CHAMPIONS LEAGUE

«Γύρισε» το ματς η Παπαφωτίου και «άνοιξε λογαριασμό» στ’ αστέρια!

«Γύρισε» το ματς η Παπαφωτίου και «άνοιξε λογαριασμό» στ’ αστέρια!

Ακόμη μία ιστορική στιγμή στην καριέρα της έζησε στην Κωνστατντινούπολη η Ελληνίδα άσος της Στουτγκάρδης, Άννα Παπαφωτίου, καθώς μετά το χθεσινό ντεμπούτο της στο Τσάμπιονς Λιγκ, σήμερα η διεθνής πασαδόρος μας πανηγύρισε και την παρθενική της νίκη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα πρόκρισης για τη συνέχεια.

Ό, τι δεν κατάφερε λοιπόν… παρά τρίχα στην πρεμιέρα του D’ ομίλου της 4ης φάσης του Champions League κόντρα στις πανίσχυρες Τουρκάλες της Εξατσίμπασι, η μαέστρος της πρωταθλήτριας Γερμανίας, το πέτυχε κόντρα στην σκληροτράχηλη Ντιναμό Μόσχας, αφού με την είσοδό της γύρισε το ματς και με εξαιρετική εμφάνιση οδήγησε την ομάδα της με 3-2 (29-27, 13-25, 22-25, 25-14, 15-11) στην ανατρεπτική νίκη.

Με ακμαίο ηθικό, αλλά και αρκετή κούραση από την πολύ καλή εμφάνιση της πρεμιέρας, η Στουτγκάρδη, με την Παπαφωτίου για δεύτερο ματς εκτός βασικού σχήματος, μπήκε με το δεξί στο ματς, κερδίζοντας δύσκολα το α’ σετ. Στη συνέχεια, και πάλι με την Ελληνίδα πασαδόρο να χρησιμοποιείται ως αλλαγή, οι Ρωσίδες κυριαρχώντας σε μπλοκ, σερβίς και επίθεση, ισοφάρισαν “δια περιπάτου” σε 1-1 σετ. Κάπου εκεί ο προσωρινός τεχνικός της Στουτγκάρδης, Έρικ Ρέιτσμα συνειδητοποίησε πως η ομάδα του δεν “τραβάει” χωρίς την Παπαφωτίου και  ξεκινώντας την βασική στο 3ο σετ, χωρίς να την βγάλει ποτέ ξανά, η Αllianz MTV έδειξε άλλο πρόσωπο.

papafotiou_rivers

Παρόλο που οι Γερμανίδες έχασαν στις λεπτομέρειες το 3ο σετ, η αριστοτεχνική οργάνωση παιχνιδιού της Παπαφωτίου μεταμόρφωσε την Στουτγκάρδη, που ανεβάζοντας κατακόρυφα σε όλους τους τομείς την απόδοσή της, “έκαναν πλάκα” στις Μοσχοβίτισσες φέρνοντας το ματς στα ίσα, 2-2 σετ. Έτσι με την ψυχολογία στα ύψη, η παρέα της Ελληνίδας άσου, με τις ασταμάτητες Ρίβερς, Μλείνκοβα, κατάφερε στο ταί μπρέικ εκμεταλλευόμενη τα ρωσικά λάθη να φτάσει πανηγυρικά στην ανατροπή  και την πρώτη της νίκη στο επιβλητικό “Μπουρχάν Φελέκ”.

Τοπ σκόρερ με 25 πόντους αναδείχθηκε η MVP Αμερικανίδα “μπόμπερ” της Στουτγκάρδης, Ρίβερς, ενώ για τη Ντιναμό Μόσχας 19 πόντους σημείωσε η Βραζιλιάνα Ναταλία Περέιρα.

Με την πρώτη της νίκη η 2η στην κατάταξη Στουτγκάρδη έφτασε τους 3 βαθμούς σε 2 αγώνες, όσους έχει και η 3η Ντιναμό Μόσχας (3β) και αύριο στην τελευταία μέρα των αγώνων του Ομίλου στην Τουρκία, θα αντιμετωπίσει την επίσης ρωσική, Λοκομοτίβ Καλίνινγκραντ.

Στο άλλο σημερινό ματς που έριξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής η τουρκική Εξατσίμπασι (5β) επικράτησε με 3-0 (25-17, 25-22, 25-22) της ομάδας από το ρωσικό Καλίνινγκραντ (1β).