ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Το γιόρτασαν με βόλεϊ στην Αριστοτέλους (vid)

Το γιόρτασαν με βόλεϊ στην Αριστοτέλους (vid)

Με χρώματα και χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε το πρωί του Σαββάτου το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς δεκάδες παιδιά έπαιξαν βόλεϊ στην ηλιόλουστη Πλατεία Αριστοτέλους, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στους φίλους του αθλήματος.

Στην πρώτη μέρα του τουρνουά Μίνι Βόλεϊ που διοργανώθηκε από την ΕΠΕΣΘ, με τη συνεργασία της ΕΟΠΕ και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της FIVB Δρ. Αρι Γκράσα, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης και μέλη του ΔΣ, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΠΕΣΘ, Βαγγέλης Ντινόπουλος και Γιώργος Διονάς και ο βετέρανος διεθνής αθλητής Αντρέικ Κράβαρικ.

«Η παρουσία σας εδώ μας δίνει μεγάλη χαρά και προσφέρει ένα τεράστιο χαμόγελο γιατί εσείς είστε το αύριο του ελληνικού βόλεϊ. Το άθλημα μας είναι πολύ όμορφο, χωρίς βία και σήμερα όλοι μαζί στέλνουμε ένα μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού. Λέμε όλοι μαζί ένα stop σ’ αυτό φαινόμενο και φωνάζουμε σε όλα τα παιδιά ότι ‘δεν πρέπει να φοβόμαστε’», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης, ενώ το χαμόγελο του πρόεδρου της FIVB Άρι Γκράσα πρόδιδε και τα συναισθήματα του.

«Καλησπέρα» είπε ο Βραζιλιάνος παράγοντας ζητώντας συγνώμη γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει να μιλήσει στα Ελληνικά και συνέχισε «Το βόλεϊ είναι ένα ξεχωριστό σπορ, ένα άθλημα της οικογένειας. Θέλω να σας πω ότι πρέπει να συνεχίσετε να παίζεται βόλεϊ όχι μόνο για να γίνετε πρωταθλητές, αλλά γιατί πάνω απ’ όλα είναι ένα όμορφο σπορ. Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και κρατήστε την μπάλα ψηλά, ‘keep the ball’ flying’».

Ο κ. Γκράσα φωτογραφήθηκε μαζί με τους μικρούς αθλητές στην Πλατεία, ενώ χαιρετισμό στα παιδιά απηύθυνε επίσης και ο Αντρέϊκ Κράβαρικ.

Το τουρνουά διεξάγεται στο πλαίσιο των αγώνων του World League και διοργανώνεται από την ΕΠΕΣΘ, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΟΠΕ. Παίρνουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 19 σωματεία της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, που δίνουν αγώνες διάρκειας 12 λεπτών. Το τουρνουά ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Ιουνίου, με ώρα έναρξης 9.30 πμ

https://www.youtube.com/watch?v=VYk3bv3PzwM