Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Για το αήττητο ο Άρης, για το γόητρο ο Αίας

Για το αήττητο ο Άρης, για το γόητρο ο Αίας

Το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Άρης-Αίας Ευόσμου και η αναμέτρηση Ολυμπιακός-Πανναξιακός ξεχωρίζουν από το αυριανό άνοιγμα της αυλαίας της 9ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών που θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις.

Το ματς της ημέρας διεξάγεται στις 19.00 στην Πυλαία, με τον Άρη να φιλοξενεί στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, τον συμπολίτη του Αίαντα Ευόσμου, περίπου εννέα μήνες μετά τον επεισοδιακό τελικό των πλέι οφ ανόδου, όπου οι “κίτρινες” κέρδισαν με 3-1 σετ και επέστρεψαν στα σαλόνια έπειτα από 5 χρόνια απουσίας.

Θέλει “αλώβητη” την έδρα ο Άρης

Φυσικά όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία, ωστόσο για τις δύο νεοφώτιστες ομάδες, πέρα από το βαθμολογικό κίνητρο υπάρχει σίγουρα και το… γόητρο. Η φετινή ομάδα έκπληξη του Δημήτρη Σολκίδη, που με 7 νίκες σε 8 αγωνιστικές φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας, γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα του Ευόσμου, κόντρα στην οποία μάλιστα θα αγωνιστούν για πρώτη φορά (αν και συμπολίτισσες δεν έδωσαν φέτος φιλικά μεταξύ τους) οι πρώην αθλήτριες του Αίαντα, Καλανταρίδου και Κούσση. Παρά κάποια μικροπροβλήματα ιώσεων και μικροτραυματισμών που ταλαιπώρησαν την ομάδα στις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας ο Άρης θέλει να διατηρήσει το φετινό αήττητο της έδρας του.

“Ήμασταν και πέρυσι αντίπαλοι και σίγουρα όταν δύο ομάδες που έπαιζαν πριν από μήνες στην Α2 βρίσκονται φέτος στην Α1 κατηγορία, αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό. Πέρα από τη βαθμολογική διαφορά που υπάρχει μεταξύ των ομάδων, είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, όπου εμείς θέλουμε τη νίκη για να διατηρηθούμε “στα ψηλά” και να κρατήσουμε “αλώβητη” την έδρα μας.

“Θα φανεί ο καλύτερος της πόλης”

Ο Αίας στα τελευταία του παιχνίδια παίζει καλά και είναι γεγονός πως γνωρίζει η μία ομάδα πολύ καλά την άλλη, μολονότι δεν δώσαμε φέτος κάποιο φιλικό. Ο αντιπαλός μας είναι ανβεασμένος και θα χρειαστεί η δέουσα προσοχή και συγκέντρωση από την ομάδα μου για να κρατήσουμε τα κεκτημένα στην έδρα μας” τόνισε στο Volleyplanet o τεχνικός των “κίτρινων”, Δημήτρης Σολκίδης.

Η ομάδα του Ευόσμου, παρά τα νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που ταλαιπωρούν τις τελευταίες μέρες κάποιες  αθλήτριες του Αίαντα, θα μεταβεί στην γειτονική έδρα με αισιοδοξία για ένα καλό αποτέλεσμα, με στόχο να αποδειχθεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα της πόλης!

“Είναι ένα ματς με μεγάλη σημασία για εμάς, αφού παρά τη διαφορά που έχουμε στην κατάταξη προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τον αντίπαλό μας και θα φανεί στο γήπεδο ποια είναι η καλύτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης. Γνωριζόμαστε ως ομάδες, αφού μεταξύ των δύο ομάδων παίχθηκε στα μπαράζ πέρυσι η άνοδος, ο Άρης είναι σταθερός στην απόδοσή του, ενώ εμείς τελευταία παίζουμε πολύ καλά και αγώνα με αγώνα βελτωνόμαστε διαρκώς, αν και μας λείπει σε κάποια σημεία η “ωριμότητα” ως ομάδα…” υποστήριξε στο Volleyplanet o προπονητής του Αίαντα Ευόσμου, Ηλίας Ζωλασταθιάδης.

Αναμέτρηση μεταξύ “φίλων” στου Ρέντη

Το εναρκτήριο σερβίς της αγωνιστικής δίνεται στου Ρέντη, όπου ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός, με ακμαίο ηθικό μετά το θρίμαβο επί του “αιωνίου” στην Κυψέλη, υποδέχεται στις 16.00 τον Πανναξιακό, που ταξίδεψε σήμερα το απόγευμα ακτοπλοϊκώς για τον Πειραιά χωρίς προβλήματα.

Πέρα από τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους οι δυο ομάδες μετά από τα πέντε συνολικά φετινα φιλικά που έχουν δώσει γνωρίζουν πολύ καλά η μία την άλλη, μολονότι η ομάδα της Νάξου, αν και αισθάνεται σαν στο σπίτι της στου Ρέντη, ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία της δεν κατάφερε να κερδίσει τις “νταμπλούχες”.

Κάτι που κόντρα στις φορμαρισμένες γηπεδούχες αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τη νίκη, απέναντι στην παρέα των πρώην δικών τους άσους, Εμμανουηλίδου και Τσβετάνοβα, με την Βουλγάρα διαγώνια και περσινή ΜVP του πρωταθλήματος με τον Πανναξιακό, Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα να δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού (osfp.gr): «Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ κατάσταση και το αποδείξαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό και τη Βάσας. Είμαστε έτοιμες να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο στο δύσκολο μήνα που μας περιμένει. Δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα στο παιχνίδι με τον Πανναξιακό. Κόντρα στη Βάσας το κάναμε να φαίνεται εύκολο χάρη στην απόδοσή μας. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά τακτικά σε αυτό το παιχνίδι σε όλους τους τομείς».

Επικίνδυνη έξοδος της ΑΕΚ στον “κάμπο”

Το τριτο ματς της ημέρας διεξάγεται στη Λάρισα, όπου στςι 18.00 ο επίσης νεοφώτιστος Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ, για πρωτη φορά έπειτα από το Final-4 της Σαντορίνης. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ακόμη δύσκολο ματς, μετά τα δύο προηγούμενα παχνίδια με Παναθηναϊκό (εντός) και Πανναξιακό (εκτός), όπου οι γηπεδούχες ελπίζουν να μην… τριτώσει το κακό στις ήττες (3-0 και 3-1 αντίστοιχα), παρά τις ιώσεις και μικροενοχλήσεις που αντιμετωπίζουν κάποιες από τις “οικοδέσποινες”.

“Εμείς προσπαθούμε σε κάθε ματς για το καλύτερο! Στόχος μας είναι η παραμονή και να απολαύσουμε την πρώτη μας χρονιά στην Α1 παίζοντας καλό βόλεϊ. Ακόμη ένα δύσκολο ματς, όπου ελπίζουμε και λόγω έδρας σε ένα θετικό αποτέλεσμα” δήλωσε στο Volleyplanet η πολύπειρη Λαρισαία άσος της “οικοδέσποινας”, Γιούλη Δίρβα.

Την  προσπάθεια όμως των κοριτσιών του Λάμπρου Πράπα για παραμονή στα “σαλόνια” θα χρειαστεί να στηρίξουν και οι φίλοι του Φιλάθλητικού. Για το ματς με την “Ένωση” τα εισιτήρια θα διατίθενατι στην είσοδο του κλειστού της Νεάπολης, αρκετές ώρες πριν την έναρξη του αγώνα και κοστίζουν πέντε ευρώ, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη στα παιδιά έως 15 ετών και σε αθλητές-τριες ακαδημιών.

Αύριο αναχωρεί για την θεσσαλική έδρα η κιτρινόμαυρη αποστολή, όπου χωρίς προβλήματα απουσιών η ομάδα του Μανόλη Ρουμελιώτη, στοχεύει στη νίκη, που θα της επιτρέψει να καλύψει το μέχρι τώρα βαθμολογικό έδαφος

Φινάλε με ενδιαφέρουσες μάχες σε θάλασσα και ξηρά

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής που ολοκληρώνεται με τα άλλα τρία ματς ξεχωρίζει το τηλεοπτικό ματς του ΑΟ Θήρας με τον Παναθηναϊκό (ΕΡΤ) στη Σαντορίνη, όπου η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου, με τις πιθανές επιστροφές των Αρτακιανού (λίμπερτο), Κιγιάκοβα (ακραία) θέλουν να εκμεταλλευτούν την πεσμένη ψυχολογία του “τριφυλλιού” μετά την παρθενική του φετινή εντός έδρας ήττα απ’ τον “αιώνιο”.

Σημαντικές επίσης και οι μάχες στα… χαμηλά, Α.Ο Μαρκόπουλο-ΑΟΦ Πορφύρας και ΓΣ Ηλιούπολης-ΟΠΕ Ρεθύμνου, όπου κάθε βαθμός είναι πολύτιμος για τις ομάδες στον στόχο της παραμονής.
Το πρόγραμμα των αγώνων  9η αγωνιστική

Σάββατο 12/12/2015

Μ. Μερκούρη, 16.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΟΝ Πανναξιακός

Διαιτητές: Κυριοπούλου-Τσιμπινός, Παρατηρητής: Πολίτης, Επόπτες: Τσινός-Πάτση, Γραμματεία: Καραγεωργίου

ΕΑΚ Νεάπολης, 18.00: Φιλαθ. Λαρισαϊκός Σύλ. – ΑΕΚ Αθηνών

Διαιτητές: Χλωρός-Παπαγεωργίου, Παρατηρητής : Ευθυμίου, Επόπτες: Ξίφτος-Σκορδαρά, Γραμματεία: Λυμτσιούλη

ΔΑΚ Πυλαίας, 19.00: ΑΣ Άρης – ΑΠΣ Αίας

Διαιτητές: Μπόμπορας-Παπαδόπουλος Α, Παρατηρητής: Καραγιάννης, Επόπτες: Ανθυμίδης-Στεργιόπουλος Α., Γραμματεία: Κουμπλή

Κυριακή 13/12/2015

Α΄Ηλιούπολης, 16.00: ΓΣ Ηλιούπολης – ΟΠ Ρεθύμνου

Διαιτητές: Χρηστίδης Χ.-Καψάσκης, Παρατηρητής: Τριανταφύλλου, Επόπτες: Λιάκου-Μαυρικίδου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου

Θήρας, 17.00: ΑΟ Θήρας – ΑΟ Παναθηναϊκός

Διαιτητές: Μάλφας-Στάικος, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Πατηνιώτης-Χατζηδούκας, Γραμματεία: Καλιγέρη

Μαρκόπουλου, 17.00: ΑΟ Μαρκόπουλου – ΑΟΦ Πορφύρας

Διαιτητές: Κατσούλης-Τσιούλα, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κυργιαλάνη- Μαύρος, Γραμματεία: Βήκα

Η Βαθμολογία

ΟΜΑΔΑ      ΑΓ.    Β       ΣΕΤ   Ν       Η

1. Oλυμπιακός      8        24      (24-1) 8        0

2. Παναθηναϊκός   8        20      (22-6) 7        1

3. Α.Σ. Άρης 8        18      (21-12)        7        1

4. Πανναξιακός     8        18      (21-10)        6        2

————————————————————–

5. Α.Ο.Θήρας        8        18      (19-7) 6        2

6. Α.Ε.Κ.     8        13      (19-17)        4        4

7. Γ.Σ.Ηλιούπολις 8        9        (12-19)        3        5

8. Ο.Π.Ρεθύμνου   8        7        (9-19) 3        5

9. Αίας Ευόσμου   8        6        (7-18) 2        6

——————————————————————–

10. Α.Ο.Μαρκόπουλο Revoil     8        5        (10-23)        1        7

11. Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός   8        5        (9-21) 1        7

12. Α.Ο.Φ. Πορφύρας     8        1        (4-24) 0        8

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...