UNCATEGORIZED

Για το «break» οι «αιώνιοι», με πίστη στην έδρα τους ΠΑΟΚ και Μίλωνας

Για το «break» οι «αιώνιοι», με πίστη στην έδρα τους ΠΑΟΚ και Μίλωνας
Τρία 24ωρα μετά την πρεμιέρα των αγώνων της 4άδας των πλέι οφ της Volleyleague διεξάγονται απόψε σε Πυλαία και Νέα Σμύρνη οι 2οι ημιτελικοί της σειράς, με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα να κυνηγάνε το «break» επί των ΠΑΟΚ και Μίλωνα που θα  φέρει τους “αιώνιους αντίπαλους με το… ένα πόπδι στους τελικούς της διοργάνωσης.
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αυτή τη φορά τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής σειράς των πλέι οφ για τις θέσεις 1-4.  (γυμναστήριο PAOK Sports Arena, Πυλαία, 2ος ημιτελικός πλέι οφ, 14/3, 17:00, ΕΡΤ-3, H.D., Διαιτητές: Παπαδογούλας, Γεωργιάδης Εμμ.).

Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και όπως φάνηκε και στον πρώτο ημιτελικό θα δώσουν τα ρέστα τους στο σερβίς και στη σταθερή υποδοχή. Εάν τους βγουν αυτοί οι δύο τομείς σε συνδυασμό με μπλοκ άμυνα είναι βέβαιο πως το φίλαθλο κοινό θα απολαύσει υψηλού επιπέδου θέαμα με τα πάντα να είναι ανοικτά.

Ο ΠΑΟΚ παίζει το χαρτί της έδρα του και στοχεύει στην πρώτη εφετινή νίκη επί των πρασίνων για να φέρει τη σειρά στα ίσια ώστε στη συνέχεια να ελπίζει σε πρόκριση όπως έκανε και πριν ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 3 νίκες και ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένα βήμα. Εάν κάνει το 2-0 θα φέρει την πρόκριση στο Μετς. Ο ΠΑΟΚ θέλει να ισοφαρίσει ώστε να δώσει διάρκεια στη σειρά ελπίζοντας να σπάσει την έδρα του τριφυλλιού.

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε στο acpaok.gr: «Ο πρώτος ημιτελικός έδειξε ότι έχουμε ποιότητα και όλες τις δυνατότητες ώστε να παίξουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είχαμε την μεγάλη ευκαιρία ακόμα και να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι αλλά σε σημαντικές στιγμές δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει ατομικά εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να τελειώσουν σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, έγινε απλά το 1-0 σε μία σειρά η οποία κρίνεται στις τρεις νίκες. Την προηγούμενη σεζόν είχαμε την ίδια συνθήκη, όπως και σε αυτή, θα παίξουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό πολλά παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο παιχνίδι, ελπίζω στην έδρα μας ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα, και θα διορθώσουμε τα λάθη του πρώτου παιχνιδιού.  Φυσικά η έδρα κάθε ομάδας την βοηθάει. Αυτό φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι, καθώς όταν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε δύσκολη θέση, βρήκε κίνητρο και ενέργεια μέσω της υποστήριξης του κόσμου να ανατρέψει την κατάσταση. Ελπίζω και εμείς με την υποστήριξη του κόσμου μας, να διορθώσουμε τα εύκολα λάθη που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι, να βρούμε κίνητρο και να μην τα παρατήσουμε ό,τι και αν συμβεί. Θα τα δώσουμε όλα για να κάνουμε μία μεγάλη σειρά παιχνιδιών».

Ο Βέλγος διαγώνιος του ΠΑΟΚ Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις δήλωσε στο acpaok.gr:  «Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδια για εμάς, διότι θέλουμε να ισοφαρίσουμε την σειρά. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, διότι ο Παναθηναϊκός πιέζει πολύ με το σερβίς του, αλλά τώρα θα παίξουμε στην έδρα μας. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το «κλειδί» του παιχνιδιού, όποια ομάδα σερβίρει καλύτερα και αντέξει παράλληλα την πίεση, θα έχει το πλεονέκτημα. Φυσικά υπάρχει και το πνευματικό κομμάτι, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όπως είπε και ο Κοκκινάκης, σε τέτοιες σειρές πρέπει να έχει «αμνησία», διότι πρόκειται για μία παρτίδα σκάκι, όπου χρειάζεται να ξεχάσεις τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά να διορθώσεις τα λάθη σου ενόψει του επόμενου».

Ο Παναθηναϊκός την εφετινή σεζόν έχει τρεις νίκες επί του ΠΑΟΚ αλλά όλες με δύσκολο τρόπο.

Ο Ιταλός ακραίος του Παναθηναϊκού Γίρι Κόβαρ είπε: Γίρι Κόβαρ «Έχουμε μπει από τη Δευτέρα σε μια σειρά αγώνων που πλέον δεν υπάρχει για εμάς κανένα εύκολο ματς μέχρι τη λήξη της σεζόν. Όλοι οι αγώνες είναι καθοριστικοί και κρίνουν τίτλους άμεσα ή έμμεσα, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για ήττες. Οφείλουμε να είμαστε καλύτεροι από τον πρώτο αγώνα που ήταν στην έδρα μας και πρέπει να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ στην έδρα του. Ασφαλώς θα ναι πολύ δύσκολος αγώνας και ο αντίπαλος θα ασκήσει πίεση την οποία πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και να βγάλουμε την ποιότητα και τη δυναμική μας ως ομάδα»

Σε 83 αγώνες πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες 51-32.

Ο Μίλων υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής σειράς που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη. Στο ίδιο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 3-0 στην κανονική περίοδο και αυτό τους κόστισε ακριβά για την πρώτιά στην κανονική περίοδο (γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης, 2ος ημιτελικός πλέι οφ, 14/3, 20:30, Live Streaming ESAP T.V. You Tube, Διαιτητές: Φραγκάκης, Βουδούρης).

Λίγες ώρες μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Μίλωνα με διετές συμβόλαιο ο Σάκης Ψάρρας θέλει να κάνει τους παίκτες του να πιστέψουν σε άλλη μία μεγάλη υπέρβαση και αυτή θα είναι μία νίκη στη σειρά των ημιτελικών. Ο Μίλωνας θέλει να επαναλάβει τη νίκη του Α γύρου  – ακόμα κι αν δεν είναι με 3-0 σετ – ώστε να ισοφαρίσει τη σειρά και να δώσει τροφή στις προσδοκίες για μία μεγάλη ανατροπή των δεδομένων απέναντι σε ένα από τα φαβορί του τίτλου.

Ο Σάκης Ψάρρας δήλωσε: «Οι φιλοδοξίες μας και τα “θέλω” μας δεν έχουν σταματήσει με την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο. Οπως έχω πει πολλές φορές πάνω από τα αποτελέσματα μετράει ο τρόπος που αγωνίζεται μία ομάδα. Αυτό που θέλω είναι να παίξουμε σωστά κι ας χάσουμε. Να κάνουμε αυτό που ξέρουμε σε όλους τους τομείς. Παρότι στον πρώτο αγώνα χάσαμε με 3-0 ήμασταν κοντά σε όλα τα σετ. Είδαμε τι πρέπει να κάνουμε, έχουμε δουλέψει. Αυτοί οι αγώνες είναι γιορτή. Είναι τιμή για τον Μίλωνα να παίζει ημιτελικούς με ιστορικούς και μεγάλους σύλλογους που έχουν παράδοση στο βόλεϊ. Θα το παλέψουμε. Περιμένουμε τους φίλους μας και τους φίλους του βόλεϊ να έρθουν να δουν έναν σπουδαίο αγώνα».

Την ίδια ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει άτυπη αλλά ουσιαστική ρεβάνς για την ήττα του Α γύρου όχι για να αποδείξει κάτι στο Μίλωνα αλλά για να αποκτήσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης με 2-0 νίκες που του δώσει το δικαίωμα να ελπίζει σε γρήγορο τέλος της σειράς ώστε να έχει στη διάθεση του χρόνο για ξεκούραση και αποθεραπείες πριν από τους τελικούς. Όλοι στον Ολυμπιακό έχουν καταλάβει πως εάν δώσουν δικαίωμα στο Μίλωνα θα κάνει τη ζημιά για αυτό και αντιμετωπίζουν τον αγώνα με τη σοβαρότητα ενός τελικού. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Στερν λόγω ενοχλήσεων στον ώμο.

O προπονητής του Ολυμπιακού Ντανιέλ Καστελάνι είπε στο olympiacossfp.gr: «Κάναμε το πρώτο βήμα, είμαστε χαρούμενοι για αυτό, όμως αύριο, το ματς θα είναι διαφορετικό. Πρώτα από όλα, λόγω του γηπέδου, ένα γήπεδο διαφορετικό, πιο χαμηλοτάβανο. Θέλει προσοχή, πρέπει να έχεις προπονηθεί εδώ για να το συνηθίσεις σε κάποιο βαθμό. Θέλουμε να βελτιώσουμε κάποιες καταστάσεις στο μπλοκ-άμυνα, είμαστε αισιόδοξοι, θετικοί, σε καλή κατάσταση».

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Δημήτρης Τζιάβρας δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Αύριο, παίζουμε ένα ιδιαίτερο ματς, σε μία έδρα που δεν φέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα την προηγούμενη φορά. Πρέπει να είμαστε διπλάσια συγκεντρωμένοι, ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα και να καθαρίσουμε τη σειρά στην έδρα μας, την Δευτέρα. Νομίζω, είμαστε έτοιμοι, έχουμε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Έχουμε μελετήσει τον Μίλωνα, ώστε να πάρουμε τη νίκη και να είμαστε μετά πιο ήσυχοι, για να περάσουμε στους τελικούς της Volley League».

Σε 16 αναμετρήσεις στο παρελθόν ο Ολυμπιακός προηγείται 15-1 του Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων.

Volley League Play Off – Θέσεις 1-4 –

Δεύτερος Αγώνας ημιτελικής σειράς

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 17.00 (ΕΡΤ-3 H.D.): Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Γεωργιάδης Εμμ., Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Βασδέκης, Λούμσι, Γραμματεία: Χατζηγεωργίου.

Γυμναστήριο «Κροίσος Πέρσης» Ν. Σμύρνης, 20.30 (Live Streaming T.V. ESAP You Tube): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Φραγκάκης, Βουδούρης, Παρατηρητής: Καπάνταης, Επόπτες: Κώτσιας, Παυλάκης, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Volley League Play Off
Ημιτελικοί – Θέσεις 1-4
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024
Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη», Ρέντη, 17.00 (EΡΤ-3 H.D.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 3-0 (25-22, 25-22, 25-21) (νίκες: 1-0)
Γυμναστήριο Μετς, Αθήνα, 19.00 (Live Streaming P.A.O. T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ. 3-1 (23-25, 25-19, 31-29, 25-23) (νίκες: 1-0)
2ος Ημιτελικός: Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024
Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, Πυλαία, 17:00 (EΡΤ-3 H.D.): Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης, Ν.Σμύρνη, 20:30 (Live Streaming ESAP T.V.): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
3ος Ημιτελικός: Κ.Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
Γυμναστήριο Μετς, Αθήνα, 19:00 (Live Streaming P.A.O. T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.
Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη», Ρέντη, 17:00 (EΡΤ-3 H.D.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων
4ος Ημιτελικός: Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 (αν χρειαστεί)
Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, Πυλαία, 17:00 (EΡΤ-3 H.D.): Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης, Ν.Σμύρνη, 20:30 (Live Streaming ESAP T.V.): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
5ος Ημιτελικός: Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 (αν χρειαστεί)
Γυμναστήριο Μετς, Αθήνα, 19:00 (Live Streaming P.A.O. T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.
Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη», Ρέντη, 17:00 (EΡΤ-3 H.D.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων

UNCATEGORIZED
19/12/2023

Μ.Δ.Ο. της Ε.Σ.Α.Π.: Στον Παναθηναϊκό η νίκη με 3-0 και «καμπάνες» στον Ολυμπιακό για το επεισοδιακό ματς στο Ρέντη

Με μηδενισμό του Ολυμπιακού και την κατακύρωση της νίκης με 3-0 στον Παναθηναϊκό τιμώρησε με απόφασή του το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ τους...