CHAMPIONS LEAGUE

Για τη νίκη στην Αυστρία

Για τη νίκη στην Αυστρία

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Κλάγκενφουρτ, όπου και προπονήθηκε ήδη ενόψει της αποψινής (21.25) πρεμιέρας του Δ’   ομίλου του Τσάμπιονς Λίγκ με την  Posojilnica Aich/Dob. Το άλλο ζευγάρι του ομίλου, Ζενίτ Καζάν – Φρίντριχσχάφεν.

Απόντος του αρχηγού τους, Κώστα Χριστοφιδέλη οι ερυθρόλευκοι έπειτα από τετράωρο ταξίδι έφτασαν το απόγευμα της Τρίτης μέσω Βιένης στο Αυστριακό Κλάγενφουρτ, μία διασήμη πόλη κυρίως για τους φίλους του μπιτς βόλεϊ , από τα τουρνουά του Wolrd Tour που φιλοξενούνται εκεί εδώ και χρόνια. Σε ένα από αυτά μάλιστα οι διεθνείς Αρβενίτη/Καραντάσιου είχαν κατακτήσει την 4η θέση.

Σχεδόν από τον έλεγχο των διαβατηρίων, με μία γρήγορη στάση στο ξενοδοχείο που κατέλυσαν για να αφήσουν τις αποσκευές τους οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη κατευθύνθηκαν στο το Sportpark, όπου έκαναν την προγραμματισμένη τους προπόνηση.

Το πρωί οι νταμπλούχοι Ελλάδας, θα κάνουν το πρωί μία χαλαρή προπόνηση και στις 21.45 θα κυνηγήσουν τη διάκριση στο πρώτο φετινό ευρωπαϊκό ματς, όπου αναμένεται να δώσουν το παρών περίπου 2000 φίλοι της γηπεδούχου.

Χωριό 160 κατοίκων

Το Aich / Dob όμως είναι ένα χωριό με 160 κατοίκους, κόντα στα σύνορα με τη Σλοβενία, που απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από την κοινότητα του Μπλάιμπουργκ. Εκεί λοιπόν μαζί με δύο εκκλησίες και ένα σταθμό εθελοντών πυροσβεστών, υπάρχει και η αυστριακή ομάδα, από το 1982 που ιδρύθηκε, προσπαθεί χωρίς κάποιο… μαγικό φίλτρο, αλλά με το όραμα της διάκρισης, να μπει σφήνα στις μεγάλες δυνάμεις του αυστριακού βόλεϊ, όπως η πρωταθλήτρια Τιρόλ Ινσμπρουκ.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, που συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες με 3-0 επί της Γκρατς και Αμστέτεν. Όπως και ο νταμπλούχος ομάδα του Πειραιά είναι αήττητη και βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας του Αυστριακού πρωταθλήματος με της 6 βαθμούς σε 2 αγώνες, με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας να έχει 3 ματς περισσότερα!!!

Η ομάδα του 36χρονου Σλοβένου τεχνικού Bogdan Kotnik, που ήταν 3η στο Challenge Cup του 2011, ήταν δύο φορές ακόμη φιναλίστ Αυστρίας (2011, 2012), ενώ κατέκτησε το αυστριακό Κύπελλο το 2000.

Θυμίζει πύργο της Βαβέλ

Πρόκειται για μία πολυεθνική ομάδα στην ουσία, καθώς το ρόστερ της απαρτίζεται από 6 γηγενείς παίκτες, 5 Σλοβένους, 2 Σλοβάκους, 2 Πολωνούς, 1 Ισπανό και 1 Καναδό. Πιο επικίνδυνοι παίκτες θεωρούνται ο Πολωνός ακραίος, Stanislaw WAWRZYNCZYK
Wawrzynczyk, ο Σλοβένος κεντρικός Danijel KONCILJA Koncilia (2.01μ) και ο Καναδός διαγώνιος, Stephen Anthony Nash (2.03μ).

Από την πλευρά του ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Martin Micheu μετά τη νίκη επί της Αμστέτεν , επεσήμανε ότι «έμεινα ευχαριστημένος μόνο από τα δύο πρώτα σετ. Ενόψει όμως της πρεμιέρας στο Τσάμπιονς Λίγκ θα πρέπει να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο και άλλη τακτική. Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπλαϊαρτ Γκιρτ (Βέλγιο) και ο Βέρικι Φιλιπ (Γαλλία).

Στο άλλο ματς του ομίλου η ρωσική Zenit υποδέχεται στο Καζάν τη γερμανική VfB Friedrichshafen.