά δεν θα έχουμε πρόβλημα για τα πλέι οφ, αλλά προσωπικά θα ήθελα το τέλος της κανονικής περιόδου να μας βρει στην 5η ή 6η θέση της βαθμολογίας. Σε αυτά τα παιχνίδια μπορούν να συμβούν τα πάντα, καθώς όπως είπα από την αρχή, οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη ή να “κόψει” βαθμούς, όπως έχουμε δει φέτος σε όλο το πρωτάθλημα. Εμείς πάμε στην Κηφισιά για να κερδίσουμε, όσο καλύτερα μπορούμε, μολονότι παίζουμε σε ένα γήπεδο που λόγω της ιδιομορφίας της χαμηλής οροφής, δυσκολεύει τις προσπάθειες των αθλητών. Θέλουμε να κλείσουμε τις υποχρεώσεις μας με νίκη και απο κει και πέρα θα δούμε και τα υπόλοιπα αποτελέσματα».

Α.Ο. Καλαμάτα 80 – Πήγασος Πολίχνης

Σούπερ ντέρμπι επιβίωσης θα γίνει και στην Καλαμάτα όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Πήγασο Πολίχνης. (γυμναστήριο Δημοτικό Καλαμάτας, 18η αγωνιστική, 2/3, 17:00, Live Streaming ESAP You Tube, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεράνιος).

Η Καλαμάτα ακόμα και με τρίποντο και στην περίπτωση που ισοβαθμήσει με τον Άθλο Ορεστιάδας χάνει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας με τους εβρίτες μόλις για ένα πόντο μετά από 10 σετ που έδωσαν στους μεταξύ τους αγώνες. Ο Άθλος είχε νικήσει στην Καλαμάτα με 3-2 σετ και πόντους 112-106 (+6) και η Καλαμάτα νίκησε στην Ορεστιάδα με 3-2 και πόντους 108-103 (+5). Επομένως η Καλαμάτα ελπίζει μόνο να προσπεράσει τον Φοίνικα Σύρου που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ έτσι ώστε να έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ. Επίσης υπάρχει η περίπτωση ο Φοίνικας να προσπεράσει τον Άθλο και να έχουμε ισοβαθμία Άθλου και Καλαμάτας στην τελευταία θέση οπότε και σε αυτή την περίπτωση ο Άθλος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ.

Ο προπονητής της Καλαμάτας 80 Παναγιώτης Ντάκουρης δήλωσε: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει πως να παίρνει αποτελέσματα καθώς απαρτίζεται από παίχτες με πολυ μεγάλη εμπειρία. Μην ξεχνάμε οτι είναι μια ομάδα που πήρε τρεις βαθμούς από το Μίλωνα που είναι 3ος. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι που μπαίνει ένα πολύ μεγάλο “πρέπει” για πολλούς λόγους. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς έτσι ώστε να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας στα δύσκολα παιχνίδια των play off. Χρειαζόμαστε τη νίκη για να επιστρέψει η καλή ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση που μας λείπει για να ξεκινήσουμε τη ψυχοφθορα διαδικασία των play out. Ακόμα και γιατί είναι το τελευταίο παιχνίδι μέσα στην έδρα μας και πρέπει να κρατήσουμε ζεστούς τους φιλάθλους μας που τόσο πολύ μας στηρίζουν όλο αυτό το καιρό και που τώρα τους έχουμε περισσότερο ανάγκη. Σίγουρα θα γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και ευελπιστούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δυστυχώς όπως έχω πει αρκετές φορές βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση που δεν μας αξίζει! Έχουμε κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση σε αυτό το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σαν πρωτοεμφανιζομενη ομάδα αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται στην βαθμολογία. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αναλογεί».

Τελικός είναι ο αγώνας και για τον Πήγασο που προέρχεται από τον αγώνα του Λιγκ Καπ με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Πολίχνης στοχεύει σε τρίποντο ώστε να έχει ελπίδες να πάρει πάνω στο νήμα την 5η θέση ελπίζοντας παράλληλα πως η Κηφισιά θα ηττηθεί στην έδρα της από τον Άθλο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας του Πηγάσου με την Κηφισιά η Κηφισιά έχει πλεονέκτημα και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Άθλο όλα θα κριθούν στα συνολικά σετ όλης της κανονικής περιόδου καθώς μεταξύ τους υπάρχει απόλυτη ισορροπία σε βαθμούς, σετ και πόντους.

Ο προπονητής του Πηγάσου Πολίχνης Γιάννης Ορφανός είπε: «Τελευταίο παιχνίδι για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με την ομάδα της Καλαμάτας μια ομάδα που εντός έδρας δείχνει μεγάλη μαχητικότητα. Στόχος είναι και μαθηματικά να βρεθούμε στις θέσεις 5-7 με το καλύτερο πλασάρισμα, είναι στο χέρι μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Ο κεντρικός του Πήγασου Πολίχνης Θανάσης Κεσεσίδης: « Τελευταία αγωνιστική για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς στην Καλαμάτα. Ένα δύσκολο και δυνατό παιχνίδι μέσα στην έδρα της Καλαμάτας στο οποίο θέλουμε τη νίκη. Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας αυτό το παιχνίδι και δουλεύουμε όλη την εβδομάδα έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Volley League – 18η αγωνιστική

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας
Διαιτητές: Φραγκάκης, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Βαρατάσης, Καπότης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο Παραλίας, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Καλαμάτα 80 – Πήγασος Πολίχνης
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεράνιος, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κοσμάς, Σπίνας, Γραμματεία: Βλαχούλη.

Γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας» Ερμούπολη, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου – Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Κουτσούλας, Γεωργιάδης Στ., Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Τομαράς, Συρίγος, Γραμματεία: Καπουράνη.

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη, 17.00 (ΕΡΤ-Flix): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Αγγελίδης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Ρηγόπουλος, Τσίτσικας, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Ρεπό ο Παναθηναϊκός Α.Ο.

Όλοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα – 17:00 λόγω του βαθμολογικού ενδιαφέροντος.