ΔΙΕΘΝΗ

Γίνανε από «κούπες»

Γίνανε από «κούπες»

Στον έβδομο ουρανό βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες η Σόνια Μποροβίνσεκ αγαπημένη του Κυπελλούχου β’ τεχνικού της Στουτγκάρδης, καθώς η πρώην άσος της ΑΕΚ στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την Προστεγιόφ Κυπελλούχος Τσεχίας.

Μπορεί στην Ελλάδα, η παρουσία του Γιάννη Αθανασόπουλου στο πλευρό του Τέλη Σωτήρχου στον πάγκο του Ολυμπιακού, να λειτούργησε απαγορευτικά για να πανηγυρίσει μαζί με την αγαπημένη του στην ΑΕΚ  Σόνια Μποροβίνσεκ την κατάκτηση ενός Κυπέλλου, ωστόσο με διαφορά μόλις λίγων ωρών αμφότεροι στέφθηκαν Κυπελλούχοι σε Γερμανία (Allianz MTV Stuttgart) και Τσεχία (Angel Prostejov).

allianz_foties

Συγκεκριμένα πέρα από την εξαιρετική φετινή πορεία με τις ομάδες τους σε Γερμανία και Τσεχία με Στουτγκάρδη και Προστεγιόφ αντίστοιχα, Γιάννης και Σόνια στέφθηκαν αμφότεροι Κυπελλούχοι .

Της λείπει το ελληνικό!

Κι αυτό γιατί πριν από την κατάκτηση του 3ου Κυπέλλου της καριέρας του Έλληνα προπονητή, μαζί με τα δύο τρόπαια και τον έναν τίτλο του Ολυμπιακού, μια νέα επιτυχία έστειλε την Σλοβένα κεντρική στους… επτά ουρανούς!

Έπειτα λοιπόν από τα Κύπελλα Σλοβενίας με τη Μπράνικ Μάριμπορ (2000, 2001, 2002, 2009) και τη Σλάντκι Λιουμπλιάνας (2004), η πρώην άσος της ΑΕΚ, πέρυσι με τη φανέλα της Προστέγιοφ, κατέκτησε το Κύπελλο Τσεχίας και στις 27 Φεβρουαρίου υπερασπίστηκε τα κεκτημένα, επικρατώντας στον πρόσφατο τελικό με 3-0 (25-21, 25-21, 25-17) σετ της Ολύμπια Πράγας.

sonja_Borovinsek

Έχοντας λοιπόν εδώ και καιρό στην καριέρα της συμπληρώσει το δικό της σερβίτσιο από «κούπες» η άσος της Προστεγιόφ, που μέσω του Volleyplanet έβγαλε το απωθημένο της: «Σίγουρα όσο μπορώ θα προσπαθήσω να κατακτήσω κι άλλα Κύπελλα, αλλά πάντα θα μου λείπει ένα από την Ελλάδα! Με παρηγορεί μόνο ότι το δικό μου το πήρε ο Γιάννης (σ.σ. Αθανασόπουλος)» τόνισε η Μπροβίνσεκ, χαμογελώντας με νόημα στον άνθρωπό της, που εδώ και λίγες ώρες γιορτάζουν αγκαλιά τις νέες τους επιτυχίες, μέχρι τις επόμενες.

sonja_athanasopoulos_borovinsek

Η  Σλοβένα μπλοκέρ, που “έλαμψε” μεταξύ άλλων στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, έβαλε ήδη τις βάσεις για το φετινό νταμπλ, ωστόσο αποκάλυψε πως είχε την ευκαιρία να στεφθεί και σε δυο ακόμη ξένα πρωταθλήματα Κυπελλούχος. «Με τα Κύπελλα δεν είχα ποτέ τύχη…  Έχασα με τη Σαρλερουά σε τελικό Κυπέλλου στο Βέλγιο από μία χειρότερη ομάδα, όπως και το 2010 στην Ρουμάνια με την Μέταλ Γκαλάτι, κι άλλες δύο φορές στην Ελλάδα. Mε την ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και το 2002 με Πανελλήνιο από τα Βριλήσσια. Τώρα μάλλον είναι σειρά του Γιάννη να σαρώνει τα Κύπελλα…».