ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Στον τελικό Κυπέλλου ο Ναράνχο – Απέκλεισε Ευσταθόπουλο, Αθανασόπουλο

Γερμανία: Στον τελικό Κυπέλλου ο Ναράνχο – Απέκλεισε Ευσταθόπουλο, Αθανασόπουλο

Ο Ισπανός ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας γυναικών και της Πότσδαμ απέκλεισε μέσα σε δύο μέρες τις γερμανικές ομάδες των Ελλήνων προπονητών Άκη Ευσταθόπουλου και Γιάννη Αθανασόπουλου σε αντίστοιχες φάσεις του Κυπέλλου Γερμανίας και έπειτα από 11 χρόνια πανηγύρισε ξανά την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό της διοργάνωσης.

Στη χθεσινή φάση των “8” η τύχη δεν ήταν με το μέρος των ομάδων των συμπατριωτών μας που διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό βόλεϊ στα γήπεδα της Bundesliga.

H Ρότεν Ράμπεν Βίλσμπιμπουργκ του συνεργάτη του Φόλκερ, Άκη Ευσταθόπουλου, κόντραρε στα ίσα στο α’ σετ την αντίπαλό της, αλλά μαζί με αυτό έχασε και το ματς με 3-0 (25-23, 25-20, 25-21), αποχαιρετώντας πρόωρα τη διοργάνωση, όπου η Πότσδαμ προκρίθηκε στην 4άδα, περιμένοντας να μάθει την αντίπαλό της από το ζευγάρι Στουτγκάρδης-Έρφουρτ.

Στην αναμέτρηση της Scharrena λοιπόν, όπως αναμενόταν η Πρωταθλήτρια Γερμανίας του Αθανασόπουλου, είχε εύκολο έργο  κόντρα στην αδύναμη Έρφουρτ, αλλά ο τραυματισμός της Παπαφωτίου στη γάμπα επισκίασε τη νίκη 3-0 (25-15, 25-11, 25-19) των γηπεδούχων, που έχασαν ενόψει της 4άδας την Ελληνίδα “μαέστρο” τους.

potsdam

Χωρίς λοιπόν την “λαβωμένη” Παπαφωτίου, που έκανε ένεση πριν το ματς, αλλά τελικά δεν κατάφερε να αγωνιστεί και με τη λίμπερο να αισθάνεται ενοχλήσεις , η Στουτγκάρδη δεν έπιασε τη συνήθη εντός έδρας απόδοση.

Έτσι καλύτερη σε όλους τους τομείς και κυρίως στο μπλοκ, όπου η τυπικά γηπεδούχος Πότσδαμ είχε 20 “στοπ” έναντι 10 της Στουτγκάρδης, η ομάδα του πρώην τεχνικού της Allianz MTV επιβλήθηκε δίκαια με 3-1 (25-20, 25-29, 23-25, 25-13) σετ και πέρα από την άτυπη “ρεβάνς” για την προ 10 ημερών ήττα της με 3-0 σετ “σφράγισε” το πρώτο εισιτήριο του τελικού, για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια.

Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε με 29 πόντους η Ρούντινς για τη φιναλίστ, ενώ για την ομάδα του Αθανασόπουλου τρεις παίκτριες οι Γκρόζερ, Ρίβερς και Λόχουις είχαν από 11 πόντους έκαστη.

Στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης του SAP Arena (28/2) η Πότσδαμ του Ναράνχο θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στην Σβέριν, που στην πορεία της για τον τελικό “καθάρισε” διαδοχικά την Άαχεν με 3-0 σετ στην 8άδα και την Δρέσδη με 3-1 σετ στα ημιτελικά αντίστοιχα.