ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Για το απόλυτο επί κροατικού εδάφους απέναντι στην Λιθουανία η Εθνική Γυναικών (6/6, 18:00, Eurovolley TV)

Για το απόλυτο επί κροατικού εδάφους απέναντι στην Λιθουανία η Εθνική Γυναικών (6/6, 18:00, Eurovolley TV)

Η Εθνική Γυναικών θέλει να κεφαλαιοποιήσει την χθεσινή νίκη της στην πρεμιέρα με την Κροατία και να κάνει το 2×2 στο Όσιγιεκ, με αντίπαλο την Κροατία (6/6, 18:00, Eurovolley TV). Οι παίκτριες του Απόστολου Οικονόμου έχουν έναν επικίνδυνο αγώνα, απέναντι σε μια χώρα-αουτσάιντερ που σήμερα έχει την πρεμιέρα της στο τουρνουά.

Οι διεθνείς δεν είχαν ούτε ένα 24ωρο ξεκούρασης μετά τον απαιτητικό αγώνα με την Κροατία, όπου νίκησαν με ανατροπή και 3-1 σετ. Σήμερα, αντιμετωπίζουν την “φρέσκια” Λιθουανία, που σήμερα ξεκινάει την πορεία της στον θεσμό. Ο χαρακτήρας του αουτσάιντερ της δίνει μια μεγαλύτερη ελευθερία στο παιχνίδι, χωρίς υποχρέωση αποτελέσματος και αυτό καθιστά τον “κίνδυνο” της Εθνικής σήμερα.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ

Η Λιθουανία έκανε την έκπληξη και επιστρέφει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από δεκαετή απουσία. Το πέτυχε κατακτώντας την 1η θέση στον προκριματικό όμιλο του European League και αναρριχήθηκε στην 61η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η ομάδα του 36χρονου Πολωνού προπονητή Ματέους Ζαρτσίνσκι ολοκλήρωσε τον όμιλο με ρεκόρ 2-1 (καθαρές νίκες απέναντι σε Λουξεμβούργο και Δανία και ήττα στα πέντε σετ από την Αλβανία) και το ρόστερ της αποτελείται κατά κανόνα από παίκτριες που παίρνουν τις πρώτες τους παραστάσεις με το εθνόσημο.

Οι πιο έμπειρες αθλήτριες είναι η αρχηγός της ομάδας, η ακραία Μόνικα Σαλκούτε, η οποία αγωνίστηκε τη σεζόν 2025/26 στον Μίλωνα και η κεντρική Ρούτα Στανιουλίτε, που παίζει στη γαλλική Βολερό Λε Κανέ.

Διαιτητές του αγώνα είναι ο Βόσνιος Ζντράβκο Γιάκισα και ο Ιταλός Στέφανος Τσέζαρε.

Η πασαδόρος και αρχηγός της Εθνικής, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, δήλωσε για την χθεσινή νίκη εν όψει του σημερινού αγώνα τα εξής: “Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς απέναντι σε μια δυνατή ομάδα όπως η Κροατία. Μπήκαμε στο παιχνίδι με συγκέντρωση και αποφασιστικότητα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα όταν ο αντίπαλος προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς. Κρατάμε τη νίκη και την καλή εμφάνιση, αλλά παραμένουμε προσγειωμένοι γιατί η συνέχεια είναι απαιτητική. Ξέρουμε ότι μας περιμένει ένας ακόμη δύσκολος αγώνας απέναντι στην Λιθουανία. Περιμένουμε ένα απαιτητικό παιχνίδι και θα χρειαστεί να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι και να συνεχίσουμε νικηφόρα την πορεία μας στο European League”.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2026

18.00: Λιθουανία – Ελλάδα (Eurovolley TV)

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
06/06/2026

Κώστας Χριστοφιδέλης: «Να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο το ματς κόντρα στο Αζερμπαιτζάν»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Χριστοφιδέλης και ο Δημήτρης Μούχλιας αναφέρθηκαν στα αίτια της ανατροπής από τη Σουηδία, υπογραμμίζοντας παράλληλα την...